Bijzondere woningen

Een gezellig interieur, met een moderne aanpak

Gepubliceerd: 28 april 2023  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 230

VOSSELAAR/KASTERLEE — Deze maand gaan we op bezoek in een nieuwbouwwoning in Vosselaar met een modern interieur dat toch warm aanvoelt. Met veel opbergruimte en een slimme indeling van alle beschikbare ruimtes. “Het interieur moest rustgevend zijn, niet te eclectisch.”

Ann en Fré, het gastkoppel van deze maand, verhuisden in oktober 2021 naar hun nieuwe woonst in Vosselaar. “We hadden hiervoor een appartement waar alles heel strak en modern was, met veel zwart en wit. In onze nieuwe woning mocht het iets gezelliger zijn, ook al blijven we uiteraard van een moderne stijl houden. Maar het ene hoeft het andere niet uit te sluiten.” De zorg voor hun interieur gaven ze in handen van Boa Interior uit Kasterlee. “We kwamen heel toevallig met hen in contact”, legt het koppel uit. “We gingen langs bij een winkel om een haardmodule te bekijken, maar die bleek die dag niet open. Roman (de zaakvoerder van Boa Interior, nvdr.) was daar toevallig aanwezig met klanten. Hij liet ons binnen en zei vriendelijk dat we gerust even mochten rondkijken. We zijn dan aan de praat geraakt. We hadden al wel van Boa Interior gehoord en in de winkel stonden ook enkele zaken van hen. Hun stijl sprak ons onmiddellijk aan. We zijn nergens anders meer gaan informeren, ook omdat het meteen klikte.”

COMPOSIET
Ann en Fré leiden ons even rond in hun woning. “We houden van eenvoud. We hebben voor het keukeneiland een blad van composiet gekozen en dat in zowat elke kamer laten terugkomen. Het zorgt visueel voor heel veel rust. Het mocht niet te eclectisch zijn.” Aan het kookgedeelte werd een apart balkje voorzien met indirect licht. “Dat doorbreekt visueel het strakke karakter een beetje. Verder vinden we de geconnecteerde schuiven hier heel tof en ook onze ontbijtkast, waarbij de deuren in de kasten ernaast kunnen verdwijnen. Onze koffiemachine staat daar, dus die laten we regelmatig gewoon openstaan. Of we schenken er een aperitief uit als er familie of vrienden op bezoek zijn.”

VOLDOENDE OPBERGRUIMTE
“We kregen van Boa Interior heel veel praktische tips en konden altijd op hun advies rekenen als we twijfelden over iets. Wat bijvoorbeeld heel erg belangrijk was voor ons: voldoende opbergruimte. Roman en zijn team hebben op heel veel plaatsen extra kastruimte voorzien. Bijvoorbeeld naast de wijnkoeler in de keuken, daar is niet veel plaats, maar we hebben er nu toch een kastje waar we onze kruiden zetten. En aan de andere kant is er een ruimere kast voor onze karaffen. Dat zijn dus geen verloren ruimtes geworden.” “Verder wilden we hier zeker géén hoogglans kasten”, lacht het koppel. “Dat hadden we in onze vorige keuken en vonden we niet onderhoudsvriendelijk. Nu hebben we bewust voor een matte variant gekozen.” De motor van de dampkap werd bewust een verdieping hoger geplaatst, in een aparte kast. “Zo maakt die véél minder lawaai als je aan het koken bent. Echt heel fijn, zeker als er iemand op bezoek is.” De afvoer werd helemaal doorgetrokken naar het dak.

VEEL NATUURLIJK LICHT
De keramische parkettegel als vloer, die keuze lag vooraf al vast. “Omdat die vrij donker is moest de rest van het interieur wel lichter blijven.” Enkel het kraanwerk, de stopcontacten en lichtknoppen zijn overal in het zwart, voor de andere elementen in het interieur hebben we lichte kleuren gekozen.” Ook lichtinval was daarbij cruciaal. De grote glazen deur tussen de woonkamer en de hal, die in een frame van aluminium zit, laat veel licht door. “Daarom wilden we aan onze glazen voordeur lamellen. Om inkijk te voorkomen, maar we wilden toch het natuurlijk licht nog kunnen binnenlaten. In de woonkamer en de keuken zorgen de grote ramen op het zuidwesten voor veel natuurlijk licht. “Gordijnen wilden we daar eigenlijk niet. Maar Roman stelde die toch voor omwille van het huiselijke karakter. We hebben even getwijfeld, maar zijn nu enorm blij dat we zijn advies gevolgd hebben.” De vloerkader van de mat in de inkomhal werd doorgetrokken tot onder de trap zelf.

MICROTOPPING
In de badkamer koos het koppel voor een inloopdouche en een vrijstaand bad uit Corian. De inloopdouche is ruim en afgewerkt in microtopping. “Dat is enorm onderhoudsvriendelijk en naadloos.” De knoppen van de douche werden bewust verder van de douchekop geplaatst. “Zo moet je niet eerst een paar seconden koud water trotseren”, vertelt het koppel met de glimlach. Aan de zijkant werd een nisje voorzien voor zeep en shampoo. In het badkamermeubel komt de composiet opnieuw terug. Die watert af op een steen, net zoals in de handenwasser in het toilet beneden. In het badkamermeubel zelf zijn enkel schuiven voorzien. “Daar moesten we eerst even aan wennen”, klinkt het. “Maar nu hebben we ingezien dat het veel handiger is. Je kunt zo veel meer opbergen en je hebt geen hoekjes waar je moeilijk bij kan. Een aanrader.”

OPEN DRESSING
In de slaapkamer zorgde Boa Interior voor een open dressing. “Wij zijn vrij ordelijke mensen en de ruimte is niet heel groot. Zo hoef je niet eerst alle kasten open te trekken om te kijken wat je wil aandoen.” De achterkant van de kastenwand werd met een dun muurtje afgewerkt om de afscheiding met het slaapgedeelte te behouden. De rondleiding brengt ons vervolgens bij een aparte wasruimte. “Hier hebben we onze wasmachine op hoogte laten plaatsen. Onderaan is er een schuif gemaakt waar we onze wasmanden op kunnen zetten. Heel handig. We wilden de wasmachine eigenlijk nog hoger, maar Roman raadde dat af. Terecht, zo blijkt nu. Het is de perfecte hoogte.” In één van de kasten hier zit ook de ventilatie-unit mee weggewerkt. In het bureel is een kastenwand voorzien van witte kamerhoge kasten die doorloopt over de hele lengte van de kamer. “Het doet deels dienst als vestiaire, maar we plaatsen er ook zaken in die je niet elke dag nodig hebt, zoals reiskoffers.”

DOORDACHTE INDELING
“De conclusie? We wonen hier enorm graag! Het is een prachtige woning geworden. Nu we hier wonen, valt het pas echt op hoe doordacht de indeling is. Ik zou niet weten hoe we dat nog beter hadden kunnen doen.”

Meer lezen van Bert Huysmans

Meer Bijzondere woningen

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.