Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Sara Vleugels van koffiehuis De Zoete Zonde in Meerhout.
50 min. 5 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Cake:
Mokkacrème:
Chocolade:
Taartje maken:
Waar komt het recept vandaan?
Sara: “Zelf verzonnen. Ik maak in de zaak elke dag andere taartjes. Het is één van de recepten die ik daarvoor gemaakt hebt.”
Ideaal om te maken met de feestdagen?
Sara: “Absoluut! Het ziet er heel feestelijk uit en je kan de voorbereidingen vooraf al doen en de dag zelf alles bij elkaar brengen. Het eindresultaat kan je goed bewaren in een afgesloten doos.”
Zijn er nog alternatieven, voor wie bijvoorbeeld liever geen alcohol toevoegt?
Sara: “Je kan perfect de Baileys weglaten, of koffie of zelfs chocomelk gebruiken als alternatief. Ik heb ook al versies gemaakt met mascarpone en limoen. Er zijn heel wat mogelijkheden. Wat ook leuk is: maak gewoon wat extra deeg en bak daarmee nog een traditionele cake. Dat kost geen extra moeite.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.