Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Philip Decoster van kaasspeciaalzaak Domus Casei in Turnhout.
10 min. 4 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Hoe is dit recept ontstaan?
Philip: “We hebben het zelf uitgedokterd. We probeerden heel wat verschillende mengelingen en deze vonden wij het lekkerst. Het is ook het recept dat we vaak meegeven als iemand in de winkel (Domus Casei, nvdr.) een fondueset komt halen. Eigenlijk zijn er heel weinig mensen die exact weten hoe je een kaasfondue moet maken, ook al is het heel eenvoudig. Misschien is het dus niet slecht dat we het hier een keer uitleggen.”
Wat is het ideale moment om te fonduen?
Philip: “Dat maakt niet uit. Zwitsers eten het het hele jaar door, minstens één of twee keer per maand. Daar hoeft het dus geen winter of eindejaar voor te zijn. De samenstelling hangt af van streek tot streek. Overal smaakt ie wel een klein beetje anders.”
Is kaasfondue een aanrader in deze lockdowntijden?
Philip: “Misschien wel ja. Je kan er makkelijk een avondvullende activiteit van maken. Het kan zeker helpen tegen de verveling, nu we toch moeten binnenblijven. Helemaal anders dan een bord voor je neus krijgen en snel alles opeten, zoals we dat meestal doen. Fondue staat voor gezelligheid, langzaam eten en je tijd nemen.”
Een laatste tip?
Philip: “Gebruik versgemalen kaas. Die is veel voller en intenser van smaak dan de voorverpakte exemplaren uit de supermarkt.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.