Helemaal tot rust

Warmte als bondgenoot om fitter en strakker te worden

Gepubliceerd: 28 september 2023  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 234

TURNHOUT – Het is toch een beetje dubbel, die septembermaand. Kroost weer naar school, welkom structuur en regelmaat! Maar tegelijk ook intens: aanpassen aan het ritme, opstart van de hobby’s, schoolmateriaal organiseren,… Nu alles inmiddels loopt, min of meer, maak ik graag tijd voor mezelf. Ik klop aan bij Lieve Schellekens, zaakvoerster bij Bodystyling in Turnhout. Zij begeleidt haar klanten naar een gezonde levensstijl en een fitte, energieke versie van zichzelf. Stiekem verwacht ik me bij het bezoek ook aan wat ontspannende me-time.

Lieve ontvangt me in haar gezellige studio op de eerste verdieping. Mijn blik valt meteen op de warmtecabines, die typerend zijn voor Bodystyling. Ze worden aangevuld met de ozoncabines, de vacubike en -step en een rustige zithoek voor het voedingsadvies. Tijdens de intake wordt al snel duidelijk dat je als klant hier zelf de vrijheid hebt om je pakket samen te stellen, uiteraard ook afhankelijk van je doelstelling. Ik wil me vooral energiek voelen, maar zou ook graag bepaalde zones van mijn lichaam wat strakker zien. Lieve adviseert me om te starten met de spierversterkende oefeningen in de warmtecabines, in combinatie met de ozontherapie.

AANGENAME WARMTE
Ik neem plaats in één van de thermocabines en start aan een reeks van oefeningen die Lieve voor me heeft geselecteerd. Daar kan ze me vakkundig en op een motiverende manier doorheen loodsen. Ik voel al snel dat de spieren in mijn buik en billen in actie worden gezet. “Het type oefeningen en de intensiteit passen we aan afhankelijk van jouw huidige situatie en je doelstelling. Kom je met rugproblemen, om terug in vorm te geraken na je bevalling, om een specifieke probleemzone aan te pakken,… Het vereist telkens een andere aanpak.” De temperatuur in de cabine flirt met de 30 graden. De warmte voelt heel aangenaam. Ik merk dat ik erg soepel kan bewegen. Mijn hoofd bevindt zich buiten de cabine dus de warmte is – in tegenstelling tot waar ik bang voor was – helemaal niet benauwend. Lieve bevestigt dat de warmte veel voordelen heeft: “Je spieren zijn altijd goed opgewarmd. Klanten hebben dan ook minder last van stijve spieren of blessures. En door de hogere temperatuur worden afvalstoffen beter afgevoerd.” De oefeningen zijn leuk om te doen en gevarieerd. Voor meer weerstand, grip of stabiliteit bij bepaalde oefeningen maak ik gebruik van de gespen die in de cabine bevestigd zijn. Het is uitdagend en plezierig en na een half uurtje bewegen, voel ik me helemaal opgeladen.

EEN RUSTMOMENTJE
Nu mag ik even tot rust komen. Ik kleed me uit tot op mijn ondergoed en neem plaats op de ligzetel in één van de ozoncabines voor de Skinrevita behandeling. Lieve sluit de cabine, enkel mijn hoofd steekt er nog uit. Ik voel een aangename warmte en luchtcirculatie langs mijn lichaam gaan en word helemaal zen en ontspannen. Wat een leuke afsluiter van mijn work-out. En het heeft – buiten en ontspannende werking – nog interessante voordelen. Lieve licht toe: “Onze huid is het grootste zuiverende orgaan in ons lichaam, dat wil je dan ook graag in optimale conditie houden. In de cabine wordt energieverrijkte zuurstof rondgepompt. Dat stimuleert de huidvernieuwing en je huid wordt gladder, steviger en strakker. Je kan het preventief inzetten tegen huidveroudering, maar dus ook bij cellulitis. Bij klanten die veel gewicht verliezen, wordt zo ook veloverschot vermeden. Voor velen is het uiteraard ook hun verdiende rustmomentje na de training.”

ONDERDRUK
Ik inspecteer ook nog even de vacu-toestellen van wat dichterbij. Lieve licht toe: “De krachttraining in de thermocabines is wel echt de basis voor je algemene gezondheid. Uiteraard kan je sessies op de vacustep of -bike ook los boeken, maar doorgaans is het aanvullend. En heel effectief. Door de onderdruk van de afgesloten cabine gaan de bloedvaatjes zich openen en wordt het vet gemakkelijker afgegeven en afgevoerd. Je behaalt op korte tijd heel mooie resultaten.” Mijn eerste bezoek zit erop en ben fan van de kleinschaligheid. Het is geen één op één coaching, wel persoonlijke begeleiding in combinatie met het voordeel van de gezelligheid en goede sfeer met de andere klanten.

ACTIEMAAND
In oktober is het actiemaand bij Bodystyling. Je ontvangt 60 euro korting op alle abonnementen waarbij je tweemaal per week traint. Voor de beurtenkaarten kan je rekenen op drie gratis sessies bovenop je 20 beurten. Wil je eerst eens testen of Bodystyling iets voor jou is? Maak dan gebruik van het voordelige proefpakket: je betaalt slechts 49 euro voor 5 sessies en één sessie Skinrevita. De acties zijn geldig gedurende de maand oktober 2023.

Bodystyling
Vogelzang 5 bus 2,Turnhout
Tel. +32 (0)14 48 08
turnhout@bodystyling.be
www.bodystyling.be/vestigingen/turnhout

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je vel

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.