Helemaal tot rust

Uitgetest: elektrisch ontharen en threading

Gepubliceerd: 28 april 2022  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 219

TURNHOUT – Komaf maken met ongewenste haargroei, dat zou heel wat vrouwen gelukkig kunnen maken. Moeder natuur, maar ook hormonale schommelingen of het gebruik van medicijnen kunnen voor heel wat onvrede zorgen als het op lichaams- en gezichtsbeharing aankomt. Gelukkig zijn er inmiddels heel wat manieren en technieken om met dit ongemak om te gaan. Elektrische ontharing en ‘threading’ bijvoorbeeld. Twee technieken die niet op veel plaatsen toegepast worden. Ik vind een plek waar het wel kan: Instituut Versau in Turnhout. Ik trek mijn jas aan en ga op pad.

Iets meer dan een jaar geleden kreeg het kasteeltje in Turnhout er een nieuwe buur bij. Instituut Versau vestigde zich er op het Kasteelplein, in een statig pand. De kleur- en materiaalkeuze van het interieur spreken me meteen aan. Een nieuwe locatie, ja. Maar nieuw in het vak is Inez Sauvillers zeker niet. Bijna 27 jaar is ze al zaakvoerster van haar instituut. Dat ze na al die jaren nog steeds — of misschien nog meer — gepassioneerd met haar vak bezig is, zal ik vandaag mogen ontdekken.

ELEKTRISCH ONTHAREN
Ik had tot enkele weken geleden nog nooit van elektrisch ontharen gehoord. Inez praat me bij. “Elektrisch ontharen doe ik al vele jaren, maar het is inderdaad minder bekend bij het ‘grote publiek’. De toenemende mogelijkheden van laserontharing zitten daar uiteraard ook voor iets tussen. Voor grotere oppervlakken met donkere haartjes werkt zo’n laserbehandeling namelijk zeer goed en volstaat dat ook. Maar voor kleinere oppervlakken, bijvoorbeeld in het gelaat, voor witte of grijze haartjes of wanneer het echt 100% haarvrij moet zijn, schiet laserontharing tekort en is de elektrolyse een zeer goed alternatief. Denk aan gelaat, tepels, decolleté, buik,… We behandelen ook heel wat transgenders in voorbereiding voor hun operaties. Mensen denken vaak dat het erg duur is, maar voor bijvoorbeeld 15 minuten betaal je hier slechts 30 euro. Eenmalig, want de haartjes komen niet meer terug.”

HAARTJE PER HAARTJE
Op mijn wang heb ik een huidverdikking, ook wel peperkootje genoemd. De enkele haartjes moet ik regelmatig te lijf met een pincet. Dat blijkt ideaal voor deze techniek. Hoe het werkt? Inez behandelt de haartjes één voor één met een pennetje. Er wordt stroom afgegeven waardoor het eiwit rond het haarzakje smelt. Het voelt een beetje warm en tintelend aan, zoals een prikje van een naald. Niet pijnlijk, wel wat ongemakkelijk. Een piepend geluidje geeft aan dat de tijd voorbij is en het pennetje weg kan. Inez kan het haartje gewoon wegnemen, het zit niet meer vast. Het haarzakje krijgt nu geen voeding meer en het haartje blijft dus weg. Voor altijd, vraag ik me af? “Van de 100 haartjes blijven er 98 weg, die twee andere behandelen we nog een keer.”

EPILEREN MET EEN DRAADJE
Waarvoor je ook bij Versau terecht kan: threading. Voor ik mag ervaren wat het is geeft Inez me wat meer informatie. “Threading is een oosterse, manuele techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van enkel en alleen een katoenen draad om tot zelfs de kleinste donshaartjes met wortel en al te verwijderen. Deze techniek is ideaal voor het gelaat, de wenkbrauwen zijn de meest behandelde zone. Het vereist een zekere handigheid, mijn collega Karin is hierin heel erg bedreven en is één van de weinigen hier in de streek die deze methode toepast”, aldus Inez. Alvorens Karin aan de slag gaat, stelt Inez voor om mijn wenkbrauwen te kleuren. “De haartjes kunnen door de zon doffer worden. Een ‘colour boost’ geeft je meteen een frissere blik. Wist je dat donkere wenkbrauwen je een jeugdiger uiterlijk geven?” Ook mijn – bijna onbestaande – wimpers krijgen een opvallender tintje. Een frisse blik, zonder make-up. Het effect van de kleuring zou een tweetal weken blijven. Na de kleuring komt het pijnlijke deel, althans dat dacht ik. Karin toont me het katoenen draadje en vertelt me wat ze doet. “Ik kruis de draad tot een achtvorm en trek dan de haartjes uit. Omdat ik lijn per lijn werk, krijgt je wenkbrauw ook een strakkere vorm. Ik werk graag met deze methode omdat ik hiermee veel preciezer kan werken. Het is ook ideaal voor mensen met een gevoelige huid. Geen irritatie door hars, het enige wat in contact komt met je huid is het katoenen draadje.” Het is niet pijnlijk, maar pijnloos is het uiteraard ook niet — de haartjes worden uitgetrokken — maar het is vooral een wat prikkend en onaangenaam gevoel. Het gaat snel, dus voor ik het goed en wel besef ben ik klaar om met een frisse blik de rest van mijn dag verder te zetten.

ONDEROX ACTIE
Wanneer je reserveert voor een behandeling van 30 minuten elektrisch ontharen, krijg je als Onderox lezer gratis 5 minuten behandeltijd extra. Daarnaast kan je als Onderox lezer aan een actietarief kennismaken met threading, namelijk -10% op een behandeling. Voor je bovenlip en wenkbrauwen betaal je dan bijvoorbeeld 15 euro, voor het volledige gelaat 25 euro. Acties geldig tot en met 31 mei 2022 en enkel met vermelding van Onderox Magazine.

Versau
Kasteelplein 21/1, Turnhout
Tel. +32 (0) 14 42 16 95
info@versau.be
www.versau.be

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je velwellness

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.