Helemaal tot rust

Uitgetest: de carbon laser peeling

Gepubliceerd: 29 juni 2021  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 210

ARENDONK – Onze huid en meer specifiek ons gelaat krijgt heel wat te verduren. Het verstrijken van de jaren, ongezonde voeding, luchtvervuiling, stress, mondmaskers, noem maar op. Het eist allemaal z’n tol. Of we dat zomaar moeten aanvaarden? Niet per se. Deze maand klop ik aan bij Georgina Heijman. Ze is sinds afgelopen oktober de trotse eigenaar van Beauty Switch, een ietwat verscholen adresje voor huidverbetering in het centrum van Arendonk.

Kleinschalig, sympathiek en huislijk zijn een aantal woorden die in me opkomen als ik me door de woonkamer naar de behandelruimte begeef. We maken kennis en al pratend ontdek ik dat het ontstaan van Beauty Switch eigenlijk te danken is aan een dwaling — mag ik dat zo noemen? — enkele jaren geleden, in combinatie met een wereldwijde pandemie nu. Hoe dan precies? Denk: jong, onbezonnen, verliefd en gecharmeerd door tatoeages. Georgina waagde zich jaren geleden aan een tattoo die symbool stond voor een liefde die — u raadt het al — vandaag niet meer zo actueel is. In haar overwegingen om die permanente herinnering te laten verwijderen, raakte ze zo geïnteresseerd in huidverbetering dat ze zich uiteindelijk zelf een toestel aanschafte. Doe daar nog enkele maanden pandemie en véél tijd voor talloze opleidingen bij en je hebt alle ingrediënten voor een nieuwe carrièrewending.

TATOEAGE VERWIJDEREN
Is zo’n kunstwerk op je huid dan toch niet ‘voor het leven’? Georgina toont me enkele foto’s van tatoeages die ze, op die korte tijd dat ze mocht open zijn, al deed vervagen. “Er is een maximale oppervlakte die je tijdens één behandeling mag laseren. Je huid moet het nog aankunnen om de gegenereerde afvalstoffen te kunnen afvoeren. Zes weken moet je tellen tussen twee behandelingen. Als je dan een grote tatoeage hebt, ben je echt maandenlang bezig.” Ik vraag haar nog even uit nieuwsgierigheid wat het meest pijn doet, een tatoeage laten zetten of die weer laten verwijderen. Haar antwoord is heel duidelijk: het laseren is pijnlijker. Gelukkig is dat niet de reden van mijn komst.

EEN BOOST VOOR DE HUID
De carbon laser peeling — wél de reden van mijn bezoek — wordt blijkbaar met hetzelfde apparaat uitgevoerd. Ik word lichtelijk ongerust, onnodig zo blijkt. Na het intake gesprek praat Georgina me er kort doorheen en vervolgens gaat ze doelgericht van start. Na een reiniging van de huid brengt ze een zwarte kleiachtige substantie aan. “Dit is de carboncrème op basis van medische actieve koolstofpoeder, een mengeling van minerale modder, vulkanische steen en natuurlijke en plantaardige extracten.” Die moet even intrekken en intussen worden mijn ogen afgedekt en dus beschermd voor het laserlicht. Georgina vertelt de hele tijd wat ze doet en waarom, waardoor ik me ondanks de blinddoek toch erg op mijn gemak voel. Vervolgens gaat het laseren van start. Ik hoor korte schietgeluidjes, voel de warmte van de laser én het voelt een beetje als prikkende naalden in mijn huid. Niet pijnlijk, maar ik voel wel degelijk hoe ze systematisch elk stukje van mijn gelaat behandelt. Het tipje van mijn neus en de zone rond mijn mond zijn het gevoeligst. Wel goed dat Georgina me vooraf had gewaarschuwd voor de verbrande geur die de laser veroorzaakt. Hoewel het een minutieus werk is, is het toch weer snel voorbij. Na een tweede reiniging krijg ik nog een verfrissend Aloë Vera masker. En wonderlijk: na een klein uurtje op haar behandelstoel ziet mijn huid er stralend uit. Helemaal niet rood of geïrriteerd zoals ik eerlijk gezegd wel had verwacht. “De behandeling kan alleen worden geboekt, als een boost voor de huid als het ware, maar veelal verloopt dit in een kuur van vier behandelingen”, licht Georgina nog toe. “De Carbon laser peeling is ideaal voor het reduceren van rimpels en grove poriën of voor het behandelen van verkleuringen of van littekens, denk bijvoorbeeld aan acne. De behandeling is erg populair en wordt vaak nog gecombineerd met een radiofrequentie (RF) behandeling rondom de ogen. Door de warmteontwikkeling van de radiofrequentiegolven wordt collageen aangemaakt, dé bouwstof voor een stevige en strakke huid.” Ideaal voor die kraaienpootjes, bedenk ik me.

HUIDVERBETERING ALS PASSIE
Het brengt ons bij de andere toestellen in de behandelruimte. Haar exponentieel groeiende interesse in huidverbetering heeft tot gevolg dat Georgina nu met een variatie aan toestellen heel wat behandelingen kan aanbieden. Denk daarbij ook aan vetverwijdering door middel van cavitatie. “Door gebruik te maken van ultrasone geluidsgolven kan je probleemzones zoals bijvoorbeeld de binnenkant van de benen aanpakken. Maar ook permanente ontharing met een diode-laser en microneedling behoren tot de mogelijkheden”, klinkt het. Gelukkig hoeven we zelf niet van al die markten thuis te zijn, Georgina begeleidt je vakkundig naar de juiste behandeling met het juiste toestel op basis van het resultaat dat jij wenst. Want dat resultaat staat duidelijk voorop in haar aanpak. “Jezelf verwennen, dat doe je als je jezelf een gezonde, frisse huid gunt. Een mooi geschenk aan jezelf”, aldus Georgina.

ONDEROX ACTIE
Boek je een carbon laser peeling, dan krijg je een RF-behandeling rondom de ogen gratis. Enkel geldig met vermelding van Onderox Magazine.

Beauty Switch
Vrijheid 63 Bus 2, 2370 Arendonk
Tel. +32 (0)493 83 74 17
info@beautyswitch.be
www.beautyswitch.be

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
wellnessgoed in je vel

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.