Helemaal tot rust

Uitgetest: afslanken zonder inspanning

Gepubliceerd: 24 maart 2022  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 218

MOL – Het is begin maart en ik zit met mijn snoet in de zon. Heerlijk, die vroege lentedagen. Ik weet niet hoe dat bij jou is, maar ik begin dan al weg te dromen van een heerlijk zonnige terrasjeszomer. Denk aan: teenslippers, home made iced tea en zomerjurkjes. Dat een badpak of bikini ook bij dat seizoen hoort, dat maakt me dan weer iets minder vrolijk. En ik ben vast niet de enige, toch? Het goede nieuws: het is nog niet te laat voor een summer proof body! Op naar de Health & Beauty Bar by Aline in Mol.

Zaakvoerster Aline van Hamond staat me met de glimlach op te wachten. Wanneer ik opmerk dat haar productaanbod erg veranderd is sinds mijn laatste bezoek steekt ze enthousiast van wal: “Ik heb inderdaad de productlijn van Lignavita vrij recent toegevoegd aan mijn aanbod. Mijn klanten komen hier om zich fitter en beter in hun vel te voelen. Of ze nu kiezen voor een actieve manier, met de e-fit, of eerder een passieve manier van afslanken zoals met de Body Sculptor, de combinatie met een gezonde voedingsstijl is altijd een meerwaarde. Ik wil daar niet alleen advies en begeleiding in geven, maar ook een effectief productgamma kunnen aanbieden. Met Lignavita heb ik een goede partner gevonden. De reacties zijn positief, het fijne is dat mensen niet het gevoel hebben dat ze niks lekkers meer mogen eten of — erger nog — honger moeten lijden.”

PASSIEF OF ACTIEF AFSLANKEN
Maar passief afslanken, kan dat? Zonder zelf inspanningen te leveren dus. Ik ga het vandaag mogen ervaren tijdens de body bandage en een sessie in de Body Sculptor. Aline installeert me in één van de verwarmde behandelkamers en ik mag me uitkleden. Ze smeert mijn bovenbenen, buik en bovenarmen in, eerst met een peeling, vervolgens met een thermogel. Die producten hebben tot doel om de vetafbraak te activeren en de huidelasticiteit te verbeteren. Vervolgens wikkelt ze deze zones in met de body bandage. Het lijkt op een dunne, vochtige windel. Aline waarschuwt me: “Dit voelt eventjes koud aan. Denk maar aan het resultaat. Deze behandeling gaat cellulitis tegen en maakt de huid steviger en egaler.” Het voelt inderdaad koud aan en het ruikt overheersend naar koffie.

GOUDFOLIE
Gelukkig krijg ik het snel terug warm, met dank aan de thermische werking van deze producten. Ik leg me vervolgens neer op een behandelstoel, waarna Aline me inwikkelt met een goudkleurige folie. Ze legt er nog een dekentje bovenop en zo mag ik rustig blijven liggen en ontspannen. Ik voel de warmte op mijn lichaam, alsof ik in het zonnetje lig en me toch nog maar eens insmeer, omdat ik de zon lichtjes voel branden. Na een twintigtal minuten knipt Aline de windels open en smeert ze de zones in met een cinnamon crème voor de doorbloeding en met een firming lotion. Die laatste kan je thuis verder gebruiken en helpt om de omvang te verminderen en de huid gladder te maken. Mijn huid tintelt nog na met een ietwat branderig gevoel, maar voelt ook zijdezacht aan. Op naar de Body Sculptor!

MASSAGE
“Waar de body bandage wonderen doet voor de elasticiteit en stevigheid van je huid kan je met de Body Sculptor echt op gewichts- en centimeterverlies gaan werken”, vertelt Aline enthousiast. “Dit toestel stimuleert de natuurlijke vetverbranding. Na drie sessies zien en voelen de klanten al een merkbaar verschil in hun kledij, maar hebben ze ook meer energie, lichtere benen,… Kortom, ze voelen zich beter in hun vel.” Ik krijg een lichte stoffen broek aan die tot onder mijn oksels rijkt en mag daarmee op de tafel gaan liggen. Aline doet een pak rondom me aan. Ook mijn onderkin en bovenarmen worden mee ingepakt. Van onder naar boven wordt het pak stap voor stap opgeblazen waardoor er druk uitgeoefend wordt. Het voelt aan als een ontspannende massage. Dit is de lymfedrainage waarover Aline sprak. Vrijgemaakte vetzuren, vocht en toxisch stoffen worden afgevoerd. Het pak stuurt ook frequentiegolven uit die zorgen voor een samentrekking van de gladde spieren, dat zijn spieren die je niet bewust kan opspannen en die je dus ook niet voelt. Ook nu is de opdracht simpel: een half uurtje rustig neerliggen en ontspannen. Niet slecht. Een voelbaar resultaat merk ik pas na drie behandelingen, maar ik voel me alvast heerlijk ontspannen na een namiddagje zelfzorg en mijn huid voelt uiterst zacht aan. “Voor een optimaal resultaat stellen we een behandelplan in kuurvorm op, al dan niet in combinatie met de body bandage en met voedingsadvies. We werken op maat van de klant. Er is namelijk niet één beste manier om je beter in je vel te voelen, dat is voor iedereen anders.”

ONDEROX ACTIE
Speciaal voor de Onderox-lezers zijn er interessante aanbiedingen en actietarieven beschikbaar. Afhankelijk van de behandelingen en de kuur die je kiest, kan je rekenen op kortingen tussen 280 en 659 euro. Bovendien krijg je een korting van 5% bij aankoop van bijhorende producten voor je lichaamsverzorging thuis. Reserveer snel een intake-gesprek voor een plan op maat voor jouw doelstellingen. Acties geldig tot 31 mei en met vermelding van ‘Onderox Magazine’.

Health & Beauty Bar by Aline
Postelarenweg 86, Mol
Tel. +32 (0)473 91 09 00
health.and.beauty.bar@telenet.be
www.healthandbeautybarbyaline.be
Alle behandelingen zijn op afspraak. Voor de actuele openingsuren van de winkel raadpleeg je best de website.

Meer lezen van Iris Geenen
Foto's gemaakt door Romi Vosters
Meer lezen over
goed in je velwellness

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.