Helemaal tot rust

Sunlighten Kempen: een infraroodcabine voor het ganse gezin

Gepubliceerd: 28 september 2021  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 212

BALEN — De dagen beginnen te korten en de herfst is in het land. Doorgaans ben ik na drie maanden wel klaar voor dat nieuwe seizoen, maar dit jaar lijkt het wel alsof de zomer zomaar aan ons voorbij is gegaan. Nog iemand? Dan maar het zonnetje in huis halen? Ik klop deze maand aan bij Bert en Kim van Sunlighten Kempen. Hun infraroodcabines hebben al menig Kempenaar door de koudste seizoenen geloodst. Vooral het nieuwste model in hun gamma wekt mijn interesse. En, ik heb het voorrecht om dat te mogen uittesten. #lovemyjob

In de toonzaal in Balen ontvangen Kim en Bert me met de glimlach. Deskundig leiden ze me rond in hun toonzaal en hoor ik hen gepassioneerd praten over de heilzame effecten van infrarood, niet in het minst op hun eigen leven en gezondheid. Wist je dat Bert jarenlang zelf kampte met rugklachten? Tot hij na wat omzwervingen Sunlighten ontdekte. Daardoor is hij in staat om vandaag de dag de verkoop van Sunlighten infraroodcabines te combineren met een fysiek zware job als schrijnwerker in het familiebedrijf. Meteen ook fijn voor de klant, want met deze kennis en ervaring is het zelf plaatsen en waar nodig netjes inbouwen van hun nieuwe cabine een evidentie.

DE TEMPERATUURSDISCUSSIE
Al snel komen we op het onderwerp temperatuur. Op het vlak van beleving is dat één van de grote verschillen tussen een infrarood- en een klassieke sauna. En daar kunnen de meningen nog wel eens verschillen, zo ook binnen ons huishouden. Een infraroodcabine stap je binnen bij ongeveer 20 graden, de temperatuur loopt geleidelijk op tot ongeveer 45 graden. Je transpireert, maar veelal onopvallend. Voor mijn man is dat net goed. Bij een klassieke sauna is het daarentegen stevig zweten geblazen bij temperaturen van eerder rond de 90 graden. Misschien net wat warm voor mij, maar toch hou ik wel van iets hogere temperaturen en het effect op de zweetklieren. En net hier kan de nieuwste uitgave van de Sunlighten Signature misschien wel een oplossing bieden. Ik vraag Bert om wat meer achtergrond.

HEILZAAM EN ONTSPANNEND
“Inmiddels meer dan 20 jaar geleden is Sunlighten gestart met de ontwikkeling en productie van infraroodsauna’s, om gezondheidsproblemen (zoals pijnklachten, hoge bloeddruk, …) te voorkomen én aan te pakken. Tot op de dag van vandaag blijft het merk investeren in onderzoek en ontwikkeling en blijft de focus liggen op de gezondheidseffecten”, aldus Bert. “Daarnaast merk je bij de klanten dat ze daarnaast op zoek zijn naar de ‘wellness-ervaring’ en ontspanning, wat voor een aantal mensen toch gedeeltelijk synoniem staat voor het transpireren en de hogere temperaturen. Onder meer om hier een antwoord op te bieden is Sunlighten gestart met de productie van een nieuw model waar extra verwarmingselementen ingebouwd werden. Het stelt je in staat om op relatief korte tijd de gevoelstemperatuur van de zweterige sauna te gaan nabootsen, zonder de heilzame werking van de zuivere infrarood te verliezen.” Klinkt als een mooi compromis voor ons huishouden. De proef op de som.

WARM, WARMER, GENIETEN
Ik neem plaats in de cabine en ik ben aangenaam verrast door het bamboe zitkussen. Hoewel de (vaak harde) houten zit- en ligbanken misschien wel bij de saunabeleving horen, kan ik deze extra zachte luxe alvast warm aanbevelen. Kim vertelde me al waarom de handdoeken en kussens specifiek uit bamboe gemaakt zijn. “Bamboe heeft de wonderlijke eigenschap om schimmelwerend en antibacterieel te zijn.” Ideaal! De kracht van de extra verwarmingselementen kan je zelf instellen. Ik besluit om rustig te starten en eerst te genieten van de behaaglijke warmte en de infrarood goed zijn werk te laten doen. Het voelt als zonnestralen op een zomerse dag, meer dan welkom dus. Na tien minuten voel ik me al helemaal ontspannen, maar besluit ik om de temperatuur nog even de hoogte in te jagen. Geleidelijk aan stijgt de temperatuur tot ongeveer 60 graden. Voor mij de ideale temperatuur, zo blijkt. Het transpireren voelt heel zuiverend en ik heb op geen enkel moment een bedrukkend of benauwend gevoel. Wat mij betreft een fijne combo van een heerlijk ontspannende hitte én de deugden van infrarood. Bert bevestigt: “Voor die gezinnen waar de wensen uit elkaar liggen kan deze full spectrum infraroodcabine met unieke verwarmingstechnologie deze verschillende behoeften verenigen. Zoek je vooral ontspanning of wil je de strijd aangaan met stress, rugpijn, spierpijnen, huidaandoeningen, noem maar op. In alle gevallen staan we de mensen graag bij in hun zoektocht naar een leven met meer comfort!”

MEER INFO
Had je graag meer informatie over de Sunlighten Infraroodcabines? Maak snel een afspraak en breng zelf een bezoek aan de toonzaal in Balen. Vraag ter plaatste zeker naar de speciale opendeuracties, geldig tijdens de maanden oktober en november 2021.

Sunlighten Kempen
Nagelsberg 32 - 2490 Balen
Tel. +32(0)496 55 05 19
info@sunlightenkempen.be
www.sunlightenkempen.be

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je vel

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.