Helemaal tot rust

Sportieve grenzen aftasten op zoek naar snel resultaat

Gepubliceerd: 31 augustus 2023  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 233

GEEL – De zomermaanden zijn er om te genieten. Van een hapje en een drankje op een zomers terras bijvoorbeeld. Maar een beetje overdaad is snel gebeurd, toch? September is de maand bij uitstek om er weer in te vliegen om fit, energiek en gezond in het leven te staan. Voor mij is het niet anders. Vol enthousiasme klop ik aan bij Overdrivesports, waar personal trainer Lesley Dada me kan helpen om mijn doelen te realiseren. Op naar haar studio in Geel.

Binnenstappen bij een tweevoudig wereldkampioene Thaiboksen is — toegegeven — best spannend. De studio heet niet voor niets ‘Overdrivesports’, bedenk ik mij. En hoewel ze zeker het onderste uit de kan haalt, zal al snel blijken dat mijn nervositeit geheel onterecht is.

PERSOONLIJKE BAND
De studio is ruim en gezellig: kunstgras, parketvloer en veel planten. Ik ben meteen fan van de warme, atypische uitstraling. ‘When sport becomes personal’ prijkt op de muur. “Het staat symbool voor de persoonlijke band die ik heb met mijn trainees, maar nog belangrijker: wie hier komt trainen doet dat altijd met een persoonlijk plan op maat. Ik wil ieders wensen en doelen kennen, maar ook je dagindeling en (eet)gewoontes. Met deze info maak ik een gepersonaliseerd schema waarvan ik weet dat het haalbaar is én het gewenste resultaat oplevert.” Ik zie een grote variatie aan toestellen. “Een goed uitgeruste studio is een must voor mij. Variatie in de trainingen is belangrijk. Het houdt mijn trainees uitgedaagd en gemotiveerd.” En uiteraard mogen de in het oog springende boksring en zakken niet ontbreken. Waar anders kan je je in deze discipline laten trainen door een wereldkampioen?

EEN PAK VOL ELEKTRODEN
Na de rondleiding kleed ik me om in de moderne kleedruimte. Bij het zien van de hammam en infraroodsauna heb ik meteen spijt dat ik niet wat meer tijd heb uitgetrokken voor dit bezoek. Je kan hier terecht voor small group training en personal training, ook te combineren met e-fit. “De e-fit technologie maakt gebruik van Elektro Musculaire Stimulatie. Je spieren – ook de dieperliggende en vaak verwaarloosde – worden doelgericht geactiveerd. Maar liefst 48.000 contracties op tien verschillende spiergroepen.” Lesley helpt me met het pak en bevestigt de elektroden. Per zone van het lichaam passen we de sterkte van de stimuli aan, aan het niveau dat ik aangenaam vind. Opwarmen mag ik doen op de mountainclimber, een bewegende trap. “Kom maar op, dat kan ik!”, denk ik. En hoewel het pak me absoluut niet belemmert in mijn bewegingsvrijheid merk ik toch dat het moeizamer gaat dan ik verwachtte. Lesley bevestigt dat het effect niet te onderschatten is. “Het pak zorgt voor duizenden spiercontracties. Daarbovenop gaan we nog extra bewegen. Je lichaam wordt uitgedaagd en heel efficiënt getraind. Ik moet toegeven dat ik zelf in het begin heel sceptisch was. Ik heb het zelf uitvoerig getest alvorens het hier te introduceren. Ik ben echt fan. Je krijgt een hogere calorieverbranding tot twee dagen na de work-out. Je stofwisseling versnelt en je krijgt meer energie. Het is voor iedereen geschikt: alle maten en gewichten, topsporters, mensen op leeftijd, net bevallen vrouwen,… Voor mensen die weinig tijd willen spenderen en heel vlug resultaat willen, is dit de ideale aanpak.”

SPRINGEN, GOOIEN, LOPEN,…
Tijdens de training schotelt Lesley mij diverse oefeningen voor, waarbij ik telkens verschillende spiergroepen train. De squats bijvoorbeeld combineren we met springen én we gooien een zware bal naar elkaar. “Functional training is echt één van mijn specialiteiten. Ik ga altijd op zoek naar dergelijke oefeningen, ik wil dat de tijd die mensen hier spenderen zo efficiënt mogelijk wordt besteed, én leuk is.” De oefeningen zijn inderdaad verrassend en plezant om te doen, maar sneller dan verwacht loop ik tegen mijn grenzen aan. Het voelt alsof mijn spieren niet meer mee willen. De gedreven topsporter in Lesley komt naar boven. Ze weet goed in te schatten hoe ver ze me kan pushen en zoekt én vindt manieren om me te motiveren om toch vol te houden.

BOKSEN
Het laatste deel van de work-out doen we in de boksring, hoe kan het ook anders. Ik kan me niet herinneren al ooit eerder bokshandschoenen aangehad te hebben. Op één of andere manier geeft me dat een machtig gevoel en ik merk dat mijn enthousiasme me een extra energieboost geeft. De bewegingen die ik moet uitvoeren zetten mijn ganse lichaam in werking. Sterke benen, opgespannen buik, snelle krachtige armstoten,… Ik heb nooit beseft dat boksen zo intensief is én dat het zo leuk is om te doen. Een toffe en zéér gevarieerde work-out, concludeer ik. Lesley is merkbaar opgetogen. “Tijdens een training werken we niet alleen op kracht, je werkt aan techniek, uithoudingsvermogen, houding, vetverbranding,… Geen enkele les is dezelfde.”

GEZOND EN VOEDZAAM
Tijd om mijn hartslag terug te laten zakken. Ik fiets wat los op een lage weerstand. Lesley komt bij me zitten en geeft me nog wat voedingsadvies. Het valt me op dat ze me geen producten probeert te verkopen, maar wel meedenkt hoe ik met kleine aanpassingen stappen kan zetten naar een gezonder voedingspatroon. “Gezond en voedzaam leren eten gebeurt niet van de ene op de andere dag. We zoeken naar een aanpak die bij jouw leven past.”

ONDEROX-ACTIE
Als Onderox lezer geniet je nu bij Overdrivesports van tal van voordelen. Start je met het kennismakingspakket, dan is het intakegesprek met lichaamsanalyse volledig gratis. Je ontvangt een gepersonaliseerd en aangepast voedings- en trainingsschema alsook toegang tot online workouts. Daarbovenop krijg je 10% korting bij aankoop van het E-book Balanced Kitchen met meer dan 30 gezonde recepten en tips & tricks. Actie geldig tot en met 31 oktober 2023.

Overdrivesports
Lebonstraat 40B, Geel
Tel. +32 (0)479 80 08 62
info@overdrivesports.be
www.overdrivesports.be

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je vel

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.