Helemaal tot rust

Op weg naar een gezonde levensstijl met een personal coach

Gepubliceerd: 15 december 2022  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 226

OUD-TURNHOUT – Heb jij ook zo van die terugkerende voornemens? Meer bewegen, gezonder eten en komaf maken met slechte gewoontes. Dat dat belangrijk is om je goed in je vel te voelen, dat weten we eigenlijk allemaal. Maar hoe en wat, dat is vaak een zoektocht. Ik ga alvast langs bij Progress Coaching. Hun doel is niet alleen om jou te begeleiden naar een gezonde en krachtige versie van jezelf, maar het liefst van al leren ze jou hoe je je eigen coach kan worden. Want zo blijf je voor altijd fit. En wie wil dat niet?

Ik kom aan bij de studio in Oud-Turnhout en word opgewacht door Seb, de hoofdcoach van Progress Coaching. Hij stelt me voor aan Mies, het tweede gezicht van de zaak en mijn personal coach. Een krachtige, fitte en energieke versie van jezelf worden, daarvoor kan je hier terecht. Wie nog intensiever met kracht- en spieropbouw aan de slag wil is dan weer bij Seb aan het juiste adres. Iedereen is welkom: jong of oud, slank of obees, absolute beginner of (kracht)atleet. Elke klant heeft andere doelstellingen en krijgt zijn of haar eigen plan. Trainen doe je hier onder begeleiding, alleen of in duo.

TOTAALBENADERING
De studio is opgedeeld in vier verschillende verdiepingen. Het is er best fris — iets waar ik later vandaag nog blij om ga zijn — maar de sfeer is er warm. Maar ik kom hier niet om te relaxen. Het zijn niet alleen de professionele toestellen en de gewichten die me daar aan herinneren. Mies is gedreven om aan de slag te gaan en we starten met een intakegesprek. We praten over mijn doelstellingen, motivatie, levensstijl en gewoonten, de goede én de slechte. Ik merk meteen dat het hier om een totaalbenadering gaat. Mies licht toe: “Voeding, slaap, beweging, je stressniveau, het mentale,… Het staat allemaal in verband met elkaar. Zodra iets in je leven uit balans is, heeft dat een impact op de andere domeinen, maar dat werkt ook in de andere richting. Beweeg je meer, dan heeft dat een positieve invloed op alle andere facetten.”

PLAN OP MAAT
Mies onderwerpt me vervolgens aan een aantal oefeningen. Dat geeft haar alvast een indicatie van mijn huidig niveau. Daarnaast probeert ze te achterhalen wat ik leuk vind. “We streven naar resultaat, dus ook de motivatie en het plezierelement moeten goed zitten. We werken continu naar een goede mix van oefeningen om ervoor te zorgen dat je elke training niet alleen doelmatig, maar ook met plezier doorloopt.” Het geeft mij ook al een idee van wat ik kan verwachten. We maken gebruik van diverse attributen, toestellen en gewichten. De variatie vind ik heel leuk en door de persoonlijke begeleiding is er ook geen afleiding. Mies kijkt nauwgezet toe en stuurt bij waar nodig: mijn houding, de snelheid van mijn bewegingen, mijn ademhaling,... Het geef me veel vertrouwen dat ik de oefeningen correct uitvoer. Tot aan het einde van de reeks, wanneer het wat lastiger wordt en ik de motiverende woorden van Mies goed kan gebruiken om mijn grenzen te verleggen.

LEREN INTUÏTIEF ETEN
Tijdens de begeleiding komt voeding ook aan bod. Mies vertelt: “Hoeveel belang het voedingsaspect krijgt, is een beetje afhankelijk van de doelstellingen en de persoon die voor me zit. Het is ook iets wat groeit doorheen de opvolgmomenten. Wanneer mensen starten met de fysieke trainingen gaan ze automatisch meer werk maken van gezonde voeding en komen de vragen vaak vanzelf. We focussen op kracht en spieropbouw, eiwitrijke voeding vormt de basis. Verder hecht ik veel belang aan het leren intuïtief eten. Geen crash-dieet, wel stap voor stap op weg naar gezondere gewoontes en nieuwe inzichten die voor jou werken op langere termijn. We gaan samen op zoek naar jouw persoonlijke balans.”

VOOR ALTIJD FIT
Mies kan nu aan de slag om een plan op maat voor me uit te werken. Om het gewenste resultaat te bekomen word ik minimaal twee keer per week verwacht en dit gedurende enkele maanden. Seb vult aan: “Het is wel degelijk een engagement dat je aangaat met ons maar vooral met jezelf, je moet gemotiveerd zijn en klaar voor die transformatie. Alleen dan bekom je het beste resultaat. Het verloop van jouw traject bepalen we steeds samen aan de hand van evaluatiegesprekken. Sommigen willen vaker komen om nog meer spierkracht op te bouwen, anderen stappen over op online begeleiding of zijn klaar om hun eigen pad te bewandelen. Ons ultieme doel is om jou nieuwe gewoontes aan te leren waardoor je je fitte levensstijl kan blijven verderzetten.” Mies blijkt daarvan het levende voorbeeld. Ze is ooit als klant bij Seb gestart. Ze is nu blij met haar nieuw levensstijl en ook trots op haar lichaam en wie ze is. Ze is zo overtuigd dat ze besloot om zelf coach te worden en anderen te inspireren. En dat is haar vandaag alvast gelukt. Ontspannen, energiek en gemotiveerd stap ik buiten, heel benieuwd naar het vervolg. 

ONDEROX ACTIE

  • Als Onderox lezer ontvang je 100€ korting bij een traject op maat, zowel bij personal als duo-training.
  • Geldig tot en met 31 januari 2023 en enkel met vermelding van Onderox Magazine. 

Progress Coaching
Steenweg op Ravels 218, Oud-Turnhout
Tel. +32 (0)484 73 84 76
team@progresscoaching.be
www.progresscoaching.be
Open: ma tot vr: 8 tot 21 uur
Za: 9 tot 16 uur
Zo gesloten

Meer lezen van Iris Geenen
Foto's gemaakt door Romi Vosters
Meer lezen over
goed in je velwellness

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.