Helemaal tot rust

Klaar voor de zomer met behulp van vetbevriezing

Gepubliceerd: 31 maart 2021  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 207

BEERSE – De ontluikende lente doet wegdromen van een ongedwongen zomer. Misschien nog net niet van verre stranden, maar toch op z’n minst van zonnige terrasjes of gewoon een gezellige barbecue in eigen tuin. Dat betekent ook dat de zomerjurken en zwemoutfits weer uit de kleerkast mogen. Ik ben dan vast niet de enige die het even benauwd krijgt, of wel? Deze maand ga ik aankloppen bij Harmonize in Beerse, specialist op het gebied van gewichtsverlies, figuurcorrectie en huidversteviging.

Ik ben iets te vroeg voor mijn afspraak en Sofie, de zaakvoerster, rondt nog een telefoontje af. Het geeft me de gelegenheid om mijn ogen de kost te geven en even door het ruime aanbod aan afslank- een huidverbeteringsproducten te snuisteren. Sofie vertelt me over hun werking en legt uit dat ze die producten gebruikt om met de klant op zoek te gaan naar zijn of haar beste manier om tot een gezonde levensstijl te komen en zich goed en energiek te voelen. “Mensen kunnen hier uiteraard ook aankloppen voor één specifieke behandeling of product”, legt Sofie uit. “Maar voor iedereen voorzien wij een warme begeleiding met zorgvuldige opvolging. Een blijvend resultaat en de meest stralende versie van jezelf worden, dat is het einddoel.”

PLAN OP MAAT
Voor mij staat vandaag de speciale cryolipolyse op het programma, ook wel bekend als vetbevriezing. Starten doen we met een uitgebreide vragenlijst. Na analyse en overleg besluiten we om zowel het vet op mijn buik als op mijn heupen – de zogenaamde love handles – aan te pakken. “Iedereen heeft wel één of meerdere probleemzones. Zelfs voor wie sportief is en er al een gezond voedingspatroon op na houdt. Anderen komen dan weer na een zwangerschap of met een buikje door hormonale veranderingen. Dat is het mooie, we kunnen het toestel inzetten daar waar jij resultaat wil bekomen, denk ook aan je kin of aan de bovenarmen.” Het toestel waarover Sofie beschikt, is één van de meest kwalitatieve op de markt. “Ik wil de klanten in alles wat ik doe resultaat kunnen garanderen. Ik zocht meer dan een jaar naar het juiste toestel en investeerde in opleidingen. We zijn 100% overtuigd van deze beslissing, want de resultaten die we boeken bij onze klanten spreken voor zich.”

PIJNLOOS
Buik en heupen dus. Voor mijn geïdentificeerde zones heeft Sofie in totaal drie koppen nodig. Eén voor de buik en twee voor de heupen, eentje aan elke kant. Ik vind het allemaal behoorlijk spannend. De zones worden eerst gereinigd en de huid wordt beschermd met een speciale doek die vochtig en koel aanvoelt. Dan worden de koppen bevestigd. Eens op de juiste plaats gaat de zuigkracht van het toestel aan het werk om het vet als het ware in de kop te zuigen, in een soort vacuüm. Een vreemd gevoel. Als de koppen goed bevestigd zijn, gaat het toestel de vetcellen onder de huid eerst verwarmen om ze daarna tot min negen graden Celsius te bevriezen. Het warme gevoel van daarnet maakt plaats voor een tintelende en iets frissere sensatie. Na ongeveer tien minuten is de temperatuur op punt en voor de heupen is de rest van de behandeling — bestaande uit nog een 50-tal minuten gewoon stilliggen — pijnloos. Dat kan ik niet helemaal zeggen over de buik, die ik niet als pijnloos maar gelukkig ook niet als pijnlijk ervaarde. Sofie bevestigt: “Het is voor iedereen anders, de overgrote meerderheid voelt bijna niks van deze behandeling. En je gaat je er beter en gelukkiger door voelen. Zeker nu, door corona, willen mensen eens een extraatje voor zichzelf. En gelijk hebben ze.”

HET VRIENDELIJKE ZUSJE
Na de behandeling laten de koppen automatisch los en gaat Sofie terug aan het werk om de huid te masseren en zo de vetcellen, die nu gekristalliseerd zijn, verder los te masseren. “Die vetcellen zijn nu afgebroken en gaan geleidelijk via de urinewegen het lichaam verlaten. Ze komen ook niet meer terug”, legt Sofie me uit. Thuis moet ik dan ook veel water drinken én iedere ochtend en avond de huid inmasseren om de huidlaag verder te verstevigen. Dit was de eerste van drie behandelingen. Die spanning vooraf bleek nergens voor nodig. Nog een meevaller: ik kan weer gewoon verder met de dingen van alledag. Sofie pikt hierop in: “Klopt, deze behandeling wordt weleens het vriendelijke zusje van de liposuctie genoemd. Geen verdoving of operatie nodig.” De volgende keren gaat het toestel telkens een volgende laag vetcellen aanpakken en daarna volgt nog een nabehandeling. “Je bent met andere woorden nog op tijd gestart om zorgeloos de zomer in te gaan.”

ONDEROX-ACTIE
Onderox lezers kunnen gratis een intake-gesprek plannen en wie voor 30 april start met de vetbevriezingsbehandeling krijgt zijn vierde (en laatste) beurt gratis. Enkel geldig met vermelding van ‘Onderox-actie’.

MEER INFO
Wil je meer te weten komen over de vetbevriezing en kijken hoe dit allemaal in zijn werk gaat? Bekijk dan zeker even de volgende pagina: www.harmonize.be/figuurcorrectie

Larenstraat 24, 2340 Beerse
Tel. +32 (0)496 50 16 20
info@harmonize.be
www.harmonize.be

Meer lezen van Iris Geenen

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.