Helemaal tot rust

Je probleemzones aanpakken terwijl je helemaal tot rust komt

Gepubliceerd: 27 april 2023  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 230

TURNHOUT – Ik heb een gezonde BMI, een actieve levensstijl en plezier in het wekelijks sporten en bewegen. Helemaal klaar voor een bikini-zomer zou je denken. Think again. Ik ben vast niet de enige met wat men ‘probleemzones’ noemt. Twee kinderen en bijna 40 levensjaren op de teller kan misschien wel tellen als geldig excuus. Of kan ik misschien toch nog van die ‘love handles’ vanaf geraken? Wat blijkt: 30 minuten per week, meer is er niet voor nodig. Harmonize in Turnhout heeft daarvoor de allernieuwste technologie in huis. En die moeten we uiteraard uittesten!

Ik word opgewacht door Sofie Van Gestel, zaakvoerster van Harmonize. Het is niet mijn eerste bezoek aan haar zaak. Telkens ik hier binnenstap heeft Sofie weer iets nieuws in huis. Ze bevestigt: “In onze sector moet je echt continu innoveren en investeren. De ontwikkelingen gaan zo snel en ik wil alleen maar de beste resultaten voor mijn klanten.” Ik kom vandaag langs om de HIFEM uit te testen. De afkorting staat voor High-Intensity Focused Electromagnetic Technology. “Spieropbouw door middel van elektromagnetische technologie (EMS) is momenteel erg populair, maar waarin dit toestel zich onderscheidt, is dat het EMS combineert met radiofrequentie. Daardoor realiseren we niet enkel spieropbouw, maar ook vetverbranding én huidversteviging.” All-in-one dus. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

METEN EN WEGEN
We doorlopen de medische vragenlijst, daarna word ik gewogen en gemeten. Sofie licht toe: “We gaan altijd het startpunt goed in kaart brengen en uiteraard ook samen bespreken wat je wil realiseren. Op basis daarvan en na de testsessie kan je beslissen om de voorgestelde kuur op te starten. In de meeste gevallen is een kuur van acht tot tien sessies aanbevolen. Na zes sessies ga je al een merkbaar verschil zien.” Sofie toont me nog enkele voor en na foto’s van haar klanten, die zijn verbluffend. Zeker als je je realiseert dat je gewoon stil mag liggen.

VERSCHILLENDE SENSATIES
Voor deze testsessie heb ik gekozen om de binnenkant van mijn bovenbenen aan te pakken. Ik ga op mijn rug en met mijn blote benen in de behandelstoel liggen. Sofie bevestigt een applicator rond elk been. Ze stelt het toestel in. Ze kan namelijk de sterkte van de signalen zelf bedienen, ik moet enkel zeggen hoe het voor mij aanvoelt. Gedurende de 30 minuten durende sessie ervaar ik verschillende sensaties. Het start met een tikkend gevoel. Het lijkt alsof er iemand heel snel met de achterkant van een klein potloodje tegen mijn benen drukt. Dan voel ik hoe mijn spieren door de elektromagnetische prikkel wat langer aanspannen en weer loslaten. De applicator geeft verder ook warmte af, wat zorgt voor een heel ontspannen gevoel. Sofie vult aan: “De warmte zorgt er ook voor dat je achteraf geen stijve spieren hebt en dat je huid zichtbaar verstevigd wordt. Het komt er eigenlijk op neer dat je een half uurtje rustig ontspannen ligt en terwijl je geniet verbrand je vet, verbeter je je huid én bouw je spieren op.”

MEERDERE EFFECTEN
Ik ben benieuwd welke zones je zoal kan behandelen. Sofie legt uit: “De buik is wel de meest gevraagde zone, maar ook bijvoorbeeld de billen, love handles en de benen behoren tot de mogelijkheden. Bij vrouwen in de menopauze zijn ook de onderarmen populair. Je ziet echt effect op verschillende vlakken. Je gaat spieren versterken en huid verstevigen, vet verbranden, cellulitis aanpakken. Kortom, je lichaam gaat er strakker en mooi gevormd uitzien. Met de vier applicatoren kunnen we tegelijk op vier zones werken. We beschikken zelfs over een apart zitvlak om de bekkenbodemspieren te versterken, zodat ook urine-incontinentie kan worden aangepakt.”

NIET VOOR IEDEREEN
Komt iedereen hiervoor in aanmerking, vraag ik me af. Sofie is hierin heel eerlijk. “De HIFEM is niet voor iedereen geschikt. Het is ideaal voor mensen met een normale tot licht verhoogde BMI, maar die er graag gespierder en strakker willen uitzien of een kledingmaat minder willen. Of voor wie geen tijd of zin heeft om te sporten. Maar ook voor wie wel sport maar toch bepaalde probleemzones niet aangepakt krijgt. Wie tien tot twintig kilo wil verliezen kan zeker ook bij ons terecht, maar we zullen dan een andere behandeling adviseren.” Wie nog graag voor de zomer start met een HIFEM-kuur, maakt best zo snel mogelijk een afspraak. De beschikbaarheid is beperkt. 

ONDEROX-ACTIE
Boek nu voordeling je testsessie. Met vermelding van Onderox Magazine betaal je slechts 29 ipv 79 euro per applicator. Besluit je om een kuur op te starten? Dan zijn er momenteel interessante promoties. Actie geldig tot 31 mei 2023 en enkel met vermelding van Onderox Magazine.

Harmonize
Noord-Brabantlaan 15, Turnhout
Tel. +32 (0)496 50 16 20
info@harmonize.be
www.harmonize.be
Geopend op afspraak

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je vel

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.