Helemaal tot rust

Instituut Sonja: innovatieve technieken voor een stralende huid

Gepubliceerd: 26 oktober 2020  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 203

RETIE – Het is alweer eind oktober.  Zelfs tijdens een  pandemie slaagt de  tijd  erin  om  zomaar voorbij te  vliegen. De routines van  een nieuw schooljaar zijn er inmiddels ingeslepen en voor kerstcadeaus is het – godzijdank - nog net te vroeg. Waar het dan wel de geknipte periode voor is? Voor huidverbetering en permanente ontharing. Twee zaken waarbij we de zon nu net even kunnen missen. Meer zelfs, die lange wintermaanden zijn zeer welgekomen. Beide behandelingen kennen namelijk een doorlooptijd van meerdere weken of maanden. En je moet de zon best even mijden.

Ik klop aan bij Instituut Sonja in Retie. Ik ben gecharmeerd door de hartelijke ontvangst en haar passie voor en kennis van het vak. Het wordt me meteen duidelijk dat mijn gelaat hier in goede handen is voor een toch ietwat spannende eerste microneedling-ervaring. “Micro wat?” hoor ik u al denken. Een beetje uitleg graag?

MICROPERFORATIES
“Bij de Advanced Cell Stimulation therapie, ook wel microneedling genoemd, worden er met een speciale pen heel kleine microperforaties in de bovenste huidlaag gemaakt”, verklaart Sonja. “Deze gaatjes zijn minuscuul en onzichtbaar voor het blote oog, maar toch wordt ons lichaam voldoende opgeschrikt om het natuurlijke herstelmechanisme van de huid te activeren. Hierdoor wordt de huideigen productie van collageen, elastine en hyaluronzuur gestimuleerd.” U raadt het al, dat zijn stoffen die van binnenuit zorgen voor een gezonde, stevige en strakke huid. “Bijkomend gaan we tijdens de behandeling ook actieve werkstoffen gebruiken. Dankzij de microperforaties gaan de bestanddelen dieper indringen en beter door de huid opgenomen worden.”

GRONDIG REINIGEN
Maar eerst mag ik nog even genieten. “Omdat we de huid licht gaan beschadigen gaan we heel steriel werken en moeten we die huid zeker voor aanvang van de behandeling heel goed reinigen”, legt Sonja uit. Dat doet ze in wel vijf stappen met verschillende producten. De fase waarbij ze de reinigende melk aanbrengt en masseert is heerlijk ontspannend. De peeling is op basis van amandelzuur en wordt zacht met een borsteltje aangebracht, heel fris en relaxerend tegelijk. Een laatste ontsmettend product elimineert de slechte bacteriën en laat de goede in leven. En dan… de naalden.

NO PAIN NO GAIN?
Sonja is voorzichtig in haar beloftes: “Iedereen ervaart pijn op een andere manier. Je gaat wellicht wel een onaangename sensatie voelen.” Hoe onaangenaam zal ik zelf moeten ervaren. Sonja neemt de steriel verpakte naalden en de vitaminecocktail die ze voor me selecteerde op basis van de intake. De technologie kan breed ingezet worden, denk aan pigmentatie, rimpels, huidversteviging, acné,… Sonja brengt het product aan en gaat met haar pen systematisch alle delen van mijn gezicht af. Ze start met mijn voorhoofd, gevolgd door mijn neus. Het voelt een bétje als schuurpapier. Pijnlijk zou ik het niet durven noemen, maar ik kijk stiekem toch uit naar het einde van de behandeling. De andere zones blijken minder gevoelig. Het voelt nog wel wat kriebelig, maar het ergste heb ik blijkbaar al doorstaan. Nadat Sonja alle zones behandelde, krijg ik gedurende twintig minuten nog een kalmerend masker. Ze sluit af met een crème die de beschermende functie van de huid herstelt.” Ik mag de komende achtenveertig uur enkel voorzichtig reinigen met zuiver en lauw water en geen producten gebruiken.

VERRASSEND RESULTAAT
Wanneer ik na de behandeling in de spiegel kijk, schrik ik van mijn knalrode gezicht. Sonja had me hier nochtans voor gewaarschuwd. De roodheid was gelukkig de volgende ochtend alopmerkelijk beter en nog een dag later zag mijn huid er stralender uit dan ooit. Verbluffend, na slechts één behandeling. Het beste resultaat verkrijg je na een kuur van vier tot zes behandelingen, zo zei Sonja me nog. Dat belooft.

PERMANENT GLADDE OKSELS
Bij Instituut Sonja kan je ook terecht voor permanente ontharing met de OPT Light technologie, de allernieuwste IPL-technologie. Het geavanceerde toestel produceert flitsen van wit intens licht dat via filtering rood wordt en doordringt tot IN de haarwortel. Die verliest daardoor zijn levensvatbaarheid. Voor en na de behandeling moet je alle vormen van warmte vermijden, ook de zon. Die regenachtige herfstdagen komen dus als geroepen. Ik kom vandaag voor de jaarlijkse opvolgbehandeling van mijn oksels. De volledige kuur – zes tot 10 behandelingen, afhankelijk van je huid en haargroei — heb ik enkele jaren geleden al doorlopen. De haren die permanent verwijderd werden groeien niet meer terug. Maar je huid leeft en nieuwe haartjes kunnen mettertijd wel de kop opsteken. Niet onoverkomelijk hoor, met één ‘onderhoudsbeurt’ per jaar ben ik nu verlost van scheren, epileren of waxen. En het toestel van Sonja beschikt over een ijsgekoelde saffierfilter waardoor ik maar heel weinig voel van deze behandeling. Met amper tien minuutjes van mijn tijd kan ik er weer een heel jaar tegen.

ONDEROX ACTIE
Als Onderox lezer ontvang je bij je eerste IPL of microneedling behandeling 25 euro korting. Actie geldig tot en met 30 november 2020. Heb je graag meer informatie? Dan kan je gedurende de looptijd van deze actie een gratis intakegesprek inplannen.

Instituut Sonja
Hulselstraat 27 - 2470 Retie
Tel. +32 (0)471 85 45 36
cauwenberghs.sonja@gmail.com
www.instituutsonja.com
Enkel op afspraak

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
wellness

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.