Helemaal tot rust

Harmonize: geluidsgolven inzetten in de strijd tegen sinaasappelhuid

Gepubliceerd: 30 mei 2024  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 242

TURNHOUT – Wist je dat vijfentachtig procent van de vrouwen te maken krijgt met cellulite? En – heel oneerlijk – bij mannen komt het bijna niet voor. Met het badpakkenseizoen op komst lijkt een bezoekje aan Harmonize me wel interessant. Daar ontwikkelden ze namelijk een specifieke aanpak om in slechts twee behandelingen komaf te maken met die vervelende sinaasappelhuid. Benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Ik test het voor je uit.

Harmonize is gelegen aan de ring in Turnhout en dus gemakkelijk bereikbaar. Ik parkeer er mijn auto voor de deur en word vervolgens enthousiast ontvangen door Sofie Van Gestel, de zaakvoerster. Harmonize is gespecialiseerd in afslanking, figuurcorrectie, huidverbetering en anti-aging. Logisch dus dat ze een doeltreffende aanpak hebben om van je cellulite af te geraken.

VOOR EN NA
Ik zet me rustig neer en krijg een glaasje water voorgeschoteld. Sofie stelt me allerhande vragen en we doorlopen een medische vragenlijst. Daarna word ik gewogen, opgemeten en neemt Sofie foto’s. “Dat doen we altijd. Mensen vergeten soms van waar ze komen en dan doet het hen én ons veel deugd om de metingen en de voor en na foto’s te kunnen tonen.” Het intakegesprek evolueert vervolgens naar een adviesgesprek. Sofie vertelt me over de mogelijkheden. “Dit gesprek doen we altijd, ook voor de anti-cellulite behandeling is dit belangrijk. We gaan ook bijvoorbeeld onderzoeken of we zeker te maken hebben met cellulite en niet met lymfoedeem.”

TINTELINGEN
Sofie stelt voor om de zijkant van mijn billen aan te pakken. “Bij iedereen zijn de te behandelen zones anders. Groter of kleiner. Het kan gaan om de achterkant, zijkant of voorkant van de benen en billen. De armen of de buik kunnen we ook behandelen. We gaan kijken waar plaatselijk de ophopingen zitten en die gaan we doelgericht aanpakken.” Ze tekent de zones af waar straks de behandelkop van het toestel zijn werk moet doen. Ik leg me vervolgens op de behandeltafel en Sofie smeert een koude gel op de te behandelen plaats. Ze neemt de kop van het toestel en gaat vervolgens de verschillende aangeduide zones systematisch af. Ik voel een lichte sensatie, een tintelend gevoel, maar verder niets. Sofie kan de intensiteit van het toestel aanpassen, waardoor de behandeling voor iedereen comfortabel is. Ze legt ook uit wat het toestel precies doet: “Met behulp van ultrasone geluidsgolven die diep in de huid doordringen gaan we bepaalde focuspunten opwarmen. Deze temperatuurstijging in de diepere huidlaag heeft een dubbel effect. Het stimuleert de collageenproductie waardoor je huid vernieuwt, verstevigt en mooi strak wordt. Daarnaast zet het ook de vetafbraak in gang, wat voor de verminderde cellulite en een betere bodycontouring zorgt.”

LIFESTYLE-ADVIES
Sofie reinigt mijn huid en smeert die nog even in met een verzorgende crème. De vervolgafspraak is pas over drie maanden. “Je zal merken dat de behandeling nog gedurende enkele weken verder doorwerkt. Je lichaam heeft wat tijd nodig om de vetcellen af te voeren en het weefsel te ondersteunen. Na twee behandelingen zien we het gewenste resultaat. Maar het gebeurt ook dat klanten hun vervolgafspraak afbellen omdat ze na hun eerste behandeling al zo’n mooi resultaat hebben. Zeker als je de behandeling nog eens combineert met onze lifestyle-tips.” Sofie toont me nog wat voor en na foto’s van haar klanten, de resultaten spreken voor zich. Er is geen hersteltijd of bijwerkingen en ik kan gewoon verder met de rest van mijn dag. Sofie adviseert me nog om zeker voldoende water te drinken, om de afvoer te ondersteunen. Laat de zon nu maar komen.

ONDEROX-ACTIE
Als Onderox-lezer kan je een gratis adviesgesprek boeken (t.w.v. 65 euro). Actie geldig tot en met 30 juni 2024, enkel met vermelding van ‘Onderox Magazine’.

Harmonize
Noord-Brabantlaan 15, Turnhout
Tel. +32 (0)496 50 16 20
info@harmonize.be
www.harmonize.be
Geopend op afspraak

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je vel

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.