Helemaal tot rust

Goed in je Vel: Met coach Aline energiek richting de 'coronexit'

Gepubliceerd: 27 mei 2020  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 199

MOL – U hebt het vast ook gemerkt. De laatste weken werd onze vocabulaire sterk uitgebreid. Denk maar aan de ‘coupe corona’, dé uitdaging voor menige kapper. Bij de veelvuldige ‘quarantini’s’ werd er f link gemopperd op al die ‘covidioten’ die zich maar niet aan de regels houden. Maar als er nu iets is wat je liever in de Dikke Van Dale ziet verschijnen dan op je weegschaal, zijn het toch wel de ‘coronakilo’s’. Ik zou liegen moest ik zeggen dat ook ik niet bezweken ben aan de verleiding van een extra aperitiefje of wat dagelijkse troostchocolade. Een tienuurtje, een vieruurtje, de kroost had structuur nodig, toch? Zeven weken en drie kilo’s later is het welletjes geweest. Tijd om kennis te maken met Aline, mijn coach richting een gezonde(re) lockdown — of beter gezegd een energieke ‘coronexit’ — nog zo’n nieuw woord.

Aline heeft haar instituut in Mol, maar gezien de situatie heb ik de verplaatsing ingeruild voor een videogesprek. Haar aanbod aan behandelingen is heel divers. Wat mij aanspreekt is haar holistische aanpak met onder meer het Rainpharma detox-programma waar ze, geïnspireerd door deze bevreemdende periode, nog intensiever mee aan de slag gegaan is.

CORONAGEWOONTES DOORBREKEN

De strikte versie van het dieet is niets voor mij. Die is trouwens ook niet echt nodig, zelfs met die paar extra kilo’s slaat mijn weegschaal zeker niet tilt. Waar ik wel naar snak is om enkele nieuwe en ongezonde coronagewoontes te doorbreken, mijn lichaam te zuiveren en daardoor meer energie te krijgen. Als ik onderweg — zonder me uit te hongeren — wat kilo’s kwijtspeel, ga je mij niet horen klagen. Het Smart Nutrition Project blijkt voor mij de aangewezen formule. Met het handige instructieboekje kan je met de Smart Nutrition Box na de thuislevering helemaal zelfstandig aan de slag. Ik vind het wel fijn dat Aline me tijdens onze gesprekken en berichtjes op pad zet met advies, recepten en tips, zowel van haar persoonlijk als vanuit haar groeiende community ervaringsdeskundigen. Aangezien ik er heel wat inspiratie uit haal kan dat extra whatsapp-groepje er ook nog wel bij.

NIEUWE ROUTINE

De zuivere eiwitshakes en voedingssupplementen uit de Smart Nutrition Box moet ik combineren met een gezonde, evenwichtige voeding. Véél groenten, fruit, maar ook vlees, vis, noten en eieren. Fijne vaststelling: er is weinig verboden. Snoepgoed, alcohol en koffie zijn uiteraard, zeker in week één, uit den boze. Ook brood en pasta, waar ik toch wel echt verzot op ben, komen nagenoeg niet op tafel. “Dagelijks bewegen is ook belangrijk”, benadrukt Aline. Ik kan haar meteen geruststellen, met een overen- thousiaste viervoeter in huis én twee sportieve kinderen komt dat zeker goed. Veel water drinken, liefst twee liter, dat is al iets uitdagender, én een strikt tijdsschema. Iedere drie uur mag — correctie: moet — ik eten. Structuur is niet bepaald mijn sterkte, maar met een vrolijke geknutselde stempelkaart van mijn dochter én de klokfunctie op mijn telefoon bleek ook dat wel haalbaar.

RESULTAAT NA ZEVEN DAGEN

Het werd me al snel duidelijk waarom Aline zelf zo enthousiast is over dit programma. Honger lijden was helemaal niet aan de orde, integendeel. En ik heb aan den lijve ondervonden hoe mijn lichaam zich ging resetten. Op dag vier kwam de energiedip en op dag vijf kwam mijn huid in opspraak. Allebei het gevolg van de ontgifting en het afkicken van suikers. Daarna steeg mijn energiepeil iedere dag en ook mijn rode, trekkerige gelaat maakte plaats voor een zachte en soepele huid. Om echt te breken met oude, slechte voedingsgewoonten moet ik wellicht nog een tijdje doorzetten, maar de ervaringen en vooral de resultaten na week één werken zeker motiverend om dit nog even vol te houden. Als kers op de taart ben ik onderweg alvast twee kilo’s kwijtgespeeld zonder er, naar mijn gevoel, echt veel moeite voor te doen.

VETVERBRANDING

Voor wie als aanvulling op dit programma – of als losstaande behandeling – nog extra wil focussen op vetverbranding en een strakkere huid, kan bij Aline terecht voor een kuur met de Body Sculptor. Weinig moeite kan je hier wel heel letterlijk nemen. Het enige wat je moet doen is 30 minuten liggen. Het speciale pak stimuleert de natuurlijke lipolyse, stap één in de vetverbranding, en doet dus al het werk voor je. Op moment van schrijven kan ik dit niet uittesten omdat de zaak nog verplicht gesloten is, maar vanaf 18 mei ga ik mezelf toch eens verwennen op een proefsessie en in levende lijve kennismaken met mijn lockdown-coach.

Meer lezen van Iris Geenen

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.