Helemaal tot rust

Glow: permanente ontharing voor meer gemak en zorgeloosheid

Gepubliceerd: 25 november 2021  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 214

GEEL – Het overkomt ook de besten weleens, althans dat houd ik mezelf graag voor. De kinderen moeten teleurstellen omdat mama vandaag toch geen ‘zwembenen’ heeft. Of nog snel iets swingend aantrekken voor dat avondje uit en je dan realiseren dat, hoewel jij helemaal klaar bent om een stapje in de wereld te zetten, je oksels dat misschien niet zijn. Een groeiende groep vrouwen — én mannen — zocht en vond de oplossing voor ongewenste haartjes: permanente ontharing. Op naar Glow in Geel, waar ze beschikken over één van de meeste kwalitatieve lasers op de markt. Wij testten het voor je uit.

Ellen Leysen, bezieler en zaakvoerster van Glow, ontvangt me begin november in haar instituut in Geel. Het is er extra gezellig, want al helemaal in kerstsfeer. Ellen glimlacht: “Onze klanten komen hier om te genieten, een moment voor zichzelf. De inrichting en de sfeer in de zaak dragen bij aan de totaalbeleving, dus ook daar besteed ik graag aandacht aan.”

Dat Ellen ook kennis van zaken heeft, wordt me al snel duidelijk wanneer ze de nodige informatie geeft over permanente ontharing. Want toegegeven: mezelf vrijwillig laten ‘laseren’ behoeft toch wat extra uitleg. Ellen beschikt in haar zaak over de meest kwalitatieve medische diodelaser. “Het toestel heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept en voldoet aan de strengste normen. Een must, op kwaliteit doe ik geen concessies”, aldus Ellen. Hoe dat precies werkt? “De lichtfl itsen van de diodelaser bereiken en vernietigen de haarwortel, het haartje sterft af. Omdat enkel de haartjes in de groeifase behandeld kunnen worden zijn er meerdere sessies nodig — meestal zes tot acht — met tussenpozen van zes weken.” Geen nood, tussen de behandelingen door mag je wel blijven scheren.

HOE PERMANENT IS PERMANENT?
Of je na die zes tot acht sessies voor heel je leven verlost bent van ongewenste haargroei? Ellen is enthousiast, maar ook realistisch: “De haartjes die vernietigd werden, keren nooit meer terug, maar onder invloed van hormonale schommelingen en normale evoluties in ons lichaam kunnen er wel nieuwe haartjes groeien. Na een tijd kan je dus hier en daar wel wat verdwaalde sprietjes zien opduiken. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is dan aangewezen.”

PIJNLOOS
Volgens Ellen is de behandeling pijnloos. Ik neem plaats op de verwarmde behandelstoel en ik krijg een brilletje om mijn ogen te beschermen tegen de lichtflitsen. Ellen gaat vervolgens met de kop van het toestel al flitsend en op een systematische manier mijn oksels af. Voor de goede werking van deze techniek moeten de haartjes recent geschoren zijn. De kop van het toestel is gekoeld. Ik voel zo een licht koude sensatie. Het zorgt er mee voor dat de behandeling pijnloos is. Vooraleer ik het goed en wel besef, zit het er al op. Ik ben verrast dat ik nagenoeg niets gevoeld heb. “Bij een behandeling van de oksels voelt de klant zelden iets. Op gevoeligere zones gebeurt het wel dat je een prikkend gevoel hebt, het lijkt wat op een elastiekje tegen de huid.” legt Ellen uit.

EIGEN CRÈME
Na de behandeling brengt Ellen nog een verzorgende crème aan. “Deze crème heb ik zelf laten ontwikkelen bij de apotheker. De crème kalmeert de huid en zorgt ervoor dat je geen last krijgt van roodheid, jeuk of rode bultjes.” Ik krijg ook een klein potje mee naar huis, just in case. Met de behandelde zone mag je gedurende 14 dagen niet in de zon komen. In deze periode van het jaar is dat gelukkig niet zo’n probleem. “Je gaat al resultaat zien na de eerste behandeling”, weet Ellen me te vertellen. En effectief: een tweetal weken na de behandeling zag ik al wat kale plekjes.

ALLE ZONES
Of de behandeling voor iedereen geschikt is, vraag ik nog. “Bijna iedereen. Bij twijfel kunnen mensen gewoon langskomen en doen we een testsessie. Dan flitsen we een klein stukje van de gewenste zone en het wordt dan al snel duidelijk of de behandeling resultaat zal hebben.” En hoe zit het met de verschillende zones? “De oksels worden het meest behandeld, maar we hebben ook veel klanten die komen voor een full bikini inclusief de bilnaad. Ook rug en schouders bij mannen wordt regelmatig gevraagd. Benen, maar ook bovenlip of kin, alles is mogelijk. Overal waar moeder natuur ons voorziet van ongewenste haargroei, gaan wij de strijd aan.”

ONDEROX ACTIE
Als Onderox-lezer ontvang je op de eerste behandeling van een nieuwe zone 50% korting, voor de daaropvolgende sessies geldt 4+1 gratis. Geldig t.e.m. 28 februari 2022, enkel met vermelding van Onderox Magazine. 

Glow
Dokter Van de Perrestraat 365A, Geel
Tel. +32 (0)14 59 12 33
info@glow-geel.be
www.glow-geel.be

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je vel

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.