Helemaal tot rust

Fit op twee keer twintig minuten per week

Gepubliceerd: 31 augustus 2021  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 211

MOL – Kiezen voor gezonde voeding, je omringen met de mensen die me energie geven, voldoende tijd inbouwen voor mezelf én voldoende bewegen… Ik heb met vallen en opstaan geleerd dat goed voor jezelf zorgen bovenaan je prioriteitenlijst mag — of beter gezegd moet — staan. Als er dan een manier is om die lichaamsbeweging zo efficiënt mogelijk te maken en zo meer tijd over te houden voor de andere dingen op mijn lijstje, dan is dat voor mij op z’n minst het proberen waard. Op naar Mol voor een kennismaking met E-fit.

The place to be is deze maand de Health & Beauty Bar van Aline van Hamond. Ik begeef me naar haar zaak aan de Postelarenweg in Mol, die de afgelopen maanden een ware transformatie onderging. Het vernieuwde aanbod bevat alle ingrediënten — letterlijk en figuurlijk — om te kiezen voor een gezonde levensstijl. De allernieuwste toevoegingen zijn het voedingsconcept van Lignavita met aangepaste voedingsproducten en uitgewerkte recepten én het E-fit trainingsprogramma. “Twee dingen die goed te combineren zijn en elkaars resultaten mooi versterken”, zo licht Aline toe.

SPIERVEZELS ACTIVEREN
Fitter, slanker en sterker in twintig minuten en met achttien keer meer resultaat. Dat is vast te mooi om waar te zijn? “De resultaten liegen er nochtans niet om”, vertelt Aline. “E-fit is een EMS work-out, dat staat voor ‘Elektro Musculaire Stimulatie’. Doelgericht worden de juiste spieren gestimuleerd. Tijdens een trainingssessie worden gelijktijdig meer dan negentig procent van je spiervezels geactiveerd ten opzichte van dertig procent bij een gewone training. Ook de dieperliggende en meest verwaarloosde spieren worden getraind.” Klinkt plausibel. En hoewel het resultaat alvast veelbelovend en aanlokkelijk is, is dat pak gevuld met elektroden dat — toegegeven — voorlopig nog niet. Een uitgebreide intake leert me dat er in mijn geval geen ‘contra-indicaties’ zijn — zoals zwangerschap — waardoor ik niet volgens de E-fit methode zou mogen sporten. We bespreken mijn doel en Aline brengt met behulp van haar weegschaal en een figuuranalyse mijn startpunt in kaart. Op basis daarvan kan ze het juiste programma opstellen. Het T-shirt en de broek zijn aangepast aan de training en hebben een bepaalde dikte omwille van de geleiding. Over deze outfit komt dan het pak met elektroden. Ik verwachtte me al aan een koude sensatie, want het pak wordt eerst nat gemaakt. Onterecht, Aline gebruikt warm water. Het pak, beschikbaar in verschillende maten, wordt stevig aangetrokken. “Het moet goed strak zitten”, aldus Aline. Spannend, maar so far, so good. De e-pads die verspreid zitten in het pak sturen impulsen uit. De sterkte van de impulsen en de contracties stelt Aline handmatig in. “Dat kan zelfs voor iedere spiergroep apart.” Het geeft me vertrouwen, ik kan zelf mijn grenzen aangeven.

OP DE MAT
Ik neem plaats op de mat. Het scherm toont de aaneenschakeling van de geselecteerde bewegingen. Het is een fijne mix van laagdrempelige en iets moeilijkere oefeningen. Aline stuurt bij waar nodig en moedigt me aan om vol te houden als ze merkt dat het even wat moeilijker gaat. Af en toe geeft ze me een gewicht in mijn handen. Door de stimulaties van de elektroden voel ik hoe mijn spieren extra in werking worden gezet. Ik voel trillingen en tintelingen, maar dat is zeker niet onaangenaam. Integendeel, na 20 minuten heb ik echt het gevoel dat ik een stevige work-out achter de kiezen heb. “De hulp bij het aan- en uittrekken van het pak alsook de begeleiding bij de oefeningen is na een tijdje niet meer nodig”, legt Aline me uit. “Je volgt dan zelf de oefeningen op het tv-scherm. Je traint maximaal met twee personen in de ruimte, op voldoende afstand. Dat zorgt vaak voor een fijne interactie die je training nog net iets leuker maken. Na afl oop wordt alles gedesinfecteerd en daarna kan je alweer verder met de rest van je dag.” Sterker, strakker en fitter in slechts twee keer twintig minuten trainen per week, het klinkt opeens heel grijpbaar.

THE DAY AFTER
De endorfines zorgen nog lang na de training voor meer energie en ik slaap als een roos. De volgende dag voel ik me wat stijf. Dat had Aline me wel gemeld. “Na de eerste twee sessies kan je wel last hebben van stijfheid, maar dat bouwt heel snel af. Mensen zijn snel mee in het oefenschema, ook niet-sporters. Het is eigenlijk heel laagdrempelig.” Dat kan ik alleen maar beamen. Is het dan alleen voor mensen die hun lichaamsbeweging nog moeten opbouwen? “E-fit is echt voor iedereen”, legt Aline uit. “Mensen die intensief sporten, starten bijvoorbeeld onmiddellijk met een pittig programma. Maar ongeacht je niveau, de dag zelf doe je best geen intensieve sporten meer. En we adviseren om zeker één dag tijd tussen twee e-fit trainingen te laten. Je lichaam moet kunnen recupereren van de inspanningen.”

OPENDEURACTIE
Opendeurdag E-fit op zaterdag 11 september van 10 tot 17 uur. Met mogelijkheid tot inplannen van een gratis proefsessie. Interessante kortingen: tot 20% gratis op abonnementen en 50 euro directe korting voor wie besluit om te starten met E-fit. Ben je niet beschikbaar op 11 september? Je hebt nog t.e.m. 30 september de mogelijkheid om de gratis proefsessie in te plannen.

Health & Beauty Bar by Aline
Postelarenweg 86 - 2400 Mol
Tel. +32 (0)473 91 09 00
www.healthandbeautybarbyaline.be

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je vel

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.