Helemaal tot rust

El Bayo: herbronnen in een wellness met privé-sauna

Gepubliceerd: 28 oktober 2021  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 213

WEELDE – Met de start van het nieuw schooljaar en het post-coronatijdperk, dat nu — hout vasthouden — toch wel lijkt door te breken, hebben we heel wat van onze vrijheid herwonnen . Maar helaas is ook de ratrace helemaal terug: files, hobby’s, sociale verplichtingen, uitgestelde optredens, feestjes en weekendjes weg,… Onze agenda’s staan nu net zo vol als ze vorig jaar leeg waren. Op tijd even rust nemen en herbronnen is dus echt wel aan de orde. Een uitstekend excuus om deze maand een bezoekje te brengen aan de privé-sauna en wellness faciliteiten van El Bayo.

Gastvrouw Ellen is geen onbekende voor mij. We hebben al een keer van haar gastvrijheid kunnen genieten tijdens een verblijf in haar gloednieuwe, luxueuze B&B. Sinds de zomer van 2020 kan je bij El Bayo namelijk ook overnachten. “Zowel de wellness als de B&B kunnen los van elkaar gereserveerd worden, maar we merken toch dat de combinatie voor heel wat gasten een fijne meerwaarde biedt”, aldus Ellen.

PRIVACY
Ook nu worden we met een vanzelfsprekende hartelijkheid ontvangen. Het is de eerste keer dat ik naar een privé-sauna ga, maar Ellen stelt ons meteen gerust. Ze legt haarfijn uit hoe alles in z’n werk gaat. Waar we de handdoeken, badjassen en slippers vinden, hoe de verschillende cabines werken, wanneer we koud of net warm moet ‘nadouchen’ en, niet onbelangrijk, waar we drankjes en straks ook de bestelde versnapering kunnen terugvinden. Er is namelijk een doorgeefluikje voorzien in de zithoek. Wanneer Ellen zegt: “vanaf nu zien of horen jullie mij niet meer, tenzij je me nodig hebt”, begrijp ik waarom. Je privacy staat hier voorop. Bij El Bayo kan je je ervaring samenstellen naar wens. Geen vaste tijdsblokken dus, je kiest zelf wanneer je aan je wellnesservaring begint en hoe lang je de ruimte wil reserveren. Op de kaart staan o.a. een luxe ontbijt, een charcuterieplank en tapas-, fruit- en kaas schotels. Zelfs kinderfeestjes zijn hier blijkbaar een optie. Voor ons staat er vandaag een namiddagje wellness op de planning, mét tapasschotel.

KOUDE EN WARMTESENSATIES
Luxe in overvloed, maar we proberen ons niet te laten afleiden door keuzestress. We gaan het gewoon allemaal uittesten. We beginnen met de ‘familiedouche’, de infraroodcabine, het zwembad en het bubbelbad. We genieten van alle koude en warmtesensaties en van de masserende werking van het water, maar ondertussen praten we honderduit. Had ik al gezegd dat het een zussenuitje is? Het was alweer een tijdje geleden, dus we hebben veel bij te praten. Toch krijgt de indringende warmte van de Finse sauna ons moeiteloos stil. Waar mijn zus het na een kleine tien minuten voor bekeken houdt, blijf ik nog even achter om te genieten en mijn zweetklieren aan het werk te zetten. Ik merk hoe de koude douche en vervolgens een duik in het zwembad bijna letterlijk de bekommernissen van alledag wegspoelen. Nog twintig minuutjes en dan gaan we aan de aperitief, nog net tijd genoeg om te genieten van de vochtige stoomcabine. Weer een heel andere ervaring, maar evenzeer ontspannend en deugddoend.

Als we gaan voor een namiddagje verwennerij doen we het maar ineens goed, toch? Tijd voor de tapasschotel! We openen het doorgeefluikje en nemen de weldadig gevulde plank mee naar het terras. Ja, het is één van die zeldzame dagen dat het lichtelijk nazomert. Ellen selecteerde voor ons een heerlijk gevarieerd assortiment aan hapjes en we kiezen een lekker drankje uit de minibar. Pure verwennerij! Terugblikkend kunnen we alleen maar concluderen: een fijne en lekkere afsluiter van een heerlijk ontspannende namiddag op een unieke locatie. We waanden ons eventjes ver weg van alles, inclusief onze dagelijkse zorgen.

ONDEROX ACTIE
De lezers van Onderox Magazine ontvangen bij hun reservatie van de wellness een gratis fles wijn of cava. Te vermelden bij reservatie: Onderox. Actie geldig tot 31/12/2021.

El Bayo
Koning Albertstraat 146, Weelde
Tel. +32 (0)14 45 45 34
info@elbayo.be
www.elbayo.be

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je vel

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.