Helemaal tot rust

Een stralende huid met een plan op maat

Gepubliceerd: 24 november 2022  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 225

TURNHOUT – De zomer is alweer een tijdje achter de rug en dat merk ik ook aan mijn huid. De zon en de vakantiemodus doen mijn huid altijd goed, maar tegen de wintermaanden is het nodig om terug wat meer routine in mijn verzorging te brengen en mijn gelaat een boost te geven. Ik klop aan bij Sofie Van Gestel, zaakvoerster van Harmonize en gebeten door huidverbetering en huidverjonging.

Sofie en haar collega Anne staan me met de glimlach op te wachten. Ik kom langs voor een huidanalyse en een anti-aging behandeling. Ik ben de eerste klant van de dag, maar ik ga niet alleen zijn. Vandaag organiseert Harmonize namelijk een anti-aging dag. Die staat helemaal in het teken van huidverbetering en huidverjonging. Geïnteresseerden kunnen vandaag (op afspraak) langskomen voor een vrijblijvende kennismaking. “Iedereen wil graag zo lang mogelijk van een stralende huid genieten. Anti-aging is een hot topic en er is een groot aanbod, maar mensen zien vaak door de bomen het bos niet meer. Daarom organiseren we deze kennismakingsdagen. We delen heel veel informatie en er is ruimte om persoonlijke vragen te stellen. De bezoekers krijgen ook demonstraties te zien van specifieke anti-aging behandelingen. Zo krijgen ze een beter beeld van hoe een huidverbeteringstraject er kan uitzien en welke de stappen zijn die ze kunnen volgen voor een jeugdigere en stralende huid.”

HUIDANALYSE
We overlopen samen een voorbereidende vragenlijst en vervolgens neem ik plaats voor een toestel. Het lijkt wat op een apparaat voor een oogonderzoek. Er worden enkele foto’s genomen van mijn gezicht en Sofie geeft me wat meer informatie. “We starten een traject met een nieuwe klant altijd met een huidscan. Het toestel kan de verschillende huidlagen en ook problematieken in beeld brengen, denk aan huidschade door bv. zonlicht, droge huid, verstopte poriën, huidveroudering. Op deze manier krijgen we een perfect beeld van de huid vandaag en kunnen we een advies volledig op maat uitwerken. Iedere huid is anders en vereist een aangepaste aanpak.”

REINIGING EN PEELING
Na de foto’s mag ik onder een dekentje plaatsnemen op de verwarmde behandelstoel. Anne start met een dieptereiniging van de huid. Die verloopt anders dan ik gewoon ben, want ze werkt met een soort stofzuigertje. Systematisch gaat ze hiermee drie keer over mijn gezicht, telkens met verschillende vloeistoffen die een frisse geur afgeven. En hoewel ik mijn gezicht vanmorgen al gereinigd heb, komen er dankzij dit krachtige toestel toch heel wat afvalstoffen en dode huidcellen vrij. Anne legt tijdens de behandeling uit wat ze allemaal doet en waarom. Voor mij, zodat ik weet wat er komt, maar ook voor de bezoekers. Ze waarschuwt me dat de diepte peeling die ze nu gaat aanbrengen – en die voor instant verbetering op de diepere huidlagen moet zorgen - een prikkend gevoel kan geven. En effectief, ik voel mijn huid heel erg tintelen, maar pijnlijk is het zeker niet en het hoeft ook niet lang in te werken.

KLEINE GAATJES
Vervolgens start ze met de micro-needling. Ze gebruikt hiervoor een pennetje met een speciaal opzetstuk. Door hiermee minuscule gaatjes te maken in mijn huidoppervlak kan ze het serum — dat ze specifiek voor mijn huid selecteerde — inbrengen tot in de diepere huidlagen. Het klinkt allemaal veel spannender dan het is. Je zou verwachten dat het toch ook een beetje pijnlijk zou zijn, maar ik voel er nauwelijks iets van. Door het intensieve gebruik van de toestellen en de professionele producten merk je dat hier vooral het resultaat voorop staat en minder het ontspannende effect dat je bij een manuele verzorging wel hebt. Sofie bevestigt: “We gaan altijd voor een top resultaat en werken enkel met de beste toestellen die hun werking bewezen hebben. Op regelmatige basis vind je ons op bijscholingen en we volgen de ontwikkelingen op het gebied van huidverbetering op de voet. Op die manier kunnen we steeds met vertrouwen voor iedere klant een plan op maat uitwerken voor het beste resultaat. De investering moet het waard zijn, vinden wij.”

NOG EVEN GEDULD
Na de microneedling mag ik nog een tijdje onder een lamp liggen ontspannen. Die lamp heeft een huidherstellende werking. En dat is ook nodig, want ik voel dat er hard aan mijn huid gewerkt werd. Je ziet het ook. Ze heeft een stralende gloed en voelt erg zacht aan. Anne heeft merkbaar voldoening van haar werk. “Het is inderdaad geweldig om de resultaten te zien. De huid wordt zichtbaar gezonder en jonger. Grove poriën, zwarte puntjes, littekens, diepere lijntjes. We kunnen dat allemaal heel fel verbeteren.” Ik moet nog heel even geduld hebben om er echt van te genieten want de lichte roodheid als gevolg van de behandelingen zal nog een kleine twaalf uur aanhouden. Daar had Sofie me al van op de hoogte gesteld, dus ik heb vanavond geen plannen gemaakt. Anne adviseert me ook nog om twee dagen geen make-up te gebruiken omdat de huid nu gevoelig is en zo nog verder kan herstellen. Maar na deze boost voor mijn huid is make-up dan ook helemaal niet nodig. 

ONDEROX ACTIE
Op maandag 5 en vrijdag 9 december organiseert Harmonize opnieuw de anti-aging dagen. Reserveer snel je plaats voor één van deze twee dagen. Enkel met vermelding van ‘Onderox’ ontdek je gratis wat jouw huid nodig heeft om te stralen. Bovendien ontvang je een goodiebag, ter waarde van 90 euro, helemaal gratis.

Harmonize
Noord-Brabantlaan 15, Turnhout
Tel. +32 (0)496 50 16 20
info@harmonize.be
www.harmonize.be
Geopend op afspraak

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je velwellness

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.