Helemaal tot rust

Een snipperdag boordevol pure verwennerij

Gepubliceerd: 25 augustus 2022  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 222

KASTERLEE – De zomerbreak staat voor velen, ook hier bij Onderox Magazine, synoniem voor vakantie. En dit jaar had die zomervakantie voor mij alle ingrediënten om intens te genieten: mooi weer, een prachtige omgeving, het leukste gezel schap en een goed gevuld programma. Maar als extraverte en actieve camping-lover vergeet ik weleens dat ik ook af en toe echt nood heb aan rust, stilte en wat tijd helemaal alleen voor mezelf. En net dat had ik gemist. Zal ik mijn eerste werkweek dan maar meteen onderbreken met een snipperdag? Mijn remedie: een bezoek brengen aan de vernieuwde wellness ‘Namasté’ van boetiekhotel Corsendonk Hooge Heyde.

Wie nu denkt dat ik voor dit artikel al meteen weer op vakantie ga, heeft het mis. Niet alleen hotelgasten maar ook externe bezoekers zijn hier welkom. Je kan gedurende een dagdeel of een ganse dag gebruik maken van de wellness, maar ook gewoon een behandeling reserveren of genieten van het ontbijt of een verrassingslunch. Ideaal voor wie zich, net als ik, gewoon eventjes in een prinsheerlijke en ontspannende vakantiesfeer wil hullen.

HELEMAAL TOT RUST
Verscholen in het groen van de Kastelse bossen straalt het luxueuze hotel meteen een gevoel van rust uit. En dat is voor de wellness Namasté niet anders. In de centrale inkomhal word ik hartelijk ontvangen, mijn badjas en slippers liggen al klaar. Ook gratis fruitwater en thee staan er voor me ter beschikking. In de kleedkamer trek ik mijn badpak aan — het dragen van zwemkledij is verplicht — en berg ik mijn persoonlijke spullen op in één van de lockers. Na een korte douche ga ik op verkenning. Ik maak meteen gebruik van het verwarmde binnenzwembad, erg aanlokkelijk op een zomerse dag zoals vandaag. De rest van de voormiddag geniet ik verder nog afwisselend van de infraroodsauna, de hammam en de Finse sauna. Ik voel mijn bloed stromen en mijn spieren ontspannen. En niet te vergeten: tussendoor maak ik dankbaar gebruik van de relaxatieruimte. De gezellige en stijlvol ingerichte ruimte is opgebouwd rond een centrale gashaard, maar de blikvanger is toch wel de duohangstoel, gevuld met kussens. Erg aanlokkelijk, maar ik besluit om dat plekje op een andere keer — in fijn gezelschap — te komen uittesten. Ik bracht een boek en enkele magazines mee en nestel me hiermee in één van de comfortabele zetels. Het leesvoer dat we meezeulden naar onze vakantiebestemming kwam, op één boek na, ongelezen mee terug. Heerlijk dus om in deze mooie setting en met de zachte rustgevende muziek op de achtergrond toch nog een inhaalmanoeuvre te kunnen maken.

VERRASSINGSLUNCH
Een klok hangt hier niet. Zalig toch? Gelukkig geeft Kaat me gewoon een seintje wanneer het tijd is voor de lunch. In mijn slippers en badjas begeef ik me naar de lunchruimte voor de verrassingslunch. Moest je even vergeten zijn dat je niet alleen in de wellness bent, maar ook in een hotel dat gastronomische beleving vooropstelt, dan word je daar snel genoeg aan herinnerd door je smaakpapillen. Het verrassingsaspect valt bij mij, net als de lunch zelf, heel erg in de smaak. Moest je toch bepaalde wensen, voorkeuren of allergieën hebben, dan kan je dat wel gewoon melden bij de reservatie.

EXTRA VERWENNERIJ
Na de lunch verdiep ik me verder in mijn lectuur, tot het tijd is om me naar één van de behandelruimtes te begeven voor nog wat extra verwennerij. De mogelijkheden zijn legio. Gaande van een korte rug-, nek- en schoudermassage tot een volledige lichaamspeeling, pakking en massage. Of wat dacht je van een gelaatsverzorging op maat van je huid, of een manicure of pedicure? Voor mij staat er een pedicure en een ontspannende gelaatsverzorging op het programma. Het zachte licht en de rustgevende muziek creëren meteen de juiste sfeer. Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met de kwalitatieve producten van Babor. Ik sluit mijn ogen en geniet van een heerlijke massage van mijn hals en decolleté. Het gezichtsmasker moet even inwerken en ik mag zelf aangeven of ik intussen graag een moment voor mezelf wil of liever een handmassage. Doe mij maar dat laatste, zonder twijfel. Deze heerlijke dag afsluiten doe ik niet alleen met een stralende huid, verzorgde voeten en mooi gelakte teennagels, maar vooral ontzettend dankbaar en volledig ontspannen.

ONDEROX ACTIE
Bij een bezoek aan de wellness Namasté ontvang je als Onderox lezer gratis een glaasje cava. Actie geldig tot 31 oktober 2022 en enkel met vermelding van Onderox Magazine. 

Corsendonk Hooge Heyde
Steenfortstraat 5, Kasterlee
Tel. +32 (0)14 55 18 34
info.hoogeheyde@corsendonkhotels.com
www.wellnessnamaste.be
www.corsendonkhotels.com

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je velwellness

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.