Helemaal tot rust

Een persoonlijke en zintuigelijke reis naar ontspanning

Gepubliceerd: 27 juni 2024  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 243

VOSSELAAR– Vroeger gunde ik mezelf zelden échte verwenmomenten, ondertussen heb ik geleerd om wat vaker mezelf op de eerste plaats te zetten. Zo kom ik bij Inner-Beauty in Vosselaar terecht. Hier draait het niet alleen om de uiterlijke verzorging, maar ook om het emotionele en energetische welzijn. Want wat je vanbinnen voelt, straal je uit aan de buitenkant. Hier wordt gewerkt op basis van Phytobiodermie, een holistische benadering van jouw persoonlijke verzorging met oog voor de vijf elementen uit de traditionele Oosterse geneeskunde: hout, vuur, aarde, metaal en water. Mijn interesse is gewekt. Op ontdekking!

Ik word hartelijk ontvangen door Karin Van Dingenen, al meer dan 25 jaar zaakvoerster van Inner-Beauty. Je kan in haar zaak terecht voor tal van behandelingen, maar waarin ze zich sterk onderscheidt van anderen is de holistische benadering die ze hanteert met het gamma van Phyto 5. Ik ben benieuwd, maar in plaats van al mijn vragen af te vuren besluit ik om alles vandaag vooral zelf te ervaren.

FAVORIETE GEUR
Na een kennismakend gesprek, waarin Karin meer zicht krijgt op hoe ik me voel, mag ik meteen genieten van een warm voetbad met een algencrème. “Een voetbad is ideaal om ontspanning te brengen en daardoor de perfecte start voor de verdere behandeling. Bovendien zijn je voeten het verst verwijderd van je hoofd. Door hier je aandacht naartoe te brengen, laat je de energie uit je hoofd in je lichaam zakken en wordt het makkelijker om tot rust te komen.” Karin toont me vier kaartjes met verschillende kleuren en beelden. De kaart die mij het meest aanspreekt is de rode met ‘vreugde’ erop. Mijn keuze is indicatief voor de lichttherapie als onderdeel van de behandeling. “Dit chroma toestel maakt gebruik van licht met verschillende kleuren om de huid te behandelen en de algehele balans van het lichaam te verbeteren. Elke kleur heeft specifieke eigenschappen en voordelen.” Dan mag ik mijn ogen sluiten om vijf geuren te ruiken. Middels ja, nee, misschien en opnieuw ruiken, komen we bij mijn favoriete geur uit. Deze stappen geven Karin de nodige informatie om haar behandeling af te stemmen op mijn noden en de juiste producten te selecteren rekening houdend met de beoogde balans van de vijf elementen. Alle producten bevatten trouwens enkel natuurlijke ingrediënten, inclusief het puur en zuiver bergwater van de bron in Zwitserland, waar het labo gevestigd is. Klinkt goed.

DIEPE ONTSPANNING
Vol verwachting leg ik me neer in de behandelstoel. Karin maakt de kamer wat donkerder. Het helpt me om nog meer tot rust te komen, maar bovenal kan het licht van het chromatoestel dan beter opgenomen worden. Op basis van het intakegesprek adviseerde Karin me het Phyto 5-arrangement voor het gelaat. Ik ben dan ook verrast als ze begint met een voetmassage. Dan herinner ik me haar woorden tijdens het voetbad. En effectief, de voetmassage helpt me om mijn lichaam waar te nemen in plaats van aandacht te hebben voor mijn gedachten. De effecten zijn voelbaar in mijn ganse lichaam en ik ervaar een gevoel van heelheid en rust. Vervolgens gaat Karin verder met het reinigen en masseren van mijn gelaat. De zorgvuldige, symmetrische en herhalende bewegingen brengen me heel snel in een diepe staat van ontspanning. Ik heb helemaal geen aandacht meer voor hetgeen rondom mij gebeurt. De rest van de behandeling ervaar ik vanuit een ontspannen roes. Ik herinner me een deugddoende handmassage tijdens het intrekken van het gezichtsmasker en de pulserende bewegingen en geluiden van het toestel dat Karin, als aanvulling bij de handmatige massage, gebruikt voor de lymfedrainage.

BIJPASSENDE WOORDEN
Na het aanbrengen van een toner, serum en dagcrème ontwaak ik rustig uit mijn roes. Terwijl Karin een tasje thee voor me haalt, schrijf ik enkele woorden op een kleurrijk kaartje dat ze voor me heeft klaargelegd. De woorden die passen bij mijn gevoel op dat moment: zachtheid, energiestromen, zorgzaamheid, dankbaar, loslaten, ontspanning, lichtheid, zelfliefde. Wat een fijn idee om dat even op te schrijven. Het kaartje mag mee naar huis. Karin adviseert me hoe ik ook thuis mijn huid beter kan verzorgen. Ze geeft me een tasje met aangepaste productstalen mee. En terwijl we napraten nodigt ze me uit om in de spiegel te kijken. Ook zonder een voor-en-na-foto zie ik duidelijk hoe mijn gezicht er veel frisser, strakker en stralender uitziet. “Niet alleen de behandeling zelf, maar ook de diepe ontspanning en jouw innerlijke rust hebben een invloed op jouw uitstraling.” 

ONDEROX-ACTIE
Als lezer van Onderox Magazine kan je nu het Phyto 5-arrangement voor het gelaat boeken voor 110 euro in plaats van 130 euro (één behandeling aan actietarief per persoon). Bovendien ontvang je een tasje met productstalen die zijn afgestemd op de specifieke noden van je huid. Actie geldig tot en met 30 september 2024 en enkel met vermelding van ‘Onderox Magazine’.

Inner-Beauty
Oudstrijderslaan 1, Vosselaar
Tel. +32 (0)496 87 27 47
info@inner-beauty.be
www.inner-beauty.be
Enkel op afspraak
Ook open in juli en augustus

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je vel

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.