Helemaal tot rust

Een bezoek aan schoonheidssalon Inge, mijn remedie tegen Corona-moeheid

Gepubliceerd: 1 september 2020  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 201

RETIE – Ik ben best een positivo, wie mij kent zal dat bevestigen. Maar een heropflakkerend virus, een verzengende hittegolf en een geplande housewarming met een kleine groep vriendinnen die moet wijken voor sociaal isolement doen zelfs mij even het positieve vergeten. Ook relativeren heeft zijn grenzen en dus kan ik een oppepper best gebruiken. Op naar Schoonheidssalon Inge in Retie, want zeg nu zelf, wat werkt beter om de coronastress van je af te laten glijden dan een deugddoende gelaatsverzorging met bijhorende nek- en schoudermassage?

De laatste keer dat ik me liet soigneren, verliep alles nog zonder alcoholgel, mondmaskers en spatschermen. Mij kan het niet deren en ook Inge laat het duidelijk niet aan haar hart komen. Ze doet wat nodig is om het virus te bestrijden en ontvangt me hartelijk en met passie voor haar vak – dat kan zelfs een mondmasker niet verhullen.

EEN EERSTE BEHANDELING

Inge had initieel een resurface-behandeling voor me in gedachten, een peeling die op een gecontroleerde manier de huidvernieuwing stimuleert. “Met een resurface-behandeling boek je meteen zichtbaar resultaat, rimpeltjes zijn minder diep al na een eerste behandeling”, licht ze toe. Je kan die behandeling blijkbaar ook opstarten in kuurvorm, dan kom je zes weken één keer per week in de stoel te liggen. Ook als je wil werken op littekens of acné zijn er aangepaste kuren. Inge selecteert, op basis van de gewenste resultaten, de meest geschikte behandeling uit haar gamma. Zo blijkt ook uit mijn bezoek. Ze merkt al snel mijn gevoelige huid op en stelt voor om vandaag voor de cleansing-behandeling te gaan. “Een ideale kennismakingsbehandeling”, klinkt het. “Je leert hoe de huid reageert op de producten én je zal toch versteld staan van het resultaat van deze basisbehandeling.” Daar ga ik voor.

NEK- EN SCHOUDERMASSAGE

Na de eerste reinigingsfase word ik getrakteerd op een heerlijke nek- en schoudermassage. Die maakt meteen indruk, los van mijn corona-huidhonger. Je weet wel, als gevolg van al die social distancing. Inge vertelt me dat de massage een vast onderdeel vormt van de behandeling. “Als je in alle rust kan genieten en ontspannen is je huid nog receptiever voor de producten en dat geeft vervolgens weer een beter resultaat.” Ik kan het alleen maar toejuichen. Ook het tweede deel van de behandeling met onder andere een gezichtsmasker brengt me helemaal tot rust. Eindigen doet Inge met de nodige serums en crèmes, die ze met zorg selecteerde.

ITALIAANSE SERUMS

Inge werkt sinds een aantal jaren met de producten van Diego dalla Palma, een — u raadt het al — Italiaans merk. Gezien de mooie resultaten die ze hiermee boekt bij haar klanten, kan ze niet anders dan enthousiast zijn. In het gamma zit ook de ‘skin map’. Specifieke probleemzones van het gelaat worden met de juiste serums behandeld. Zo is er onder andere een serum voor de gevoelige zones en één voor de meer vette huid. Zo krijgt elk deel van je gelaat de verzorging die het nodig heeft. Klinkt misschien wat ingewikkeld, maar ik kan je verzekeren: Inge is er om jou hierin te begeleiden. Na de behandeling praten we nog na over de dagelijkse thuisverzorging en de producten die Inge toonde. Ik richt me ook nog even op haar make-uplijn. Diego dalla Palma heeft namelijk met RVB Lab een heel mooie seizoenslijn uitgewerkt. Ik stap helemaal opgefrist weer buiten. Mijn bezoekje bleek de ideale remedie tegen die allesoverheersende corona-moeheid. Ik kan er weer even tegen. En dames, één advies: gun het jezelf gewoon, je hebt het zonder twijfel dubbel en dik verdiend.

ONDEROX-ACTIE:
Tijdens de maand september, oktober en november, krijg je als Onderox-lezer bij elke resurface-behandeling gratis een basis voetverzorging.

Schoonheidssalon Inge
Geelsebaan 95
2470 Retie
Tel. +32 (0) 14 37 26 88

 

 

Meer lezen van Iris Geenen

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.