Helemaal tot rust

Disbalansen in je lichaam opsporen en behandelen

Gepubliceerd: 29 juni 2023  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 232

REUSEL — In mijn omgeving merk ik dat heel wat mensen overtuigd zijn dat er meer is dan de traditionele medische kijk op gezondheid. Ook ik heb door de jaren heen mijn blik verruimd en omarm — of ben op z’n minst nieuwsgierig naar — de diverse zienswijzen en benaderingen die kunnen bijdragen aan een gezonde geest in een gezond lichaam. Ik ben dan ook opgetogen om vandaag kennis te mogen maken met Vitalfeld Bodyscan, een therapie die gericht is op het herstellen en optimaliseren van de energetische balansen in het menselijk lichaam. Ik ga aankloppen bij Monique Wouters van PUUR life style, bodyscan & foodplan, ze is Vitalfeld therapeut én orthomoleculair voedingsadviseur.

Monique ontvangt me in haar praktijk aan huis in Reusel. De apparatuur die ze nodig heeft staat opgesteld in een kleine, gezellige ruimte. “Het is inderdaad klein, maar je zal merken: meer ruimte heb ik niet nodig”, legt Monique me uit. Terwijl ik me installeer in de comfortabele stoel maken we verder kennis. Ik begrijp al snel waarom Monique zo gepassioneerd is door de Vitalfeld Bodyscan en therapie. Jaren geleden kreeg ze te horen dat ze een chronische ziekte heeft en voor de rest van haar leven medicatie zou moeten nemen. Met dat idee kon ze zich niet verzoenen en ze ging op zoek naar alternatieven. Mede dankzij de Vitalfeld Bodyscan therapie was ze in drie maanden klachten- en medicijnvrij en voelt ze zich weer fit en energiek. Het heeft haar leven in die mate veranderd dat ze besloot om zich om te scholen tot Vitalfeld therapeut en zo ook andere mensen te kunnen helpen. “In België en Nederland is de therapie nog relatief onbekend”, krijg ik te horen. “In Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland daarentegen wordt het al vele jaren gebruikt door artsen en therapeuten in ziekenhuizen.“

VITALFELD BODYSCAN
Na de intake en bijhorende vragenlijst bevestigt Monique twee elektroden aan de binnenkant van mijn enkels en koppelt hier een apparaat aan. De volgende acht minuten scant het apparaat mijn ganse lichaam op maar liefst 660 lichaamsfuncties. “Wat gebeurt er precies?”, vraag ik aan Monique. Ze licht toe: “Alles vertrekt vanuit de wetenschap dat ons lichaam naast een biochemisch, ook een energetisch mechanisme is dat goed in balans moet zijn. Ons lichaam stuurt continu diverse signalen uit. Denk bijvoorbeeld aan infrarood. Het zijn die signalen en de balans of disbalans daarin die de bodyscan gaat meten. Dat gebeurt door middel van heel subtiele elektromagnetische golven die in het lichaam doorgezonden worden tot in de kern van de cel.” Het gevoel dat ik erbij heb, is heel subtiel en ietwat vergelijkbaar met de rusthoudingen tijdens mijn yogalessen. Het lijkt wel energie die ik voel stromen. Volgens Monique is het best merkwaardig dat ik überhaupt iets voel. De meeste klanten zeggen namelijk niets te voelen. “Ik ben jaloers”, hoor ik haar zeggen. “Heel af en toe krijg ik hier iemand die toch bepaalde sensaties waarneemt, ik wilde dat ik het zelf ook zo kon voelen.”

HONDERDEN LICHAAMSFUNCTIES
De scan geeft inzicht in meer dan 660 lichaamsfuncties. Monique overloopt mijn resultaten voor de verschillende domeinen. Om er enkele te noemen: disbalans in organen en spieren, gewrichten, zenuwen en lymfe, vitaminen, schimmels, virussen en bacteriën, verzuring, allergieën en voedingsintoleranties, ontstekingen en zuurstof in de cellen, hersenvocht, rode en witte bloedcellen, toxische stoffen,… Monique gebruikt vervolgens de info van de scan om een behandeling van 30 minuten op maat vorm te geven. “Het toestel stuurt elektromagnetische golven naar je lichaam, tot op celniveau. Gezondheid en ziekte begint namelijk in de cel. Disbalansen worden hiermee aangepakt en het zet een detox van afvalstoffen in werking. De signalen die het toestel uitstuurt, gaan de functies van je lichaam die uit balans zijn beïnvloeden en stimuleren zo ook je zelfherstellend vermogen.” Tijdens de behandeling krijg ik advies op maat over mijn voeding en levensstijl. Heel boeiend en overtuigend, maar wel veel informatie om te verwerken. Ik neem me dan ook voor om deze adviezen stap voor stap te integreren in mijn levenswijze. Ik start dezelfde dag nog met het toevoegen van meer goede vetten aan mijn dieet.

BETER WORDEN
Voor wie is de bodyscan zoal geschikt, vraag ik me af. “Iedereen ervaart wel in meer of mindere mate stress in zijn of haar leven. Dus eigenlijk is het echt voor iedereen relevant”, licht Monique toe. “We hebben allemaal wel baat bij een natuurlijke booster voor ons immuunsysteem. Ik ontvang hier zowel mensen met eenvoudige als met gecompliceerde klachten. Denk aan huidproblemen, hoofdpijn, slapeloosheid, gewrichtspijnen, fibromyalgie, fracturen, blessures, vermoeidheid en ga zo maar door. Maar evengoed mensen die preventief aan hun gezondheid willen werken en door de scan verstoringen willen opsporen nog voor de lichamelijke klachten optreden. Je hoeft dus niet ziek te zijn om beter worden.” Ik heb snel en accuraat een beeld gekregen over mijn algehele gezondheid. Ik stap dan ook buiten met een karrenvracht aan inzichten en adviezen. En ik leerde dat we niet alleen onze temperatuur, bloeddruk, hartslag,… kunnen meten, maar ook de energie waaruit ons lichaam bestaat. 

Monique geeft regelmatig informatieve lezingen over de Vitalfeld therapie en gezondheid op celniveau. Volg haar via sociale media om op de hoogte te blijven van de data.

PUUR life style
Tel. +31 (0)6 21 817 541
info@puur-life-style.nl
www.puur-life-style.nl
Behandelingen vinden plaats in de praktijk te Reusel, enkel na afspraak.

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je vel

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.