Helemaal tot rust

Bodystyling: bewegen met warmte, infrarood en vacuümtechnieken

Gepubliceerd: 31 mei 2021  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 209

TURNHOUT – Negen juni, vanaf dan mag er weer wat meer. Dat geldt ook voor de fitnesscentra. Eindelijk! Toch? Oké, ik heb wel een klein beetje karakter getoond en mezelf regelmatig in beweging gezet, maar dat ik snak naar een professioneel trainingsschema, wat aanmoediging van een coach én de morele steun van enkele mede-sportievelingen, dat ga ik niet onder stoelen of banken steken. Hoog tijd voor een nieuwe, frisse, sportieve start. Ik klop aan bij Bodystyling in Turnhout.

Vandaag word ik verwacht in de studio van Lieve Schellekens, in hartje Turnhout. Doorgaans associeer ik dat met shoppen. Met andere woorden: de centrale ligging zou wel eens bijkomende voordelen kunnen opleveren. Wie spontaan een ‘parking-stresske’ krijgt, kan ik geruststellen: je kan aan een democratische prijs gebruik maken van de nabijgelegen parking van Hotel Corsendonk Viane.

BODY, FOOD ÉN MIND
Lieve stelt me veel vragen om zo zicht te krijgen op mijn verwachtingen. Ook lichamelijke klachten, sportieve gewoontes, voeding,… worden besproken. “Om je fit en goed in je vel te voelen, gaat het niet alleen om je lichaam, ook gezonde voeding én het mentale aspect spelen een rol”, legt Lieve uit. Op basis van dit eerste gesprek kan er een plan op maat opgemaakt worden, want iedereen is anders. “Om maar even als voorbeeld het cijfer op de weegschaal te nemen. Voor de één is dat belangrijk, voor de ander helemaal niet”, legt Lieve uit. “Iedereen komt met andere doelstellingen: gewicht verliezen, een specifieke probleemzone aanpakken, terug in vorm geraken na een zwangerschap of rugproblemen verhelpen.” Of – zoals ik — om een stok achter de deur te zijn voor wat wekelijkse beweging en ontspanning.

VERWARMDE CABINES
Dat sporten bij Bodystyling ontspannend en plezant is, is mede te danken aan de thermocabines. De spierversterkende oefeningen doe je namelijk in een cabine die tot 28 à 30 graden verwarmd wordt. Ik neem plaats om enkele oefeningen te doen. De warmte in de cabine is inderdaad heel aangenaam, ook omdat mijn hoofd als enige lichaamsdeel buiten de cabine ligt. “Je spieren zijn altijd goed opgewarmd en door de hogere temperaturen worden afvalstoffen beter afgevoerd”, licht Lieve toe. “Klanten ervaren minder spierpijn, je kan gemakkelijker en soepeler bewegen en de kans op blessures is vele malen lager. Twee keer per week een half uurtje sporten geeft al hele mooie resultaten.”

HUIDVERSTEVIGING
Lieve legt me uit dat heel wat klanten hun sportieve sessies combineren met de Skinrevita-cabine. “In deze huidcabine leg je je gedurende 15 minuten in alle rust even neer, ideaal na een sportieve sessie, en het toestel zorgt ervoor dat je huid extra zuurstof gaat opnemen. De celvernieuwing gaat hierdoor versnellen en je huid wordt gladder, steviger en strakker. Ideaal ook voor mensen die last hebben van cellulitis of die huidveroudering willen tegengaan.”

FIETSEN OF STEPPEN IN EEN VACUÜM
Hoe je cellulitis kan aanpakken, interesseert me wel en daarom besluit Lieve dat een kennismaking met de Vacu-bike en vacu-step wel interessant kan zijn. “De combinatie van het vacuüm, warmte en een ingebouwde infraroodwerking zorgen voor een verbluffend effect op de huid”, getuigt Lieve. “Vetverbranding wordt er ook door gestimuleerd wat interessant is voor je dijen, billen, benen of de zogenaamde love handles. Het principe van vacuüm wordt in de medische wereld ook gebruikt voor wondgenezing. Je bloedvaten vergroeien in de buitenste huidlaag, die daardoor glad wordt. Maar vergis je niet, ook de effecten op je conditie zijn niet te onderschatten, het is best een pittige work-out.” Ik wissel mijn broek voor een strak rubberen ‘rokje’ en stap in de vacu-bike. Het rubberen rokje wordt over de rand van het toestel gespannen waardoor mijn volledige onderlichaam in het vacuüm vrij kan bewegen. Gradueel stijgt de temperatuur en zuigt het toestel de ruimte vacuüm. Ik merk er tot mijn verrassing eigenlijk allemaal niet zoveel van, behalve dat het – zoals Lieve al vertelde – best een pittige, sportieve aangelegenheid is. Om de gewenste effecten te verkrijgen plan ik best een traject van twee tot drie trainingen keer per week.

VANDAAG NOG STARTEN
Conclusie? Wil je je goed in je vel voelen? Lieve heeft in haar studio alles in huis om je een holistische aanpak te bieden. Krachttraining in de verwarmde cabines, cardio en huidversteviging. Ook voor professioneel voedingsadvies kan je bij haar terecht. Goed om weten: je hoeft niet tot 9 juni te wachten om je goede voornemens kracht bij te zetten. De individuele intakegesprekken, body-analyses en demo’s van de toestellen mogen en kunnen ook vóór die datum al plaatsvinden.

ONDEROX-ACTIE
Ben je nieuw bij bodystyling? Boek dan je starterspakket aan een voordelig tarief. Voor 49 euro heb je niet alleen recht op 5 sportieve sessies op maat van jouw doelstellingen, je krijgt er ook 5 beurten in de huidcabine bij. 

Bodystyling
Vogelzang 5 / bus 2 - 2300 Turnhout
Tel. +32 (0)14 48 08
turnhout@bodystyling.be
www.bodystyling.be/vestigingen/turnhout

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
wellnessgoed in je vel

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.