Helemaal tot rust

À l’ Etage SkinCare: een ontspannende verzorging voor mijn huid

Gepubliceerd: 24 februari 2022  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 217

TURNHOUT – Ik ben niet helemaal zeker of mijn wederhelft het ook zal bevestigen, maar de invloed van de wintermaanden op mijn gemoed valt dit jaar best goed mee. Mijn gelaat heeft het wel wat moeilijker met deze gure wintermaanden. Zo nu en dan merk ik rode vlekken in mijn gezicht en een ‘trekkerige’ huid op als ik uit de douche stap. Toegegeven, voldoende water drinken en een goede dagelijkse reiniging durven er de laatste tijd al wel eens over schieten. Tijd om alles weer even op scherp te stellen en een bezoek te brengen aan À l’ Etage SkinCare in Turnhout. Voor een behandeling én het nodige productadvies.

Wat voor Kristine Verstraete twaalf jaar geleden begon als een bijberoep bij klanten aan huis is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig instituut in een stijlvol en charmant pand in hartje Turnhout. Net voor de pandemie verbouwde ze haar woning om er, naast de sfeervolle behandelruimte, ook plaats te maken voor een concept store. Het aanbod is zorgvuldig geselecteerd. “De keuze van de producten is voor mij ontzettend belangrijk. Mijn belangrijkste productlijn is die van pHFormula. Ik boek er ontzettend mooie resultaten mee en het gamma is voldoende uitgebreid zodat ik in mijn productadvies rekening kan houden met de huidconditie en de bijhorende noden, maar ook met het budget van de klant.”

GEZICHTSMASSAGE ALS TECHNIEK
Het aanbod aan behandelingen en technieken is hier heel ruim. Ik vertrouw op het advies van Kristine om de juiste behandeling voor te stellen. Ze bevraagt me en tijdens een grondige reiniging observeert ze hoe mijn huid reageert. Het verdict: de micro-needling, die ze initieel in gedachten had, zal te invasief zijn voor mijn huid. We gaan eerst werken aan het herstellen van de huidbarrière en ze kiest voor een ‘touch point massage’ en het gebruik van LED-lichttherapie. De gezichtsmassage verloopt volgens een techniek die zich baseert op inzichten uit de acupunctuur. Ze gaat aan de slag met de drukpunten, meridianen en spieren om zo de nodige stimulansen te geven die van binnenuit mijn huid verbeteren. Tot mijn verbazing voel ik tintelingen en warmte doorheen mijn ganse lichaam. Waar ik voor de behandeling gespannen was voel ik nu een intense ontspanning. Een heerlijk neveneffect.

BLAUW EN ROOD LICHT
Na de massage volgt er nog een dieptereiniging en een huidherstellend gelaatsbehandeling (huidresurfacing) om de roodheden in mijn gelaat te verminderen. Kristine waait me wat verkoeling toe om het tintelende gevoel te onderdrukken. Hierna volgt een verzorging, die meteen ook voor extra verkoeling zorgt. De momenten waarop producten moeten inwerken op de huid vult Kristine in met massage van handen, nek en hoofd. Pure verwennerij. Ze gaat vervolgens aan de slag met de LED-lichttherapie. Ze plaatst het LED apparaat over mijn gezicht en laat het rode en blauwe licht zijn werk doen om nog dieper door te dringen in de huid. “Het blauwe licht werkt kalmerend op de ontstekingen die zorgen voor de rode vlekken. Het rode licht stimuleert de collageen- en elastine-aanmaak, essentieel voor een gezonde huid”, legt Kristine uit. Ik voel de zachte warmte van het licht op mijn gelaat en geniet van de verwarmde behandelstoel. Mijn huid voelt goed en verzorgd aan, een beetje zoals je lijf na een intense yogasessie. Ik voel dat ik iets gedaan heb wat goed voor me is.

TOUCH UP
Na de behandeling geeft Kristine me nog een ‘touch up’ met de minerale make-up van jane iredale, die tegelijkertijd ook je huid verzorgt en beschermt. Perfect voor mijn gevoelige huid dus. Ik beken aan Kristine dat ik niet het type ben dat lang voor de spiegel staat. Ook daar heeft ze met de ‘Powder-me’ dé oplossing voor: het lijkt op een oversized lipstick, maar geef er een draai aan en je hebt een borstel én poeder ineen. Een mooie teint én een goede UVbescherming. Ideaal voor onderweg en véél fijner dan de doorgaans plakkerige zonnecrème. Niet alleen heel presentabel, maar ook ontspannen en dankbaar voor zoveel verwennerij, keer ik huiswaarts. Rest me enkel nog de nodige discipline aan de dag te leggen om een betere verzorging van mijn gelaat een plekje te geven in mijn ochtend- en avondroutine. Kristine heeft me alvast overtuigd van het belang. 

ONDEROX ACTIE
Als Onderox lezer betaal je nu voor een ‘goed in je vel’ behandeling, op maat van jouw huid, het actietarief van 89 euro. Verwacht je aan een hydraterende, anti-aging gelaatsbehandeling inclusief LED-lichttherapie en UV bescherming. Bovendien krijg je op de aankoop van huidverzorgende producten een korting van 5% (enkel geldig in combinatie met de behandeling). Actie geldig tot eind maart, beperkt tot één behandeling per persoon en enkel met vermelding van Onderox Magazine. Wie online boekt selecteert ‘goed in je vel behandeling’.

WINKELMOMENTEN
In de winkel kan je zonder afspraak langskomen voor productadvies of meer informatie over de behandelingen of producten. Je ontdekt er sinds kort ook de nieuwe genderneutrale parfum-reeks van Miglot Fragrance Lab, een nieuw en innovatief Belgisch merk. Tip: februari is actie-maand voor Miglot, bij aankoop van twee flacons eau de parfum schenkt Miglot jou een derde geur naar keuze. Openingsuren: woensdag en vrijdag van 14 tot 18 uur en zaterdag van 12 tot 16 uur.

À l’ Etage SkinCare
Begijnenstraat 19, Turnhout
Tel. +32 (0)473 55 03 68
info@aletageskincare.be
www.aletageskincare.be
Alle behandelingen zijn op afspraak

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je velwellness

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.