Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
Oud-Turnhout — Restaurant Ter SneeuwPolder is een gezellig familierestaurant waar zoveel mogelijk met lokale ingrediënten wordt gewerkt. “We zoeken bewust net die smaakervaringen op die je nergens anders vindt”, vertellen Alexi Rosseau en Geert Moelants, die als koppel samen het restaurant runnen.
“We werken volgens een ‘farm 2 table-concept’ en kopen alle producten zo lokaal mogelijk”, leggen Alexi en Geert uit. “We zijn voortdurend op zoek naar kwaliteit die we dichtbij kunnen vinden. En we werken altijd volgens de seizoenen. Zo zullen de komende weken de aspergeliefhebbers hier hun hartje kunnen ophalen.”
Binnen is er plaats voor maximaal 20 gasten. “Zo kunnen we alles nog met z’n tweetjes bolwerken”, zegt Alexi. “Ik als gastvrouw in de zaak, Geert als chef in de keuken.” Aperitieven kan bij mooi weer op het terras schuin tegenover de zaak.
Op vrijdag- en zaterdagavond serveren Alexi en Geert uitsluitend hun vier- of vijfgangenmenu, op donderdag en zondag, en tijdens de lunch-services, kan je ook à la carte eten. “We serveren vrij klassieke gerechten, maar altijd zoals je ze nergens anders vindt”, benadrukt Geert. “De steak tartaar serveer ik bijvoorbeeld met een kwarteleitje en wasabibloesems. Ook de steurfilet en de gerookte steur doen het goed. Een vis die van Royal Belgian Caviaar komt en die je nergens anders op de kaart vindt. Maar soms mag het ook klassiek, omdat je bepaalde bereidingen nergens meer kan proeven. Onze ribeye maken we daarom ‘au poivre’ met versgebroken peperbolletjes.”
VAN PATISSIER TOT CHEF-KOK
“We hebben allebei geen klassieke horecaopleiding doorlopen”, zegt Geert. “Al ben ik altijd in koken geïnteresseerd geweest. Als klein kindje zat ik al vol verbazing voor de oven te kijken. Ik heb als patissier in een restaurant gewerkt en samen met de culinaire opvoeding die ik mocht genieten ben ik daardoor doorgegroeid naar de algemene keuken. Daar heb ik de werking van de keuken geleerd. Het zorgt ervoor dat ik iets minder volgens de traditionele regeltjes kook.”
De voorliefde voor lokale producten vind je ook op de bierkaart terug. “We willen daar op termijn nog meer weggaan van de traditionele bieren en willen naast lokale ook minder gekende bieren serveren. Zoals nu al de ‘kriek van Wilderen’, een absolute topkriek uit Limburg, en Oud-Turnhoutse bieren als Swiekes en Gardiaan. We serveren ook een Turnhouts alcoholvrij bier: de Trixy Tripel.”
EIGEN BIERCOCKTAIL
Geert volgde in Berlijn een cocktailopleiding en werkte later in een cocktailbar in Mol. “Daarom staan er altijd een stuk of vijf cocktails op onze kaart”, klinkt het. Waaronder een zelfverzonnen biercocktail, de Belgium Gold, op basis van whisky sour en Vlaamsche Leeuw-bier. “Ik vond nergens een lekkere biercocktail die minstens voor de helft uit bier bestond, dus heb ik die maar zelf bedacht.”
Dat Geert bakker-chocolatier van opleiding is, kan je nog merken aan de desserts. Geen klassieke dame blanche, wel vijf structuren van chocolade, een deconstructie van een citroentaartje of een verwenbordje met vijf pralines bij de koffie. Onder de noemer ‘Ter SneeuwPolder Delicatessen’ kan je vooraan in het restaurant ook terecht om o.a. pralines, kaviaar, geschenkmanden en de chocolade van Geert apart te kopen. “We hebben hier altijd de combinatie gemaakt tussen een restaurant en een chocolaterie. Vroeger deed ik dat samen met mijn ouders, sinds begin dit jaar samen met Alexi. Samen gaan we de focus leggen op lokale topproducten die van dezelfde kwaliteit zijn als onze pralines.”
TROTS OP OOSTHOVEN
Dat de zaak in Oosthoven is gevestigd, is geen toeval. “We zijn heel trots op ons gehucht en dragen die liefde elke dag uit.” Alexi en Geert engageren zich ook in hun buurt, zo zetten ze onlangs nog een leuke paaskinderzoektocht op poten, in samenwerking met de gemeente Oud-Turnhout. “We willen hier blijven groeien en zijn ambitieus naar de toekomst toe.”
ONDEROX-MENU VAN DE MAAND
Prijs: 56 euro p.p. (i.p.v. 68 euro p.p.)
Geldig van donderdag 24 april tot en met zondag 1 juni 2025. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Reserveren kan ook makkelijk via de website.
Ter SneeuwPolder
Polderstraat 60, Oud-Turnhout
Tel. +32 (0)14 43 78 78
FaceBook: Ter SneeuwPolder
Instagram: Ter SneeuwPolder
www.tersneeuwpolder.be
Open:
Do, zo: 11 tot 15 en 17 tot 21 uur
Vr, za: 11 tot 15 en 17 tot 22 uur
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.