Helemaal op smaak

Tatì Coffee Bistro: uit liefde voor koffie én verse thee

Gepubliceerd: 28 september 2023  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 234

TURNHOUT — Tatì Coffee is het geesteskind van koffiekenner Bart Driessens. Al snel ontaardde zijn passie voor koffie en ambachtelijke producten in een eigen microbranderij waar hij zijn specialty coffee ging branden. Nu, zo’n acht jaar later, brengt hij al zijn specialiteiten samen rond zijn eigen ‘Tatì pleintje’, langs de Markt in Turnhout. Met naast zijn microbranderij ook een patisserie, een ijsjeszaak en een eigen bistro. Daar draagt hij ook zijn liefde voor verse thee uit. De ideale kennismaking? Een high tea, met een overvloed aan gebak en dessertjes.

Tatì Coffee is een verborgen parel die zich schuilhoudt langs de Markt van Turnhout. In de bistro worden alle lekkernijen samengebracht in een rustige omgeving die verwijst naar Jacques Tatì, de Franse cineast en acteur die de draak stak met het modernisme. Je vindt hier ook een originele Solex terug, die vaak te zien was in zijn films, tussen enkele kunstwerken in zijn kenmerkende stijl.

ONTBIJT EN LUNCH
In de bistro is er veel aandacht voor thee en koffi e, maar ben je ook welkom voor een eenvoudige lunch of voor een Tatì burger, pasta of bouchée à la Reine. De bistro serveert ook heel wat verschillende verse Tatì Signature broodjes met huisgemaakte salades of carpaccio. In de winter staan er zelfs kaiserschmarrn op het menu, het bekende Oostenrijkse nagerecht. Het ontbijt kies je zelf: standaard, à la carte of met American pancakes erbij.

OVERVLOED AAN GEBAKJES
In de namiddag kan je hier ook langskomen voor een high tea. Het zijn de patissiers van de buren van Tartes Tatì die de high tea voorzien van een overvloed aan verse gebakjes en dessertjes. Hun vakmanschap dragen ze op andere dagen mee uit door huwelijks- en themataarten te maken op aanvraag en ze vullen de vitrine van de bistro elke dag met hun verse specialiteiten. De high tea wordt aan tafel geserveerd, met een glaasje cava erbij. Pure verwennerij met naast die overvloed aan patisserie ook de keuze uit meer dan 30 verschillende soorten verse thee, zorgvuldig door Bart uitgekozen. Van traditionele groene thee (Japan Sencha) en smaken als ‘Apple Pie’ en ‘Sea Breeze’ tot meer complexe blends, voor ieders smaak. Je kan ze hier zelfs los kopen, net zoals de koffi ebonen trouwens. De high tea is ook te verkrijgen voor mensen die vegan, glutenvrij of lactosevrij willen eten. Vermeld het vooraf wel even bij de reservatie.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND
High tea

  • Uitgebreid assortiment van belegde sandwiches, warme hapjes, scones, clotted cream, jams en huisgemaakte dessertjes van Tartes Tatì, een glaasje cava en een keuze uit wel 30 verschillende soorten verse thee.
  • Prijs: 67,5 euro (2 personen) (i.p.v. 90 euro)
  • Je kan telkens genieten van een high tea van maandag tot vrijdag, vanaf 14.30 uur. Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’ krijgt een korting van 50% voor de tweede persoon (je betaalt dan 67,5 euro voor twee personen i.p.v. 90 euro). Actie geldig tot en met vrijdag 3 november 2023.

Tatì Coffee
Grote Markt 67, Turnhout
Tel. +32 (0)14 67 18 67
info@taticoffee.be
www.taticoffee.be
Open: ma tot vr: 9 tot 17 uur
Za: 9 tot 18 uur
Zo gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.