Helemaal op smaak

Tantie: ontbijten in een gezellig koffiehuis

Gepubliceerd: 25 november 2021  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 214

RAVELS — Tantie is een gezellig koffiehuis in het centrum van Ravels. Met zes verschillende ontbijten op de kaart, een ruim assortiment aan koffie, thee, gebak en met allerlei snacks en kleine lunchgerechten.

In augustus 2019 opende Inge Broeckx de deuren van Tantie, haar nieuwe koffiehuis in het centrum van Ravels. “Ik was op zoek naar iets nieuws. Hoewel ik nooit in de horeca heb gewerkt, wilde ik graag een gezellig koffiehuis starten. Ik heb even getwijfeld, maar toen mijn ouders hier met hun kledingwinkel wilden stoppen, heb ik de stap gezet. Zij steken nu af en toe een handje toe in de zaak. Al is het bescheiden koffiehuisje wat ik oorspronkelijk in gedachten had al snel iets groter geworden”, glimlacht Inge. “Zo zijn we ook gestart met ontbijten en lunchgerechten op de kaart.

EEN HELE ONTBIJTFAMILIE
Op de kaart staan zes ontbijten: Tantie, Nonkeltje, Mammie, Pappie, Neefje en Nichtje. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om glutenvrij en lactosevrij te ontbijten (vermeld het al even bij reservatie). De confituren en de choco bij het ontbijt worden trouwens met de hand door Inge gemaakt. Zij zijn ook afzonderlijk te verkrijgen in de zaak. Om zichzelf en haar zaak optimaal voor te stellen aan onze lezers, stelde Inge een speciaal Onderox-ontbijt samen, met onder meer een wafeltje met zalm en dille als extra verwennerij. Starten met ontbijten kan elke dag op reservatie tot 10.30 uur, behalve dinsdag. In de zomer kan je in alle rust ontbijten in het tuinterras achter de zaak. Alles wat geserveerd wordt, komt vers uit de keuken. “Zo’n warme pannenkoek recht uit de pan het bord op, heerlijk toch”, vertelt Inge enthousiast. Verwacht hier geen steak of varkenshaasje, wel croques, panini’s, wafels, ijsjes, verse soep, een omelet met spek en groentjes,… Aangevuld met suggesties zoals een burger met beenham of — de nieuwe aanwinst van de kaart — een panini met truffelmayonaise, truffeltapenade, rauwe hesp, rucola en zongedroogde tomaten. En uiteraard vind je op de kaart tal van koffie’s en thee’s, inclusief verwenkoffie’s (en verwen thee en verwen warme chocomelk) en een bordje vol met zoets voor bij je drankje. Het blijft tenslotte een koffiehuis. Die koffie komt trouwens van een lokale handelaar: INNOA. Naast koffie staat er ook bier en wijn op de kaart.

DECORATIE TE KOOP
Het koffiehuis kreeg de opvallende naam ‘Tantie’ mee. “De kinderen van mijn zus spreken mij zo aan. Ik vond die naam perfect bij de huiselijke sfeer van de zaak passen. De inkleding is daarom ook heel belangrijk. En dat zit ‘m vaak in de details. Ik heb bijvoorbeeld bewust gekozen voor verschillende stoelen en zitbanken.” Alle decoratie in de zaak kan je ook kopen, enkel de tafels en de stoelen niet. Ook in het aanbod: handtassen en sjaals. “Ik ben al langer gepassioneerd door decoratie. Het is iets waarin ik me ten volle kan uitleven.” In heel de zaak wordt er decoratie uitgestald. Een collectie die volledig door Inge wordt samengesteld.

Op de kaart wordt in enkele zinnen samengevat waar de zaak voor staat: gezelligheid, elkaar verwennen en koesteren van waardevolle momenten. Er wordt nog eens duidelijk benadrukt dat iedereen hier welkom is. “Jong en oud komt hier langs”, stelt Inge. “Ook gezinnen met kinderen ontvangen we met open armen. Die afwisseling vind ik fantastisch. Dat maakt het nog extra leuk om hier te werken.” Wie trouwens zelf nog op zoek is naar een leuke job, Tantie is momenteel op zoek naar een enthousiaste nieuwe kracht om het team mee uit te breiden.

ONDEROX-ONTBIJT VAN DE MAAND

  • Glaasje frambozensmoothie
  • Omelet met spek
  • Croissantje, koffiekoekje, broodassortiment
  • Zoet en hartig beleg
  • Wafeltje met zalm en dille
  • Warme Appeltaart
  • Tas koffie of thee

Prijs: 23 euro p.p. (i.p.v. 26 euro)
Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’. Actie geldig van woensdag 24 november tot en met zondag 30 januari 2022.

Tantie
Grote Baan 55, Ravels
Tel. +32 (0)14 65 04 51
tantie.ravels@gmail.com
www.tantie.be
Open: Ma: 9 tot 17 uur
Wo tot za: 9 tot 17.30 uur
Zon- en feestdagen: 9 tot 12 uur
Di gesloten

Do 9/12: open tot 21 uur. Met jenever, chocomelk, vuurkorven en kerstcadeautjes! Kom gezellig je eindejaarsaankopen doen!

Meer lezen van Bert Huysmans

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.