Helemaal op smaak

Schaft! Frietbistro: Serveert klassiekers op een hedendaagse wijze

Gepubliceerd: 28 januari 2025  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 249

MOL — Schaft! Frietbistro serveert een goedgevulde kaart boordevol bistroklassiekers. De zaak staat bekend om haar vleesgerechten en lekkere frieten. Maar ook visliefhebbers komen hier ruimschoots aan hun trekken. Met Bo Stevens kwam er onlangs een nieuwe chef-kok aan boord. 

Wie aankomt bij Schaft! Frietbistro merkt meteen de opvallende gevel op. ’s Avonds kleurt die wit, overdag zwart. Een bijzonder effect dat helemaal in lijn ligt met de stijlvolle industriële inkleding van de zaak zelf. Je stapt binnen langs het overdekte terras, waar je in de zomer ook kan eten.

NIEUWE CHEF-KOK
Sinds kort staat Bo Stevens als chef-kok aan het roer in de keuken, de Mollenaar is bekend van het televisieprogramma Mijn Pop-uprestaurant waar hij enkele jaren geleden aan deelnam. Sindsdien bouwde hij zijn gastronomische kennis nog verder uit in restaurants in Turnhout en Antwerpen. Bij Schaft! Frietbistro kiest hij voor een kaart vol lekkere bistroklassiekers, gebracht op een hedendaagse wijze.

VARKENSHAASJE OF BEEFBURGER
De bistro staat bekend om haar vleesgerechten zoals de ‘Chateaubriand 2 Lovers’, die op een grote plank geserveerd wordt, ideaal om met twee te delen. Ook het ‘Varkenshaasje Schaft’ is een topper van het huis. “Want: helemaal volgens ons eigen recept klaargemaakt, met onze speciale kruidenmengeling”, vertelt zaakvoerder Kurt Van Lommel. “Traag gegaard als een rollade, daardoor blijft het vlees enorm sappig, met spek errond.” Verder staan er ook meerdere verse burgers op de kaart, die stijlvol gepresenteerd worden op een rustiek houten bord. “De Beefburger Schaft is uitgegroeid tot één van onze populairste gerechten, met rucola, spek, parmezaan en truffelmayonaise.” Verder kom je op de bistrokaart o.a. nog zalmfilet, steak tagliata, fish and chips, tongrolletjes en een ruime keuze aan pasta’s tegen.

DE ALLERBESTE FRIETEN
Bij elk gerecht horen verse groentes en een aardappelbereiding naar keuze. “We hebben de allerbeste frieten, het is hier tenslotte een Frietbistro”, glimlacht Kurt. “We bieden traditionele frieten aan, maar ook steppegras, Schaftgras heet dat bij ons. Maar net zo goed serveren we kroketten of gratin.”
De zaak mikt op een breed publiek. “Hier komen families langs, maar ook koppeltjes, collega’s en vriendengroepen. We hebben een ruime en toegankelijke kaart waarop iedereen zijn ding gaat vinden.”

LUNCHGERECHTEN
Nieuw: de zaak is voortaan ’s middags al open voor de lunch. “Vanaf 11.30 uur kan je kiezen uit de bistrokaart, maar we hebben ook enkele lunchklassiekers toegevoegd zoals pannenkoeken, omelet en croques.” De bistro is zes dagen op zeven open, enkel maandag niet, en alle bistrogerechten zijn ook in take-awayvorm te verkrijgen als je ze via de website bestelt.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND
Vitello Tonnato OF Soep van de chef
Varkenshaasje Schaft OF  Gebakken zalmfilet
Dessert van de chef

Prijs: 42 euro p.p. (i.p.v. 51 euro)

Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Actie geldig van woensdag 29 januari tot en met zondag 30 maart 2025.


Schaft! Frietbistro
Milostraat 55, Mol
Tel. +32 (0)14 30 88 91
info@schaftmillegem.be
www.schaftmillegem.be
Open:
Di tot zo: 11.30 tot 21 uur
Ma gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.