Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
MOL — Een jaar geleden opende restaurant Nobilis in Mol voor het eerst de deuren. Met veel enthousiasme stapt het team nu haar tweede zomer in. “Het is een enorm boeiend jaar geweest.”
Op 4 juli viert restaurant Nobilis in Mol haar eerste verjaardag. “De opstart is redelijk vlot gegaan omdat we ons team meegebracht hebben uit Foodbar Mol, hier net om de hoek”, zegt zaakvoerder Dave Pelemans. “Wij waren al op elkaar ingespeeld.”
RUIMTELIJK GEVOEL
Bepalend voor de sfeer in het restaurant: de extra ruimte tussen de tafels. “Die waarde hebben we allemaal leren kennen tijdens de corona-periode. Het zorgt voor een aangenaam en ruimtelijk gevoel. Gasten waarderen verder dat we een restaurant zijn waar een kwinkslag al eens welkom is. Het moet vooral een gezellige middag of avond zijn voor iedereen die langskomt. Onze gasten willen een middag- of avondvullende belevenis. Daarom hebben we ook ons Nobilis-menu uitgebreid van 3, 4 en 5 gangen naar 4, 5 en 6 gangen. We hebben daarnaast de akoestiek in het restaurant verder verbeterd met extra geluidsisolatie.”
WIJNEN PER GLAS
“Het is een enorm boeiend jaar geweest”, zegt Dave. “We staan nu al bekend voor onze wijnkaart, waar we intussen al meer dan 70 referenties op aanbieden waarvan je alles per glas kan bestellen. Je merkt echt dat mensen bewuster alcohol consumeren. Dat je van zo’n ruime kaart echt je voorkeurwijn per glas kan drinken, dat wordt zeker geapprecieerd.”
HERKENBARE GERECHTEN
“In de keuken blijven we verder inzetten op dagvers. We maken alles zelf, behalve ons brood. Dat komt vers van een Molse bakker uit de buurt. Alles op je bord moet herkenbaar zijn. Het gaat dus zeker niet allemaal vloeibaar of in schuimvorm zijn”, glimlacht Dave. “We serveren een klassieke gastronomische keuken, gebracht op een hedendaagse manier en met veel zorg gepresenteerd op je bord.”
’s Avonds werkt Nobilis meestal met vaste menu’s, al kan je op maandag- en donderdagavond ook gewoon een hoofdgerecht komen eten. A la carte bestellen kan elke middag, al zijn er ook de lunchmenu’s die elke veertien dagen wisselen. Het Nobilis-menu verandert elke vier weken volledig. “We hebben heel wat trouwe klanten die meermaals per maand langskomen, ook voor hen willen we voldoende afwisseling bieden. De lunchmenu’s houden we bewust erg toegankelijk, drie gangen voor 39 euro. Het vormt zo de ideale kennismaking met onze keuken en onze manier van werken.”
Nobilis biedt ook ruime keuze aan vegetariërs. “Onze vegetarische keuken is minstens evenwaardig aan onze gewone keuken”, vertelt Dave. “Het is een volwaardig alternatief, niet zomaar enkele vervanggerechten zoals je dat vaak ziet. Onze vegetarische kaart wisselt ook gewoon elke vier weken volledig mee. Zo heb je bij ons Nobilis-menu altijd de keuze om volledig voor vis, vlees of vegetarische gerechten te gaan.”
NIEUWE EN TROUWE GASTEN
“Ik ben enorm blij dat onze gasten ons zo massaal gevolgd zijn naar hier, waar we een volwaardig restaurant geworden zijn. Waar het net dat tikkeltje luxueuzer en comfortabeler is, dat is een compliment dat we vaak krijgen. Daarnaast merken we dat er ook een groep klanten is die met speciale gelegenheden langskomen, als ze iets te vieren hebben. En we hebben ook een fijn nieuw publiek gevonden dat zowel uit Mol als van verder weg komt.”
TWEE TERRASSEN
De komende maanden is het fijn vertoeven op het buitenterras van de zaak. “En op ons tweede terras, onze patio, voorzien we verwarmingselementen in het voor- en het najaar zodat je ook daar lang terechtkan.” Binnen in de zaak is er airco die zelfs op de heetste dagen voor een aangenaam binnenklimaat zorgt. “Het afgelopen jaar was het vaak belangrijk om tijdig te reserveren, maar in de zomerperiode zijn de wachttijden iets korter omdat we een grotere capaciteit hebben met onze twee terrassen. En we blijven de hele zomerperiode open, wat toch eerder een uitzondering is in onze sector.”
ONDEROX-MENU VAN DE MAAND
Prijs: 62 euro p.p. (i.p.v. 70 euro p.p.)
Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Geldig tot en met maandag 1 september 2025.
Nobilis
Edmond Van Hoofstraat 25, Mol
Tel. +32 (0)14 70 06 63
dave@restaurantnobilis.be
www.restaurantnobilis.be
Open:
Ma, vr, za, zo: 12 tot 16.30 uur en 18 tot 24 uur
Do: 18 tot 24 uur
Di en wo gesloten
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.