Helemaal op smaak

Puura Vida: Waar gezond en lekker hand in hand gaan

Gepubliceerd: 20 mei 2025  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 253

GEEL — Gezond, vers en lekker. Zo omschrijft Heidi Geukens het ontbijt dat ze elke dag serveert in Puura Vida, haar biologische foodbar in de Stationsstraat in Geel die in april 2024 voor het eerst de deuren opende. Een gezellige zaak die elke ochtend heerlijk geurt naar vers gemaakt ontbijt. 

Heidi is voedings- en gezondheidsconsulente en heeft 35 jaar ervaring in de horeca. Ze richtte Puura Vida op om mensen bewust te maken dat gezond ook lekker kan zijn. Dat begint al bij het ontbijt, dat vanaf 9 uur geserveerd wordt. De zaak serveert zes verschillende ontbijtformules (basic, luxe, Puura Vida en telkens hun veggie-variant). “Voor zo’n uitgebreid ontbijt moet je wel even reserveren, aangezien dit wat meer voorbereiding vraagt”, vertelt zaakvoerster Heidi. “Het ontbijt is gezond en helemaal vers. We maken onze tonijnsla helemaal zelf, net als onze vijgenconfituur, die we bereiden met vijgen uit de tuin van de bomma. In plaats van de standaard koffiekoekjes serveren we home made cake met gezonde ingrediënten. En we kiezen voor desembrood met oergranen omdat dat gezonder is en boordevol vitaminen zit. Daarnaast is het veel lekkerder. Zelfs in onze cava zorgt een scheutje aloë vera voor een gezondere toets”, knipoogt Heidi.

GEZONDE QUICHE
Je kan ook à la carte ontbijten en kiezen voor gerechten als de toast guacamole, havermoutpannenkoekjes met vers fruit of een bacon quiche. “Ook de Puura Vida quiche is een aanrader”, zegt Heidi. “Die is volledig vegetarisch, gluten- en lactosevrij. Al onze quiches zijn trouwens extra gezond, want wij gebruiken 80% groenten en 20% ei, terwijl het meestal andersom is.” Vanaf 10 uur kan je ook zonder reservatie komen ontbijten. “Maar reserveren is altijd handig voor ons, zo kunnen we garanderen dat we de verse ingrediënten in huis hebben om jouw favoriete gerecht te maken.”

100% BIOLOGISCH
“Als het kan, werken we met 100% biologische ingrediënten. Voor al onze gerechten, ook voor de lunch. Elk gerecht kan aangepast worden voor wie liever vegetarisch of lactose- of glutenvrij eet. Onze verse cakes maken we met kokosbloemsuiker. Daarvan gaat je suikerspiegel niet de hoogte in. Meestal bakken we twee of drie verse cakes per dag. Dus er is altijd keuze.” De vaste kaart vult Heidi regelmatig aan met seizoensgebonden suggesties.

ZOMERS TERRAS
De zaak is elke dag open van 10 tot 16 uur en op vrijdag van 10 tot 20 uur zodat je ook ’s avonds rustig kan komen dineren. Intussen lopen de voorbereidingen voor de nieuwe zomerkaart volop. Vanaf deze zomer komt er ook een terras, vlak voor de zaak. “Een vijftal tafeltjes”, zegt Heidi trots. “Dat gaan de meest gegeerde plekken van de zaak en van de buurt zijn.” Wie daar wil genieten van de zon vindt op de nieuwe zomerkaart heel wat lekkers. “We hebben extra smoothies en voor het eerst ook milkshakes. Onze cocktails en mocktails komen terug en we gaan nieuwe koude koffiedrankjes maken en vruchtenijs serveren dat à la minute wordt gemaakt.”

KOMBUCHA
Ook de kombucha’s van Selia & Scob uit Balen zullen de komende weken voor het eerst geserveerd worden. “We hadden al enkele frisdranken met kombucha, maar nu hebben we ook een 100% natuurlijke kombucha. Ideaal bij warmer weer.” Al wie hier gezellig komt aperitieven zal ook kunnen kiezen uit een ruimer aanbod aan slaatjes en aan ‘bites to share’. “Met o.a. bruschetta die we zelf maken van broccoli, daar krijgen we vaak complimenten over.”

“En we hebben nog heel wat ideetjes om de kaart in de toekomst verder uit te breiden met hippe, gezonde en verse producten”, klinkt het. “Daarnaast willen we graag een take-away koelkast introduceren waar alle gerechten vers in geplaatst worden of waarin je zelf je online-bestellingen kan afhalen. Handig en snel.”

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND
BASIC-ONTBIJT
Koffie of thee, aloë vera drankje, gekookt eitje, assortiment broodjes met beleg: kaas, kruidenkaas, hesp, verse eiersalade, confituur, gebak van de dag
Prijs: 18 euro p.p. (i.p.v. 20,90 euro)
OF
LUXE-ONTBIJT
Basic ontbijt + cava, vers fruitsap, extra warm drankje, eiergerecht met spek, gerookte zalm, verse tonijnsalade.
Prijs: 25 euro p.p. (i.p.v. 28,50 euro)
OF
PUURA VIDA-ONTBIJT
Verse munt- of gemberthee, aloë vera drankje, appel- of appelgembersap, toast guacamole met spiegelei, yoghurt met vers fruit en granola, havermoutpannekoekjes.
Prijs: 27 euro p.p. (i.p.v. 30.90 euro)

Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’. Geldig van woensdag 21 mei tot en met zondag 6 juli 2025.

Puura Vida
Stationsstraat 129/bus 1, Geel
Tel. +32 (0)14 96 07 09
puura-vida@outlook.com
Instagram: puura.vida

Open:
Ma tot do: 10 tot 16 uur
Vr: 10 tot 20 uur
Za, zo: 10 tot 16 uur
Ontbijten kan elke dag vanaf 10 uur of vanaf 9 uur (na reservatie)

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.