Helemaal op smaak

Priorij Corsendonk: Verwent bierliefhebbers met High Beer

Gepubliceerd: 25 februari 2025  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 250

OUD-TURNHOUT — Ook in 2025 blijft Priorij Corsendonk bierliefhebbers verwennen met hun maandelijkse High Beer. Daarbij krijg je vijf culinaire gerechtjes geserveerd met telkens een bijhorend biertje. Zorgvuldig uitgekozen door een biersommelier, die tijdens de High Beer langskomt om een extra woordje uitleg te geven.

Tijdens de High Beer krijg je vijf gastronomische gerechtjes voorgeschoteld die telkens vergezeld worden door een bijpassend biertje (in een proevertjesglas). De gerechten worden bedacht en klaargemaakt door de vaste keuken van de Priorij, de bieren worden daaraan gekoppeld door een biersommelier. “Voor de High Beer kunnen alle soorten bieren aan bod komen, al kan er uiteraard ook af en toe een Corsendonk bier bijzitten”, legt Kaat Geysen van Corsendonk Hotels uit. Tijdens de High Beer is er een biersommelier aanwezig die aan elke tafel en bij elk gerechtje een woordje uitleg geeft over waarom de zorgvuldig gekozen combinatie tussen het eten en het bier voor de smaakbom zorgt die op dat moment voor je staat. Het eerste gerecht wordt stipt op 14 uur geserveerd, zorg dus zeker dat je op tijd komt. De culinaire namiddag duurt tot 17 uur.

WISSELEND MENU
De High Beer staat elke eerste zondag van de maand gepland, met uitzondering van de maanden juli, augustus en september. Per seizoen wisselt het menu, om voldoende seizoensgebonden gerechtjes te kunnen aanbieden en voldoende nieuwe bieren te kunnen introduceren. Het menu van de eerstvolgende editie kan je nu al op de website van Priorij Corsendonk terugvinden. “Je kan ook kiezen voor non-alcoholische bieren, ook die combineren we telkens met het gerecht in kwestie. Het gaat dus niet om de alcoholvrije variant van de gekozen bieren. Wie liever geen bier drinkt, kan opteren voor twee glazen huiswijn en zo vrienden vergezellen die wel bierliefhebber zijn.” Vermeld het dan wel even bij je reservatie als je voor wijn of non-alcoholische bieren kiest. Reserveren kan trouwens rechtstreeks via de QR-code hiernaast.

PRACHTIG DECOR
Ook op andere momenten is Priorij Corsendonk een prachtig decor om in te vertoeven en om te komen dineren. Dat kan altijd, na reservatie vooraf, ook als je hier niet blijft slapen. De keuken serveert verrassingsmenu’s zodat jij je ten volle kan laten verrassen door de culinaire kunsten van de chef en zijn team. De Priorij is als voormalige klooster ook erg in trek bij wandelaars en fietsers, net als de omliggende groene omgeving.

VERNIEUWDE HOTELKAMERS
Intussen zijn ook de renovatiewerken gestart in de hotelkamers op het domein. In de omliggende gebouwen rondom het hoofdgebouw zullen alle kamers, van classic rooms tot suites, in twee fases volledig vernieuwd worden. “Zo blijven we kiezen voor een historische omkadering met hedendaagse luxe”, besluit Kaat. Eind 2025 zullen de nieuwe kamers helemaal klaar zijn.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND
High Beer (zondag 6 april 2025 om 14 uur (wees zeker op tijd!)
Vijf culinaire seizoensgebonden gerechtjes telkens gecombineerd met een bijpassend biertje (proefglaasje).
Prijs: 51 euro p.p.
Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-actie’ krijgt na de High Beer een biercilinder van Corsendonk Bier met een magnumfles Agnus of Pater mee naar huis. Die kan je na de High Beer afhalen bij de receptie.
Reserveer online

KOMENDE EDITIES HIGH BEER IN 2025
Zondag 2 maart
Zondag 6 april   
Zondag 4 mei     
Zondag 1 juni
Zondag 5 oktober
Zondag 2 november
Zondag 7 december

Priorij Corsendonk
Corsendonk 5, Oud-Turnhout
Tel. +32 (0)14 46 28 00
info.priorij@corsendonkhotels.com

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.