Helemaal op smaak

Port Aventura: ontbijten met zicht op de haven of met de knapzak de boot op

Gepubliceerd: 31 augustus 2023  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 233

MOL — Zilvermeerhaven Port Aventura is een unieke locatie om te komen ontbijten, met een weids zicht op het water en de jachthaven. Of laat Lynn en Steven Boonen, de drijvende krachten achter het bekende havencafé, je met een knapzak op pad sturen. Inclusief een tochtje over het water met de taxiboot.

Elke zaterdag en zondag wordt in het havencafé het ontbijt geserveerd, met een feeëriek zicht op de jachthaven. Voor velen de start van een inspirerende en verkwikkende dag. De ontbijten hier bevatten heel wat lekkers uit de streek. Verse pistolets van de buurtbakker, Postels appelsap, Molse kipkap, Postelse kaas, streekconfi tuur,… Ontbijten kan telkens vanaf 10 uur.

DE GEMAKZAK
Sinds enkele jaren dook een opvallende nieuwkomer op binnen het ontbijtaanbod. “Onze ‘gemakzak’”, legt Lynn uit. “Die hebben we gelanceerd ten tijde van corona. Alleen wandelen mocht toen nog en de taxiboot nemen met je eigen bubbel. Dus bedachten wij een formule om een knapzak mee te geven waar iedereen tijdens het wandeling van kon genieten. Vanaf dag één was dat een groot succes.” In het najaar zijn de ‘gemakzakken’ het populairst. “Mensen zoeken een leuke activiteit om dicht bij huis te doen en combineren een picknick met een wandeling langs het Pagadderpad en een tochtje met de taxiboot of met een bezoekje aan het Zilvermeer. Het is wel handig meegenomen dat je dan niet voor het hele gezin ’s ochtends moet staan smeren en inpakken. Dan is zo’n gemakzak echt een godsgeschenk.” Naast de zoete variant en de gemakzak voor kinderen is er een hartige zak verkrijgbaar met o.a. olijven, zongedroogde tomaat, kippenboutjes en een broodje pesto, parmezaan en Italiaanse ham. Vooraf bestellen is telkens verplicht. Je kan de knapzakken zowel in het weekend als door de week bestellen, als Port Aventura open is.

NIEUWE WANDELING
Ook de nieuwste wandeling ‘Molse Meren-Schansheide’, die genomineerd is voor ‘Wandeling van het jaar’, loopt langs de haven. “We zetten je met de taxiboot af waarna je de wandeling rond het water doet en hier weer aankomt.” Voor iedereen wie de komende maand een ‘Onderox-ontbijt’ komt eten of langs die weg een knapzak bestelt, is de overzet in de taxiboot helemaal gratis. Van de in totaal 9,5 kilometer die de wandeling telt, leg je dan zo’n 7,5 kilometer af. Voor wandelaars kunnen Lynn en Steven trouwens verschillende formules aanbieden, met of zonder een tochtje met de taxiboot. Die kan je ook op andere plekken langs het water afzetten, in de buurt van het Pagadderpad bijvoorbeeld. Intussen werken Lynn en Steven verder richting het najaar. Daarbij kunnen ze trouwens nog altijd helpende handen gebruiken. Zo zijn ze momenteel op zoek naar flexi-jobbers of jobstudenten en naar een vaste kok. “Tot half oktober hanteren we nog ons zomerregime”, vertelt Lynn. “Daarna voeren we opnieuw onze winterkaart in.” Dat betekent: een heleboel winterse gerechten op de kaart, maar ook heel wat evenementen. Denk maar aan het winterevent of aan de aankomst van de Sint, die hier al jaren aanmeert per boot, opgewacht door dolenthousiaste kinderen.

ONDEROX-ONTBIJT VAN DE MAAND
Glaasje Postelse Appeltap, twee tassen koffi e of thee, verse pistolets van de lokale bakker, mini-koffi ekoekjes en roomboter, slagerspallet van Molse kipkap, boerenham en Postelse kaas, streekconfi tuur uit Nijlen, Loonse stroop en choco, vrije uitloop eitjes, ontbijtspek.
Prijs: 18 euro p.p.

Zoete knapzak: twee koffiekoekjes, één kruimeltaartje, broodje stroop, brie en spek
Prijs: 12,5 euro p.p.

Kinderknapzak: twee sandwiches met choco, donut, lolly en fruitsap
Prijs: 7,5 euro p.p.

Gratis overzet met de taxiboot naar de nieuwe wandeling ‘Molse Meren-Schansheide’ voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’. Ontbijten in het havencafé kan enkel op zaterdag en zondag. Een knapzak bestellen kan ook door de week. Actie geldig van woensdag 30 augustus tot en met woensdag 27 september 2023.

Port Aventura
Zilvermeerlaan 9, 2400 Mol
Tel. +32 (0)14 47 22 57
info@zilvermeerhaven.be
www.zilvermeerhaven.be
Open: ma, di, wo: vanaf 11 uur
Za, zo: vanaf 10 uur
Do en vr gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.