Helemaal op smaak

Ontbijten met een adembenemend zicht op de haven

Gepubliceerd: 1 juli 2020  |  Onderox editie: 200

MOL — Uitbaters Steven en Lynn Boonen verwelkomen je graag op één van de meest unieke locaties van de Kempen: havencafé Port Aventura in Mol. Neem plaats binnen aan het raam, op het terras of op het aperoterras met een adembenemend uitzicht op de haven. Ideaal om rustig te komen ontbijten, lunchen, dineren of gewoon om even te genieten van heerlijke hapjes en drankjes.

De zomervakantie is aangebroken, tijd om eindelijk even tot rust te komen na maandenlang binnen te zitten. Denk al maar aan de zon op je snoet met het lekkers van de zomerkaart van havencafé Port Aventura. De gerechten werden hier zorgvuldig uitgekozen en worden met liefde bereid. Zoveel mogelijk rekening houdend met Belgische, lokale of streekgebonden producten. Ben je helemaal verkocht aan dat lokale lekkers? Koop dan hier rechtstreeks je potje confituur, stroop of je lokaal geïnspireerd geschenkje. Leuk om cadeau te doen of om zelf thuis rustig verder te genieten.

BIJZONDERE ONTBIJTFORMULES

Het weekend komt eraan, neem je agenda en plan een uitje naar Port Aventura. De zomervakantie loert om de hoek en is dichterbij dan je denkt. Zondag is hier dan ook de ‘niks moet en alles mag’-dag. Maak je keuze uit één van de ontbijten. Ook daarbij is lokaal één van de codewoorden: Molse kipkap, Loonse stroop, Postel kaas en Postelse Appeltap. Om het water alvast in je mond te laten lopen. Je kan gezellig met z’n tweetjes reserveren of met een bubbel tot max. 10 personen. Wil je het nog specialer? Boek dan een ontbijt, lunch of apero-arrangement óp het water voor max. 2 personen. Ontbijten kan steeds op zaterdag, zondag en feestdagen, telkens vanaf 10 uur. Je hebt de keuze uit een standaardontbijt voor 16 euro, een luxeontbijt voor 20 euro of een vegetarisch ontbijt voor 19 euro .Wie glutenvrij de dag wil starten, betaalt 20 euro.

Wel opgelet, de plaatsjes zijn beperkt door de corona-maatregelen. Haast en spoed is zelden goed, maar reserveren moet! Alles volzet? Niet getreurd, bestel dan jouw ontbijt in een ontbijtbox om af te halen en te genieten in jouw eigen kot. Bestellen kan ook enkel in het weekend, tot de dag ervoor om 12 uur via het telefoonnummer 014 47 22 57.

HET WATER OP

Het leven is te kort, dus geniet waar het kan! Na het ontbijt nog verder genieten? Laat je overzetten met de Taxiboot en wandel terug naar het havencafé, rondom het kanaalmeer (3,5 euro), maak een rustgevend ritje op het water met de water-trein ‘FloatXpress’ (5 euro) of neem zelf het roer in handen en huur een sloep voor max. 6 personen. Meer info op de site: www.zilvermeerhaven.be. Ook honden, groot en klein, zijn welkom in het havencafé. Graag aangelijnd en met een poepzakje bij de hand. Honden tot 40 centimeter en begeleidingshonden mogen mee binnen, grotere honden zijn van harte welkom op het verwarmde terras. Er wordt drinkwater voorzien voor jouw trouwe viervoeter.

TOT ZONSONDERGANG

Kom je met de fiets? Dan heb je hier een streepje voor, goed voor de lijn en voor het milieu! Langs de parking is er een wandel- en fietspad voorzien, fietsenrekken vind je vlak langs de ingang. Als de zon zich de komende weken veelvuldig laat zien, is een plaatsje op het terras hoe dan ook een aanrader, met zomerse hapjes en drankjes erbij. De hele zomervakantie ben je hier welkom tot zonsondergang. #terugwelkom!

 

Het Onderox-ontbijt van de maand: 

  • Glaasje Postelse Appeltap / Twee tassen Koffie of thee
  • Verse pistolets van de lokale bakker / Mini-koffiekoekjes en roomboter / Streekconfituur uit Nijlen /Loonse stroop en choco
  • Slagerspallet van Molse kipkap, boerenham en Postel kaas
  • Duo van luxekazen, gerookte zalm en garnalen
  • Vrije uitloop eitjes Ontbijtspek

Prijs: 20 euro p.p.

Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’, mag gratis met de overzetboot naar Landtong (ter waarde van 3,5 euro p.p.), waarna je rustig terug kan wandelen. Actie geldig van woensdag 1 juli tot en met maandag 31 augustus 2020.

Port Aventura, Zilvermeerlaan 9, 2400 Mol
Tel.: +32 (0)14 47 22 57
info@zilvermeerhaven.be | www.zilvermeerhaven.be
Alle dagen geopend tot zonsondergang. 

 

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.