Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
MOL — Nobilis is een gloednieuw restaurant in het centrum van Mol. Je kan er zowel terecht voor een meergangenmenu als à la carte bestellen. Een ‘fine dining bistro’ met veel ruimte tussen de tafels en een gezellige inrichting met veel natuurlijk licht.
Begin juli gingen de deuren van restaurant Nobilis in Mol voor het eerst open. Op een prachtige locatie in de Edmond Van Hoofstraat, waar voordien Bakkerij Van de Vorst huisde, bouwde het team van zaakvoerder Dave Pelemans hun eigen restaurant uit. “Waarbij we resoluut voor rust en ruimte kozen”, vertelt hij. “De tafelschikking gebeurt altijd volgens de gasten die die dag komen. En we dekken onze tafel nog echt in met tafellinnen, iets wat onze gasten appreciëren. Zelfs buiten doen we dat, waar de patio, centraal in de zaak, ook de komende weken nog verwarmd zal worden. Ideaal om bijvoorbeeld van het aperitief voor de maaltijd te genieten.” Ook binnen baadt het restaurant in het natuurlijke licht. Met voornamelijk ronde tafels met veel ruimte errond.
GASTVRIJE BEDIENING
Het team bestaat uit jonge en enthousiaste mensen die gebeten zijn door de horecamicrobe en elke dag veel passie aan de dag leggen. “Een warme en gastvrije ontvangst en bediening is cruciaal voor ons”, weet Dave. “De eerste twee maanden zijn alvast goed verlopen, waarbij we zowel Mollenaars als mensen van buiten de gemeente op bezoek kregen. Een mix van nieuwe gasten en mensen die ons al kennen van bij Foodbar Mol, hier net om de hoek.”
FIRST BITES
De meeste gasten kiezen voor het huismenu van drie, vier of vijf gangen. “Daarbij heb je de mogelijkheid om volledig voor vis, volledig voor vlees of volledig vegetarisch te gaan.” Dat kan trouwens ook bij het Onderox-menu, dat je hiernaast vindt. Verder biedt het restaurant een à la carte selectie aan van telkens zes voorgerechten en zes hoofdgerechten. Met daarnaast nog enkele ‘first bites’, starters die je per stuk kan bestellen.
De menu’s wisselen elke vier weken zodat de keuken zich kan laten inspireren door de culinaire seizoenen. Zo stond er begin september al paddenstoel en knolselder op het menu, die dit jaar uitzonderlijk vroeg op hun lekkerst zijn. Ook de à la carte gerechten wijzigen regelmatig, met uitzondering van enkele toppers, zoals de sliptongen, die vast op de kaart blijven. Op vrijdag, zaterdag en maandag kan je ’s middags langskomen voor een lunchmenu waarbij je voor 39 euro p.p. een voorgerecht, hoofdgerecht, een zoete afsluiter en een koffie of thee geserveerd krijgt. Op zondag kan je lunchen met het Nobilis-menu of à la carte (of de komende maand met het Onderox-menu).
FINE DINING BISTRO
“We zijn een fine dining bistro, dat omschrijft het perfect”, zegt Dave. “We gaan voor kwaliteit op het bord in een stijlvolle omgeving, maar het hoeft niet hoogdrempelig te zijn. Je hoeft echt geen schrik te hebben om overdag nog even te bellen om te kijken of er die avond nog een plaatsje is vrijgekomen om een à la carte gerecht te komen eten. Iedereen is van harte welkom.”
WIJNEN PER GLAS
Opvallend: je kan hier de volledige wijnkaart, met meer dan vijftig wijnen, per glas bestellen. “Omdat we gebruik maken van het Bermar-wijnsysteem”, verklaart Dave. “Daarmee kan je wijn tot 21 dagen in optimale conditie houden eens hij is geopend. Mensen gaan nu eenmaal bewuster om met alcohol en kiezen zo vaker voor één of twee glazen van een absolute topwijn dan voor een hele fles. Zo kan je bovendien leuke ontdekkingen doen.” Ook bij de verschillende menu’s zijn arrangementen mogelijk met aangepaste wijnen, zowel klassiek als voor wie die avond Bob is. Ook wie vegan, lactosevrij of glutenvrij wil eten, kan hier een aangepast menu krijgen, laat het dan wel even vooraf weten bij de reservatie.
Intussen werkt het team achter de schermen al hard aan de voorbereidingen voor de feestdagen. Dan zal het restaurant open zijn op kerstavond, kerstdag (middag en avond) en met oudejaarsavond. “Daarvoor werken we telkens met een meergangenmenu.” Hou de website van de zaak in de gaten voor de exacte gerechten. Die worden ten laatste begin oktober bekend gemaakt.
ONDEROX-MENU VAN DE MAAND
Amuses
Tonijn / Cashewnoot / Limoen
Coquille / Prei / Miso / Kruidenolie
Fazant / Chiconettes / Flower Sprouts / Jus Fine Champagne
Hertenkalf / Kervelwortel / Chantenay Wortel / Jus met Kaneel, Vijg en Vanille
Poire ‘Nobilis’ / Hazelnoot / Caramel
Nobilis
Edmond Van Hoofstraat 25, Mol
Tel. +32 (0)14 70 06 63
dave@restaurantnobilis.be
www.restaurantnobilis.be
Open:
Ma, vr, za, zo: 12 tot 16.30 uur en 18 tot 24 uur
Do: 18 tot 24 uur
Di en wo gesloten
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.