Helemaal op smaak

Moor Than Koffie: een najaar met leuke nieuwigheden

Gepubliceerd: 28 september 2020  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 202

RETIE — Moor Than Koffie bestaat drie jaar. Gestart als een rustig koffiehuisje, maar al snel uitgegroeid tot een volwaardige bistro. “Met simpel en lekker eten, in stevige porties”, vertelt zaakvoerster Debby Van Vlerken. Samen met haar vriend Kenny zorgt ze regelmatig voor leuke nieuwigheden. Zo wordt de komende weken de nieuwe winterkaart geïntroduceerd. Met zowaar hun eigen koffie erop.

Op korte tijd is Moor Than Koffie een vaste waarde geworden. “We hebben heel trouwe klanten”, zegt zaakvoerster Debby. “Waarvan ik er heel wat eigenlijk al meer als echte vrienden zie.” Zij komen iets eten en drinken ‘bij Debby’, zoals het in de volksmond klinkt. Een greep uit de kaart: speciale verwenkoffies, een verse rundsburger met country potatoes, pasta’s, wok, broodjes, huisbereide videe, een ovenschotel als suggestie, taart uit de taartentoog… Zowel drankjes, snacks als complete maaltijden dus.

NETJES AAN TAFEL

Elke dag wordt hier tussen 8.30 en 11 uur het ontbijt geserveerd. Geen buffet, maar wel alles netjes aan tafel. Standaard zijn er meerdere ontbijten beschikbaar. Een Engels ontbijt (geserveerd op één gigantisch bord), een gezond ontbijt, een klassiek ontbijt, een kinderontbijt, een klein ontbijt voor de minder grote eters en een ‘super de luxe ontbijt’ voor wie alles erop en eraan wil. De komende maand komt daar dus nog eens een speciaal Onderox-ontbijt bovenop.

ECHTE WINTERKOST

Vanaf half oktober wordt de nieuwe winterkaart geïntroduceerd. Daarop vind je onder meer stoverijen, konijn met pruimen, groentenpuree met worst,… “De echte goeie winterkost”, vertelt Debby. “Lekkere boerenkost, vers gemaakt. Frikadellen met krieken bijvoorbeeld of pensen met een goeie zwarte boterham erbij.” Vanaf de maand november zal er elke eerste donderdag van de maand bakharing geserveerd worden. Klassiekers als ribbekes à volonté, elke laatste vrijdag van de maand, blijven gewoon behouden. Nieuw is wel dat alle gerechten, zowel van de huidige zomer- als die van de nieuwe winterkaart, ook kunnen afgehaald worden. Een overblijfsel van de lockdown. “We zijn toen eerst met ontbijten gestart”, vertelt Debby. “En daarna hebben we ook tapas gemaakt voor take away. Dat liep allemaal heel erg goed. Nu hebben we dus beslist om onze volledige kaart open te stellen voor afhaal.” Alles wordt warm meegegeven in de zaak, de ontbijten kunnen aan huis worden geleverd. Alles wordt vers gemaakt door Debby, tot de sauzen toe.

EIGEN KOFFIE

Op de winterkaart zal ook de nieuwe koffiesoort ‘Moor Than Koffie’ een plaatsje krijgen. “Onze eigen koffie”, stellen Debby en Kenny trots. “Die zullen we voortaan schenken in de zaak, maar je kan ‘m ook gewoon hier kopen. We wilden dit al lang en tijdens de hele coronaperiode hebben we die draad terug opgenomen. We zijn dan zelf uitvoerig gaan proeven om de juiste soort te kunnen samenstellen.” En zo wordt in het Nederlandse Soest voortaan een unieke nieuwe koffie gebrand. “Het is een zachte koffie geworden, met een bittertje in de nasmaak”, klinkt het. “Wij zijn er heel trots op. Spannend ook om te ontdekken wat onze klanten ervan gaan vinden. Op termijn willen we graag nog meer soorten gaan maken, maar dat is eerder toekomstmuziek.” Het is één van de vele nieuwigheden in de zaak. Ook qua activiteiten staan er regelmatig buitenbeentjes op de agenda. Onlangs nog: een paella-avond met Vlaamse zangers met Moederdag, een kermisbrunch, een feestelijk back-to-school-ontbijt op 1 september voor de ouders van de schoolgaande jeugd,… “Het is heel leuk om inventief te kunnen zijn. Dat moet ook. We willen de klanten blijven prikkelen”, zegt het koppel. “Maar lekker eten serveren in stevige porties tegen een fatsoenlijke prijs. Dat blijft hoe dan ook de essentie. Dat verwachten onze klanten ook van ons.” “We hebben wel duidelijk gemerkt dat onze klanten na de lockdown terug zin hadden om hier te komen eten. Vanaf de eerste dag dat we terug open gingen, zaten we opnieuw vol. ‘Yes! Het mag terug!’, dat gevoel overheerste echt. We hebben hoe dan ook in de zaak een goede en veilige indeling gevonden waarbij de mensen echt op hun gemak kunnen zijn.”

ONDEROX ONTBIJT VAN DE MAAND

 • Ontvangst met roze bubbels en hapje
 • Carpaccio van zalm afgewerkt met gerookte zalm, dressing van rode biet, kappertjes,...
 • Vers fruitsapje en koffie/thee
  Assortiment brood, croissant, sandwich
  Eitje naar keuze met spek
  Zoet en hartig beleg
  Huisgemaakt slaatje
  Yoghurt met bosvruchtencoulis en muesli
  Verse fruitsla
 • Bordje van zoete lekkernijen

Prijs: 25 euro p.p.
Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’. Actie geldig van woensdag 23 september tot en met zondag 1 november 2020.

Moor Than Koffie, Hulselstraat 16 - 2470 Retie
Tel. +32 (0)14 32 20 14
www.moorthankoffie.be
Open: Wo, do: van 8.30 tot 19.30 uur Vr, za: van 8.30 tot 20.30 uur Zo: van 8.30 tot 13 uur
Ma en di gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinairkokenontbijt

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.