Helemaal op smaak

Mangerie Weselo: verfijnde keuken in een ontspannende sfeer

Gepubliceerd: 30 mei 2024  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 242

MOL-WEZEL — Mangerie Weselo is een toegankelijk restaurant met een verfijnde keuken, geleid door het echtpaar An Van Rompaey en Dieter Franck. De zaak staat bekend voor haar vleesgerechten, maar serveert ook vis en vegetarische gerechten. “Het gaat erom dat je je hier op je gemak voelt, à l’aise.”

Mangerie Weselo huist in een authentieke hoeve uit 1726 die An Van Rompaey en Dieter Franck zo’n tien jaar geleden helemaal ombouwden naar een gesofisticeerd restaurant. Met een gezellige inrichting, voldoende ruimte tussen de tafels en met een persoonlijke aanpak. An zorgt voor de gastvrije ontvangst, Dieter is de baas in de keuken. “We brengen klassieke gerechten op een moderne en innovatieve manier”, legt Dieter uit. “Zo haal ik soms bekende gerechten uit elkaar om de ingrediënten daarna op andere manieren weer samen te brengen. We mikken volop op geraffineerde smaken die verrassend samengaan. Die smaken zijn voor ons het allerbelangrijkste. Gerechten moeten goed afgekruid zijn, daarom gebruiken wij onze eigen kruidenmengeling en gaan we soms nog traag gegaard beenmerg toevoegen om bij te kruiden.”

HOUTSKOOLOVEN
De zaak staat bekend voor haar vleesgerechten. Die worden gemaakt in een Josper houtskooloven. “Daarmee brengen wij het hele jaar door een barbecuesmaak in ons vlees”, legt Dieter uit. “Bovendien wordt alles snel bereid op heel hoge temperaturen. Daardoor blijft het vlees extra sappig.” De meeste mensen kiezen hier voor een menu, al kan je ook de gerechten in die menu’s à la carte bestellen, aangevuld met enkele klassiekers. “Ons populairste gerecht? Dat is de steak tartaar van de chef, zonder twijfel. De kaart is bewust klein gehouden zodat we met op en top verse kwaliteitsproducten kunnen werken. Liefst uit de buurt. Alles wat we zelf kunnen maken, doen we ook zelf. De gerechten uiteraard, maar we serveren ook handgesneden frieten en maken zelfs het bladerdeeggebakje bij de videe hier in huis.”

ARTISANALE BOTER
Maar het bekendste huisgemaakte product is ongetwijfeld de boter. Erg populair bij de vaste klanten en sinds kort onder de naam ‘’t Gawd van de Kuj’ ook in verschillende smaken te verkrijgen in meerdere Kempische winkels. In het menu van de maand kan je momenteel de lookboter proeven in combinatie met venusschelpen. De meeste klanten kiezen voor het Jospas-menu (3, 4 of 5 gangen), een variatie aan vlees- en visgerechten, met vooraf drie amuses. Daarnaast is het meatlovers-menu erg in trek. De menu’s wisselen elke twee maanden om volgens de seizoenen te kunnen werken. Op zondagochtend kan je, na reservatie komen ontbijten voor 25 euro p.p.

A L’AISE
“We zijn doorheen de jaren steeds meer de gastronomische weg gaan bewandelen”, vertelt het koppel. “We proberen om telkens nieuwe elementen te blijven ontdekken en toe te voegen. Onze gerechten zijn verfijnd, maar je hoeft hier zeker niet in kostuum langs te komen. Het gaat erom dat je je op je gemak voelt, à l’aise. We houden het bewust klein en gezellig. Daarom doen we alles met z’n tweetjes, in het weekend soms aangevuld met flexi-jobbers.” Sinds enkele jaren hebben An en Dieter hier ook hun eigen B&B met drie kamers. “Daar komen vooral mensen van buiten de Kempen langs die hier komen fietsen of wandelen. Zo kunnen we hen meteen ook culinair verwennen.”

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND

  • Drie amuses
  • Tartaar kalf/carpaccio tonijn/ mosterdschuim/mierikswortel
  • Venusschelpen/sherry/lookboter
  • Zeebaars/aardappelschuim/ dille/spinazie
  • Parelhoen/pistachenoten/ fijne groentjes
  • Bordalou/aardbei/lemon curd OF Kaasbordje van Domus Casei (+8 euro)

Prijs: 67 euro p.p. (i.p.v. 75 euro)
Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Actie geldig van woensdag 29 mei tot en met maandag 24 juni 2024.

Weselo
St. Jozefslaan 1, Mol
Tel. +32 (0)14 68 72 14
info@weselo.be
www.weselo.be
Open: ma, do, vr, za: 18 tot 23 uur
Zo: 9 tot 11.30 uur en 18 tot 23 uur
Di en wo gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.