Helemaal op smaak

La Cuenta vol enthousiasme terug aan de slag

Gepubliceerd: 1 juli 2020  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 200

MOL-MILLEGEM —  La  Cuenta is  een  rustgevende gastrobar in  Mol-Millegem. Op  je  bord verschijnen hier uitsluitend gerechten op basis van eerlijke en verse (streek)producten. En ook al waren de afhaalgerechten de voorbije tijd een succes, toch stond het team weer te popelen om opnieuw gasten te ontvangen. “Een beetje rust heeft wel deugd gedaan, maar al snel begon het toch weer te kriebelen.”

Al zo’n 1,5 jaar richt La Cuenta in Mol-Millegem zich uitsluitend op eters. Tom Rely staat aan het hoofd van de zaak en is ook chef in de keuken. Zijn vrouw Kirsten Magits neemt de zaal voor haar rekening. Bij La Cuenta kan je zowel à la carte komen eten als kiezen voor een menu (3, 4 of 5 gangen). “Onze kaart wordt zeker elke twee maand volledig vernieuwd”, vertelt Tom. “Met telkens vijf voor-, hoofd- en nagerechten. Iets minder dan voorheen, waardoor we nog meer met verse producten kunnen werken, altijd seizoengebonden. Want dat doen we heel graag. De lekkerste verse producten, liefst uit onze eigen streek, in huis halen om daar heerlijke gerechten mee te maken.” Bij de menu’s, die ook vaak variëren, wordt er altijd gezorgd dat alles toegankelijk maar toch verrassend blijft. Aangepaste bieren of wijnen zijn steeds een optie. “Het is heel leuk om met die nieuwe kaart en met de menu’s bezig te zijn”, stelt de chef-kok. “We zijn zelfs nu al aan de volgende kaarten aan het denken en met lokale leveranciers aan het bekijken wat er de komende maanden aangeboden en, vooral, aangeprezen kan worden.” Ontbijten kan op zaterdag en zondag, na reservatie, vanaf 9.30 uur.

RUST EN RUIMTE

Ook vóór corona zat je bij La Cuenta niet op elkaars schoot. De tafels stonden al vrij ver uit elkaar net om de gasten een ruim gevoel te geven. “We hebben volgens de huidige afstandsregels maar één tafeltje moeten verplaatsen”, zegt Tom. “We hebben tijdens de lockdown wel over alles goed nagedacht, kleine werkjes uitgevoerd en de keuken en het terras lichtjes anders ingedeeld, maar ook voorheen zaten de mensen daar al verder dan 1,5 meter uit elkaar.” Buiten eten op het terras kan altijd bij mooi weer, je kan er zelfs een plaatsje reserveren. Uiteraard worden zowel binnen als buiten ook alle andere corona-maatregelen gevolgd. Zo draagt het personeel mondmaskers en zijn er op meerdere plaatsen handgels te vinden.

OPNIEUW VERTROKKEN

“In het begin van de lockdown mocht de riem er bij ons even af”, zegt Tom. “We waren al van oktober non-stop aan het werken, en die rust heeft ook wel deugd gedaan. Maar al snel begon het toch terug te kriebelen. Dan ga je op een keer toch weer aan het koken en dan ben je opnieuw vertrokken.” In tussentijd ging La Cuenta zich onderscheidden met haar afhaalgerechten. “Wij hebben mooie borden van suikerriet voorzien en gaven de gerechten koud mee waarbij je alles altijd heel makkelijk thuis kon afwerken. We zijn blij dat dat een succes is geweest, maar uiteraard mis je het om mensen te kunnen ontvangen in de zaak zelf. Je mist het koken, maar zeker ook de sociale contacten, de vaste klanten en hun verhalen. Het was hoog tijd om terug aan de slag te gaan.”

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND:

  • Traaggegaarde varkensschouder, knol- selder, beukenzwam, truffel en jus van gevogelte
  • Schelvishaasje, gremolata, vongolé, zeekraal en jus van schaaldier
  • Dame Blanche van hoeve-ijs

Prijs: 29,90 euro p.p.

Geldig van woensdag 1 juli tot en met zondag 30 augustus 2020. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’.

 

La Cuenta, Milostraat 3, 2400 Mol
Tel. +32 (0)471 77 95 76 | www.lacuenta.be
Open: Wo, do: van 18 tot 23 uur - Vr, za: van 12 tot 23 uur - Zo: van 12 tot 22 uur - Ma, di gesloten
Reserveren kan telefonisch, via de website en voortaan ook via Facebook. 

Meer lezen van Bert Huysmans

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.