Helemaal op smaak

Herberg Den Hemel: waar Kempenaars zich thuis kunnen voelen

Gepubliceerd: 15 december 2022  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 226

HILVARENBEEK — Herberg Den Hemel is een familiezaak in het pittoreske Hilvarenbeek, net over de grens met ons land, waar een brede waaier aan bourgondische gerechten op het menu staan. Voor ieder wat wils, voor elke portemonnee. Een paradijs voor wandelaars en fietsliefhebbers, of voor dagjestoeristen die de buurt willen verkennen.

Voor ons menu van de maand bezoeken we deze keer Herberg Den Hemel in Hilvarenbeek. Een zaak met een rijke geschiedenis die door Danique en Pim van Beurden, zus en broer, vier jaar geleden werd overgenomen en volledig gerenoveerd. Intussen hebben ze een enthousiast jong team rondom zich verzameld en staat hun concept volledig op punt. Zo kiezen ze resoluut voor een amicale aanpak waarbij naast het lekkere eten ook de gezelligheid centraal staat. “Het moet voor iedereen leuk zijn om hier te komen eten”, klinkt het. “Dat betekent dat we voor iedere portemonnee heel wat lekkers te bieden hebben, dat we voor een fijne sfeer zorgen en dat iedereen op de kaart iets moet kunnen vinden waar hij of zij op dat moment echt zin in heeft. Ook als je met grote groepen komt.”

RUIME KEUZE
Kiezen kan dus uit een uitgebreide lunch- en dinerkaart. Met klassiekers als huisgemarineerde spareribs, videe, mixed grill, hamburgers, gegratineerd vispotje en (vegan) taco’s. ’s Middags doen de ‘Hemelse uurtjes’ het erg goed. Waarbij je kiest voor vlees, vis of ‘vega’ en vervolgens een selectie aan kleinere gerechtjes krijgt geserveerd. Daarnaast voorzien Danique en Pim hun ‘Menu Den Hemel’, een driegangenmenu waarbij je per gang uit vier verschillende gerechten kan kiezen, voor 35 euro p.p. Den Hemel staat erom bekend dat ze ook graag grote groepen ontvangen. Voor hen zijn er speciale arrangementen, maar je kan hier ook met groepen tot 40 personen à la carte komen eten. Zelfs op kerstavond kan je hier, na reservatie, gewoon uit de vaste kaart jouw favoriete gerechten selecteren.

WANDELEN EN FIETSEN
Herberg Den Hemel ligt op tien minuutjes van de grens met ons land, op twee minuten rijden van Safaripark De Beekse Bergen. “Er zijn veel Kempenaars die na hun bezoekje aan dat park bij ons komen dineren, met de hele familie. Of ze combineren een maaltijd met een wandeling of fietstocht in de buurt. Hier kruisen heel wat knooppuntenroutes elkaar en gaan meerdere tochten van start. Er valt dus heel wat te beleven. “Hilvarenbeek zelf is ook een bruisend dorp met leuke musea en een tof winkelcentrum”, geven Danique en Pim nog mee.

THUIS VOELEN
De zaak heeft een ruime parking vlak naast de deur en is volledig rolstoeltoegankelijk. Binnen werd er bewust voor rustieke gezelligheid gekozen. De overdekte winterse serre is erg in trek bij gezinnen (en families) met kinderen omdat hun kroost er alle ruimte heeft om te spelen. De kinderen kunnen er zelf als chef-kok aan de slag in de speelkeuken die daar staat opgesteld. Buiten is het ruime terras in het voorjaar en de zomer een ware trekpleister, met veel groen dat dan mooi in bloei staat. “Steeds meer Kempenaars vinden de weg naar ons”, klinkt het. “Omdat ze zich hier thuis kunnen voelen. Kempenaars genieten meer van uit eten gaan en nemen er ook meer de tijd voor. Daarom is er zo’n goede match, omdat ze net als wij echte bourgondiërs zijn.”

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND 

  • Hemels vleesduo: steak tartaar en eendenborst OF Hemels visduo: huisgerookte zalm en makreelsalade
  • Biefstuk met warme groenten, saus en frieten OF Scholfilet met warme groenten, schaaldierjus en frieten
  • Hemelse modder: chocolademousse, gezouten karamel, sabayon OF Crème brûlée met stroopwafelkruimels, stroopwafelijs en slagroom

Prijs: 39,25 euro p.p.
Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’.
Actie geldig van woensdag 14 december 2022 tot en met zondag 26 februari 2023.

Herberg Den Hemel
Goirlesedijk 2a, Hilvarenbeek
Tel +31 (0)13 207 74 87
info@herbergdenhemel.nl
www.herbergdenhemel.nl
Open: elke dag vanaf 10 uur

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.