Helemaal op smaak

GeoTea viert zesde verjaardag met uitgebreid ontbijt

Gepubliceerd: 26 oktober 2023  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 235

Begin oktober mochten er zes kaarsjes op de verjaardagstaart van GeoTea, het koffie- en theehuisje van Jolien Van der Steen en Jenno Hallaert dat ze met z’n tweetjes runnen. Nog tot eind dit jaar kunnen Onderox-lezers komen meevieren met korting op een uitgebreid ontbijt. De zaak mikt op een breed publiek en heeft heel wat lekkers op de kaart staan. Hoog tijd om kennis te maken.

GeoTea is gevestigd in een herenhuis langs de Rechtestraat, in het centrum van Lille. Achter de zaak ligt een oase van groen, die erg geliefd is bij wandelaars en geocachers (de hobby van Jolien en Jenno waarnaar de zaak is vernoemd). “De droom voor een eigen koffi e- en theehuis hadden we al langer”, vertelt het koppel enthousiast. “En die droom is zes jaar geleden in vervulling gegaan. Daarbij willen we vooral een zaak zijn waar iedereen zich welkom voelt. We hebben dan ook een heel divers publiek.”

APART KINDERHOEKJE
De zaak is vlot toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. “We hebben een grote speelhoek waar we veel aandacht aan schenken, met een treintafel, een speelkeuken en een sjoelbak, waar de kinderen in een apart gedeelte kunnen spelen terwijl de ouders en de andere gasten rustig iets eten of drinken in de zaak zelf.”

WINTERLATTE
Ook op de kaart kan iedereen zijn gading vinden: pasta’s, wraps, croques, broodjes, salades en balletjes met krieken. In de zomer staan er meer cocktails op de kaart, nu is de winterlatte één van de populairste drankjes, met ‘Maple syrup’, slagroom en een vleugje cacao. “Ook de verse pannenkoeken zijn op koudere dagen erg in trek. En we hebben toast avocado, een favoriet van vele klanten.”

ONTBIJTEN EN BRUNCHEN
GeoTea is open op vrijdag, zaterdag en zondag. De keuken is de hele dag open en starten met ontbijten kan tussen 8.30 uur en 12.30 uur. “Veel mensen maken er zo rustig een uitgebreide brunch van”, legt Jolien uit. Er zijn drie formules: ’t klein ontbijt, het luxe-ontbijt en het verwenontbijt. Voor kleine kinderen is er een apart ontbijt met o.a. vers fruitsap of een ander drankje, een donut en een sandwich. Het luxe- en het verwenontbijt is ook verkrijgbaar in een gluten- en/of lactosevrije variant. Ook op de rest van de kaart staan er trouwens heel wat lactose- en glutenvrije gerechten en veel opties voor vegans en vegetariërs.

ITALIAANSE GEBAKJES
Jolien werkte vroeger voor Nespresso, logisch dus dat GeoTea de professionele koffi e van dat merk serveert, als één van de weinige zaken in de Kempen. “Want een koffi ehuisje moet uiteraard lekkere koffi e hebben.” Ook de cannoli’s hebben hier intussen heel wat trouwe fans. “Die Italiaanse gebakjes met crèmevulling worden speciaal geïmporteerd uit Italië”, legt Jolien uit. “Dat is een beschermd product dat je niet zomaar zelf mag bakken en die Italianen maken het zoveel lekkerder.” Meestal zijn er hier negen verschillende smaken verkrijgbaar.

FEESTJES
GeoTea vormt verder regelmatig het decor voor feestjes en teambuildings. Zo kan je een schattenzoektocht komen doen met de hele familie, kan je hier kinderfeestjes organiseren en begin december serveren Jolien en Jenno een speciaal sinterklaasontbijt. Meer info vind je op de website en via de sociale mediakanalen van GeoTea.

ONDEROX-ONTBIJT VAN DE MAAND
Eén glas vers sinaasappelsap, één koffie of thee, één glas cava of een extra koffie/ thee, spek met eieren of roerei, broodjes, baguette, Deense koffiekoekjes en sandwiches, dikke sneden brood, zalm, kaas, gerookte ham, choco, honing, kipcurry, salami, vers gemaakte bananenconfituur, brie, Merci-chocolade, vers fruit, tomaat-mozarella, yoghurt.

  • Prijs: 24 euro p.p. (i.p.v. 25,50 euro)
  • Glutenvrij of lactosevrij mogelijk mits kleine meerprijs
  • Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’. Ontbijten kan op vrijdag, zaterdag en zondag. Starten: tussen 8.30 uur en 12.30 uur. Actie geldig van vrijdag 27 oktober tot en met zondag 31 december 2023.

GeoTea
Rechtestraat 18, Lille
Tel. +32 (0)14 89 49 09
info@geotea.be
www.geotea.be
Open: vr tot zo: 8 tot 18 uur
Ma tot do gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Foto's gemaakt door Romi Vosters

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.