Helemaal op smaak

Gastrobar Olive vult de kaart aan met wildsuggesties

Gepubliceerd: 23 november 2023  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 236

ARENDONK — Gastrobar Olive brengt een selectie aan smaakvolle gerechten, boordevol verse producten. Op een moderne manier gepresenteerd in een zaak met een gemoedelijke sfeer waar iedereen welkom is.

Katrien Janssen en Kevin Somers staan als koppel aan het roer van Gastrobar Olive in Arendonk. Katrien is gastvrouw, Kevin bemant de keuken. In het weekend worden ze bijgestaan door flexi-jobbers en jobstudenten. “We zijn net overgeschakeld naar onze winterkaart”, vertelt Kevin enthousiast. “Daarop zetten we meer winterse gerechten. Soepen, gerechten met veel warme groentes en klassiekers zoals verse vidé en onze traaggegaarde spareribs, daar blijven de mensen naar vragen. Ook onze tagliata van rund blijft op de kaart staan als één van onze toppers.” Er zijn ook heel wat gerechten die in sharingvorm worden aangeboden, met o.a. een eigen sharing- en tapasplank. De visie blijft telkens dezelfde: verse producten, gepresenteerd op een moderne manier.

WILDGERECHTEN
Hun à la carte-selectie vult Gastrobar Olive aan met seizoensgebonden suggesties. Met wild bijvoorbeeld, op dit moment. “Op culinair vlak is dit de leukste periode van het jaar”, gaat Kevin verder. “Al mag voor ons de zon gerust wat meer schijnen. Maar we willen het wildseizoen in ere houden. Zelfs ons keuzemenu hebben we aangevuld met wildgerechten.” Ook aan de bijgerechten wordt hier opvallend veel aandacht geschonken: een salade, frieten, kroketten, groenten of pasta. “Je kiest er twee die jij het liefst bij jouw hoofdgerecht hebt. En ja, als je geen fan bent van groenten mag je ook voor frieten én kroketten gaan”, lacht het koppel. “Je bent echt geen uitzondering als je dat bestelt.” Gastrobar Olive heeft intussen heel wat vaste klanten. “Mensen die ons gewoon bij de voornaam aanspreken en hier hun favoriete gerechten hebben.” Ook wie hier rustig iets wil komen drinken, kan hier terecht. De zaak is zo ook een populaire stopplaats voor wandelaars en fietsers. “Zeker nu brug 5 hier terug open is”, glimlacht Katrien.

POP-UP
Onlangs namen Katrien en Kevin ook Eetcafé Assurance over, in het centrum van Arendonk, als pop-uplocatie. “Daar bieden we een volledig ander concept aan”, klinkt het. “Voor 41,5 euro kan je er 2,5 uur lang kleine gerechtjes bestellen. Elke zeven minuten is er een nieuwe bestelronde. Je kan dus zelf kiezen wat je graag wil eten. Zo zijn er mensen die beginnen met een dessert, of anderen die haast alleen voorgerechten kiezen. Het kan allemaal.” Via een app bestel je telkens jouw voorkeursgerecht. “In de pop-up richten we ons meer op de wereldkeuken, hier in Gastrobar Olive kiezen we meer voor de klassieke Frans-Belgische keuken.” Tijdens de feestdagen zijn zowel Gastrobar Olive als Eetcafé Assurance open. Enkel met oudjaar wordt er in Gastrobar Olive een meergangenmenu voorzien.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND

  • Dagsoep OF Carpaccio van gegrilde knolselder met structuren van hazelnoot
  • Stoverij van hert met kroketten OF Op vel gebakken zeebaars met wortel, pompoen, jonge prei en dilleroomsaus
  • Mango met witte chocolade OF IJsbeker met appel en kaneel

Prijs: 39 euro p.p.
Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Dat kan ook makkelijk via onderstaande website. Actie geldig van donderdag 23 november tot en met zondag 31 december 2023.

Gastrobar Olive
Voorheide 20, Arendonk
Tel. +32 (0)14 29 49 50
info@gastrobarolive.com
Open: ma, do, vr, za, zo: vanaf 11.30 uur
Di en wo gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Foto's gemaakt door Romi Vosters
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.