Helemaal op smaak

Gastrobar Olive kiest voor bites en sharingmenu

Gepubliceerd: 24 mei 2022  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 220

ARENDONK — Gastrobar Olive in Arendonk is een gastvrije zomerse zaak met een ruim terras en kwalitatief eten. De zaak biedt zowel zomerse drankjes, kleine ‘bites’ als volwaardige hoofdgerechten aan. Het meergangenmenu wordt voortaan altijd in sharingvorm aangeboden, om gezellig samen te delen dus. En ook wie enkel een terrasje wil komen doen, is van harte welkom.

Gastrobar Olive is in handen van een koppel: Katrien Janssen en Kevin Somers. Katrien is gastvrouw in de zaak en op het terras, Kevin bemant de keuken. In het weekend worden ze bijgestaan door flexi-jobbers en jobstudenten. Zowel dorstige zonnekloppers als gasten met een kleine of grote honger zijn hier welkom. “Wij zijn een echte zomerzaak”, vertelt Katrien. “Ons terras is enorm belangrijk voor ons, we richten ons met onze drankjes en hapjes ook heel erg op de zomerse sferen.” Zo staat er home made ice tea op de kaart en is het aanbod aan cocktails behoorlijk groot, aangevuld met een stevig hoofdstuk mocktails (zonder alcohol, nvdr.). “Onze Strawberry Daiquiri is bijvoorbeeld erg populair. Die maken we met verse aardbeien. We hebben een variant met en eentje zonder alcohol.”

GEZELLIG DELEN
Hoe meer de zon zich laat zien, hoe meer de zogenaamde ‘bites’ besteld worden, een andere specialiteit van het huis. “Allemaal kleine versgemaakte gerechten zodat je zelf jouw favorieten kan bestellen”, legt Kevin uit. “Nacho’s met pulled pork, garnaalkroketjes, mini-empanadas,… Om maar enkele voorbeelden te geven.” Zeker bij vriendengroepen zijn ze erg in trek, in combinatie met een zomers drankje. Of je kiest voor het ‘bites-plankje’, laat Kevin de keuze maken en deelt gewoon met je vrienden of familie. “Als één iemand op het terras er eentje bestelt, dan worden de andere gasten ook nieuwsgierig en weet ik dat er zeker en vast nog andere bestellingen volgen”, klinkt het met de glimlach. In een mum van tijd tover je jouw tafel dus vol met allerhande tapas, zelfgekozen of rekenend op de inspiratie van de chef. Op de vaste kaart is het grootste aanbod te vinden, maar ook op het suggestiebord prijken altijd wel enkele seizoensgebonden aanraders. “We hebben behoorlijk wat vaste klanten en willen hen regelmatig nieuwigheden kunnen voorschotelen. Al merken we dat veel van die vaste klanten intussen wel hun favorietjes hebben van op de vaste kaart.” Wie liever een volledige maaltijd heeft, kan kiezen voor een meergangenmenu. Die worden sinds kort in sharingvorm aangeboden. Je zet je dus met twee of meer personen gezellig aan een tafeltje en Kevin doet de rest. Hij serveert een verrassingsmenu (drie gangen+hapjes) dat je samen kan delen. Als je speciale diëten volgt of allergieën hebt, kan je dat uiteraard vooraf melden. Eten kan zowel binnen als buiten, op het terras.

FRIETEN ÉN KROKETTEN
Je kan ook kiezen voor één hoofdgerecht, als je bijvoorbeeld niet van verrassingen houdt. Je vindt dan zowel inspiratie op de vaste kaart als op het suggestiebord. Eén van de klassiekers op de vaste kaart is de vegan crispy avocadoburger. “Die is zelfs bij vleeseters erg in trek omdat het geen imitatie is van vlees, maar wel een heel eigen smaak heeft”, vertellen Katrien en Kevin. Verder wisten o.a. ook de papillot van kabeljauw, de traaggegaarde sparerib en het stoofpotje met scampi al een plekje op de kaart te bemachtigen. De bijgerechten kies je helemaal zelf: een salade, frieten, kroketten, groenten of pasta. “Je kiest er twee die jij het liefst bij jouw hoofdgerecht hebt. En ja, als je geen fan bent van groenten mag je ook voor frieten én kroketten gaan”, lacht het koppel. “Je bent echt geen uitzondering als je dat bestelt.”

KINDERPARADIJS
Met de zomer in zicht belanden hier ook steeds meer fi etsers op het terras, net als gezinnen met kinderen. De ouders zetten zich rustig met een drankje in het zonnetje terwijl de kroost zich uitleeft op het springkasteel, in de zandbak, op de schommel of op het grasveldje langs het terras. Als ouder behoud je rustig het overzicht. De kinderen krijgen hier trouwens ook altijd een klein presentje bij hun maaltijd. Dat gaan ze zeker leuk vinden. Intussen kijken Katrien en Kevin al uit naar de komst van de zomer. “Tijdens het bouwverlof zijn we zeven dagen op zeven open. En begin augustus kunnen we eindelijk terug Vrij Kermis vieren”, glundert het koppel. “Die Arendonkse klassieker hebben we twee jaar moeten missen. Hoog tijd dus dat we dat feest hier opnieuw kunnen vieren.”

ONDEROX-MENU
Ter ere van de 20ste verjaardag van Onderox Magazine stelden Katrien en Kevin een volledig nieuw sharingmenu samen.

  • Spaanse vleeswaren met tapenade en brood
  • Torpedogarnalen met currydip / gyoza-kip met sojasaus / boerentoast vitello
  • Rundsonglet met dragonboter en een assortiment salades en aardappelgerecht
  • Sharing dessert

Prijs: 42 euro p.p. (vanaf 2 personen)
Gratis Strawberry Daiquiri of Virgin Strawberry Daiquiri voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Actie geldig van donderdag 26 mei tot en met zondag 10 juli 2022.

Gastrobar Olive
Voorheide 20, Arendonk
Tel. +32 (0)14 29 49 50
info@gastrobarolive.com
Open: ma, do, vr, za, zo: vanaf 11.30 uur
Di en wo gesloten 

Meer lezen van Bert Huysmans
Foto's gemaakt door Romi Vosters
Meer lezen over
culinairfeest

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.