Helemaal op smaak

Gastrobar Olive is helemaal klaar voor de zomer

Gepubliceerd: 27 mei 2021  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 209

ARENDONK — Gastrobar Olive opende vorige zomer de deuren langs Voorheide in Arendonk. Met moderne en smaakvolle gerechten en een uitgebreide selectie aan ‘bar food’. “De nadruk ligt op verse producten en een gemoedelijke sfeer”, klinkt het bij zaakvoerders Katrien en Kevin.

Midden in de coronacrisis, in juli 2020, besloten Katrien en Kevin hun nieuwe zaak te openen. “Het heeft ons niet afgeschrikt”, vertelt het koppel. “Het was iets wat we al veel langer wilden doen. Al hadden we uiteraard toen niet gedacht dat er een tweede en een derde lockdown ging komen.” En dus boden zij de afgelopen maanden voornamelijk afhaalgerechten aan, daarbij werd de zaak als hun eigen winkeltje ingericht. “We misten echt het sociale contact, toch de reden waarom we een zaak geopend hebben, dus het was wel aftellen naar een heropening.” Begin mei kwam de ontlading: de terrassen mochten open. “Fantastisch! Eindelijk terug een beetje leven in de zaak. Op een ideaal moment ook. Voor ons komt de leukste periode van het jaar eraan. Wij zijn een echte zomerzaak.”

BARFOOD
Op het terras is er zowel een volledig open stuk als een gedeelte waar open tenten de klanten beschutten tegen plotse regenbuien. Je kan hier dus altijd droog zitten. Op de nieuwe zomerkaart neemt ‘barfood’ een opvallend ruim gedeelte in. We lezen: nacho’s, bitterballen, taco’s met pulled pork, home made chicken wings,… Maar net zo goed schuif je hier aan tafel voor een croque of een middagse pannenkoek. Bij de hoofdgerechten is een ‘sharingplank’ erg in trek, met vijf soorten vlees, kroketten of frieten, sauzen en groentes. Ook de tapasplank is goed op weg om een klassieker te worden. “We zijn geen traditionele brasserie”, legt Kevin uit. “We hebben gekozen voor de term ‘gastrobar’ om duidelijk aan te geven dat we alles zelf maken met verse producten, gepresenteerd op een moderne manier.” Als de temperatuur binnenkort stijgt, serveren Katrien en Kevin op zondagvoormiddag een uitgebreid ontbijt.

VEEL ERVARING IN DE KEUKEN
Kevin deed al veel ervaring op in diverse horecazaken in de buurt. “Daardoor is het nu extra leuk om mijn eigen gerechten te kunnen serveren.” Het mondde uit in een nieuwe zomerkaart die regelmatig aangevuld wordt met seizoensgebonden suggesties. Zo kan je er op dit moment o.a. asperges komen eten. Katrien werkte 13 jaar in een interimkantoor. “Daar was klantvriendelijkheid en een persoonlijke aanpak al belangrijk, in onze zaak is het echt cruciaal. Wij doen alles met z’n tweetjes, samen met ons flexibel team.”

FRISSE PINT OP HET TERRAS
Wie bij terrasjesweer eerder dorst dan honger heeft, is ook van harte welkom. “Gewoon een frisse pint drinken op het terras, het kan perfect”, benadrukken Katrien en Kevin. “Omdat het hier vroeger een café was, twijfelen de mensen daar wel eens aan.” Wie Bob is, kan kiezen uit alcoholvrije gins, cocktails en bieren. “We merkten vorig jaar al dat die erg populair waren, dus we wilden daar graag nog verder in gaan. Als je Bob bent, wil je meer keuze hebben dan cola en water.”

GEZELLIGE BABBEL
Intussen bouwde de zaak al een trouw klantenbestand op. “Mensen die ons gewoon bij de voornaam aanspreken en een gezellige babbel komen doen. Het is ook die ongedwongen sfeer die wij graag hebben in het contact met de klanten. Vorig jaar hebben we hier me de hittegolf bijvoorbeeld achteraan een zwembadje gezet. We lieten dan weten dat de kinderen hun zwemkledij mochten aandoen. Dat was meteen een succes. Tot laat op de avond is er toen in het water gespeeld.” Voor die kinderen is er trouwens voldoende speelruimte voorzien met o.a. een springkasteel. Handig om weten voor de ouders: achteraan is alles volledig afgesloten zodat je vanop het terras de kinderen met een gerust hart kan laten spelen.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND

  • Cocktail van het huis
  • Velouté van asperges met mimosa van ei
  • Gegrilde tomahawk van kruidenvarken met zomers slaatje, kruidenboter en verse kroketjes
  • Dame blanche of irish coffee

Prijs: 29 euro p.p.
Voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Geldig van donderdag 27 mei tot en met zondag 18 juli 2021.

Gastrobar Olive
Voorheide 20 - 2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 29 49 50
Open: Do tot ma: vanaf 11.30 uur
Di en wo gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.