Helemaal op smaak

Foodbar Mol heropent als ontbijt- en lunchzaak

Gepubliceerd: 27 juni 2024  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 243

MOL — Foodbar Mol kiest vanaf 17 juli voor een nieuw concept. Vanaf dan zal de Molse zaak een ontbijt- en lunchzaak zijn. De openingsuren worden aangepast en voortaan kan je er elke dag ontbijten, daarbij krijg je naast het ontbijt van het huis ook de mogelijkheid om à la carte je ontbijtgerechten te kiezen.

Op woensdag 17 juli heropent Foodbar Mol als een ontbijt- en lunchzaak. Daarbij zullen er nieuwe openingsuren gelden: van dinsdag tot zaterdag kan je langskomen tussen 9 en 17 uur. Ontbijten zal vanaf de heropening voortaan elke dag kunnen. Starten met ontbijten kan telkens tussen 9 en 11 uur.

A LA CARTE ONTBIJTEN
Er zijn verschillende ontbijtformules. Het ontbijt van het huis is heel uitgebreid en kan ook in een vegan of vegetarische variant worden gekozen. “Voortaan kan je daarnaast zelf aparte ontbijtgerechten kiezen en zo als het ware je ontbijt à la carte samenstellen of kiezen voor één gerecht als je even snel met vriendinnen wil langskomen”, vertelt zaakvoerder Dave Pelemans. “We werken zoveel mogelijk met lokale leveranciers. Zo hebben we voortaan de kazen van Verstrael, hier uit Mol, in huis en kiezen we ook bewust voor lokale warme bakkers die alles vers leveren.” Alvast een ontbijttip voor de zomervakantie: wie op donderdag 15 augustus ter ere van moederdag wil langskomen, kan dat. De zaak is die dag gewoon open.

TRENDY LUNCHGERECHTEN
Ook het lunchaanbod wordt verder uitgebreid. Enkele lunchklassiekers van de huidige kaart worden gecombineerd met nieuwe trendy lunchgerechten. De lunchkaart wisselt regelmatig en zal telkens een negental gerechten bevatten. “Afhankelijk van de seizoenen en van hoe populair bepaalde gerechten zijn”, legt Dave uit. Er komt ook een gebaktoog voor wie overdag graag komt genieten van bijvoorbeeld een koffie met vers gebak. Want je kan hier ook rustig iets komen drinken. Op het overdekte terras voor de zaak bijvoorbeeld, waar een twintigtal plaatsen zijn. Bij mooi weer, en als er plaats is, kan je ook daar ontbijten.

CHEF-KOK WOUTER ARYS
Ook achter de schermen zijn er enkele kleine vernieuwingen gebeurd. Zo is de indeling van de keuken veranderd en komt Mollenaar Wouter Arys mee aan boord om als chef-kok het team te versterken. Het interieur kreeg de afgelopen zomer nog een make-over. “We hebben daarbij vooral voor gezelligheid gekozen, omdat gastvrijheid enorm belangrijk is voor ons. We willen dat iedereen zich welkom voelt als ie langskomt. Dat is belangrijk, want we hebben een divers publiek van verschillende generaties.”

NIEUWE ZUSTERZAAK
Wie uitgebreider wil lunchen of ’s avonds wil komen dineren, kan voortaan in de gloednieuwe zusterzaak Nobilis terecht, op een steenworp van Foodbar Mol. Ook daar zal je hetzelfde team terugvinden dat ook in Foodbar Mol actief is. Handig om weten: cadeaubonnen die in het verleden bij Foodbar Mol gekocht zijn, blijven gewoon geldig. Je kan er zelfs mee in Nobilis terecht.

ONDEROX-ONTBIJT VAN DE MAAND
Granola, yoghurt, fruit, eitje naar keuze met spek, croissant, brood, pistolet, koffiekoekje, kaas, brie, ham, gerookte ham, gerookte zalm, preparé, kipcurry, choco, confituur, twee tassen koffie of thee, glaasje fruitsap.

  • Prijs: 20 euro p.p. (i.p.v. 22,5 euro)
  • Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’. Reserveren kan ook online met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’ als opmerking. Actie geldig van woensdag 17 juli tot en met zaterdag 31 augustus 2024.

Foodbar Mol
Schansstraat 37, Mol
Tel. +32 (0)14 70 90 89
dave@foodbarmol.be
www.foodbarmol.be
Open: di tot za: van 9 tot 17 uur
Zo en ma gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.