Helemaal op smaak

Filet Puur en Puur IJs: luxueus ontbijten in een echt kasteel

Gepubliceerd: 24 mei 2022  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 220

LAAKDAL — Voor ons maandelijks ‘Onderox-ontbijt’ trekken we deze keer naar een unieke locatie, het is tenslotte onze feestmaand. En dus belanden we in Kasteel Meerlaer in Laakdal, waar elke zondag een luxueus ontbijtbuffet klaar staat, een echte kasteelheer en -vrouw waardig. Op andere dagen worden hier, binnen én buiten, allerhande feesten georganiseerd en in de schaduw van het kasteel (en van de bomen in de tuin) schuilt ijsjeszaak Puur IJs, waar je naast versgedraaid ijs ook drankjes en versnaperingen kan verkrijgen.

Zeven jaar geleden startten Ann en Pascal Cuppens, zus en broer, met de uitbating van Kasteel Meerlaer in Laakdal. Als feestlocatie waarbij het eten en drinken door hen worden voorzien. Niet onlogisch, Pascal was jarenlang als kok en slager actief. Zelfs bij het zondagse ontbijt zal je hem buiten bij zijn Ofyr aantreffen om de eitjes en het spek à la minute te bakken. Het ontbijt wordt elke zondag geserveerd tussen 8.30 uur en 11.30 uur, reserveren kan makkelijk via de website. “De meeste mensen zien ons ontbijt als een volwaardige brunch”, legt Ann uit. “Omdat het een erg ruim buffet is met veel soorten charcuterie en ook warme gerechten zoals frikadellen met krieken en pens met appelmoes.” Zelf bereid door Pascal, dat spreekt voor zich. Het ontbijt vindt plaats in één van de zalen van het kasteel zelf, waar je bij aankomst een glaasje cava krijgt aangeboden. Zeg nu zelf, hoe vaak krijg je de kans om in een echt kasteel te gaan ontbijten?

TOT 250 PERSONEN
In de tuin van het kasteel valt de grote open tent op. Die wordt gebruikt bij feesten, in combinatie met de zalen binnen in het kasteel zelf. Op die manier kunnen hier feesten plaatsvinden van 10 tot 250 personen, voor eender welke gelegenheid: een verjaardag, jubileum, huwelijk, babyborrel,… Alles gebeurt helemaal op maat van de feestvierders. “We bespreken hoe zij willen dat hun dag eruit gaat zien en wat ze willen eten. We maken het ons wellicht niet makkelijk door zo op maat te werken, maar wij zouden het niet anders willen”, glimlachen broer en zus. “Het moet perfect zijn.”

IJSJESZAAK ÉN ZOMERS TERRAS
Vijf jaar geleden besloten Ann en Pascal in de kasteeltuin ook een aparte ijsjeszaak te starten: Puur IJs. “Elke dag draaien we daar vers ijs”, klinkt het vol enthousiasme. “We bieden altijd veertien smaken roomijs en vier verschillende sorbets aan, plus suikervrij en lactosevrij ijs. Onze kokossorbet is bijvoorbeeld uitgegroeid tot een echte klassieker. Die is gemaakt van kokosmelk waardoor hij toch heel romig is. We moeten vaak uitleggen aan de mensen dat het wel degelijk sorbet is en geen roomijs”, glimlacht Ann. In de zomer biedt de zaak nog een extra smaak van de week aan. Verder kan je hier ook drankjes, cocktails en enkele versnaperingen, zoals nacho’s, verkrijgen. Zo kan je rustig met het gezin genieten van het mooie weer in de schaduw van het kasteel en van de talrijke bomen in de kasteeltuin. Op de likweide zijn er tafels en stoelen voorzien, maar ook sfeervolle houten tuinbanken waardoor de zaak perfect als zomers terras kan dienstdoen. Onder de bomen heerst er rust en stilte. Een ideaal uitstapje ook voor gezinnen met kinderen. Terwijl de ouders even van een drankje genieten, spelen de kinderen in de zandbak die de likweide omgeeft. En bij een echt kasteel hoort uiteraard een springkasteel waar de kroost zich helemaal op kan uitleven. Van april tot september is de ijsjeszaak open van woensdag tot zondag, telkens vanaf 13 uur.

ONDEROX-ONTBIJT VAN DE MAAND

  • Ruim buffet met o.a. huisgemaakte granola, Griekse yoghurt, vers fruit, broodjes, confituur, choco, kazen en charcuterie, huisbereide salades, spek, ei, pensen, balletjes, krieken, appelmoes, pannenkoekjes, koffie, vers fruitsap en cava.
  • Prijs: 25 euro p.p. (i.p.v. 30 euro) (Kinderen tussen 3 en 11 jaar betalen 15 euro p.p.)
  • Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’. Ontbijten kan elke zondag tussen 8.30 uur en 11.30 uur. Reserveren kan ook via de website, bij opmerkingen geef je dan ‘Onderox-Ontbijt’ in. Actie geldig van zondag 29 mei tot en met zondag 17 juli 2022.

Filet Puur
Verboekt 115, Vorst-Laakdal
Tel. +32 (0)472 53 37 89
info@filetpuur.com
www.filetpuur.com

Puur IJs
www.filetpuur.com/puurijs
Open: wo tot zo: 13 tot 20 uur
(Juli en augustus: 13 tot 22 uur)
Ma en di gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Foto's gemaakt door Romi Vosters

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.