Helemaal op smaak

Filet Puur en Puur IJs: een unieke locatie om te ontbijten en ijsjes te eten

Gepubliceerd: 27 april 2023  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 230

LAAKDAL — Elke zondag wordt in Kasteel Meerlaer in Laakdal een luxueus ontbijtbuffet geserveerd. Omdat wij ons al eens graag kasteelheer en -vrouw wanen, gaan wij er met plezier langs voor een bezoekje. Ook op andere dagen is de kasteeltuin trouwens de moeite waard, want het ijsjesseizoen is weer afgetrapt. En laat versgedraaid ijs, samen met zomerse hapjes en drankjes, hier nu toevallig een specialiteit van het huis zijn.

Acht jaar geleden startten Ann en Pascal Cuppens, zus en broer, met de uitbating van Kasteel Meerlaer in Laakdal. Als feestlocatie waarbij het eten en drinken door hen wordt voorzien. Niet onlogisch, Pascal was jarenlang als kok en slager actief. Zelfs bij het zondagse ontbijt zal je hem buiten bij zijn Ofyr aantreffen om de eitjes en het spek à la minute te bakken. Het ontbijt wordt elke zondag geserveerd tussen 8.30 uur en 11.30 uur, reserveren kan makkelijk via de website. “De meeste mensen zien ons ontbijt als een volwaardige brunch”, legt Ann uit. “Omdat het een erg ruim buffet is met veel soorten charcuterie en ook warme gerechten zoals frikadellen met krieken en pens met appelmoes. Aangevuld met seizoensproducten zoals op dit moment roerei met asperges.” Alles wordt vers bereid door Pascal. Het ontbijt vindt plaats in één van de zalen van het kasteel zelf, waar je bij aankomst een glaasje cava krijgt aangeboden. Op andere dagen kan je hier nog altijd terecht voor feesten, waarbij zowel het kasteel als de tuin gebruikt kan worden.

VERSE IJSJES
Zes jaar geleden besloten Ann en Pascal in de kasteeltuin ook een aparte ijsjeszaak te starten: Puur IJs. “Elke dag draaien we hier vers ijs. We bieden altijd veertien smaken roomijs en vier verschillende sorbets aan. Dit jaar werd het aanbod verder aangevuld met vegan ijs (dat ook lactosevrij is, nvdr.) met smaken als vanille, mokka en banaan. Pascal werkte de smaken in samenspraak met een leverancier zelf uit. “Vegan ijs is normaal gezien enkel in fruitige smaken verkrijgbaar. Wij wilden er graag net iets meer mee doen.” Verder is o.a. de kokossorbet erg in trek bij de vaste klanten. Die is gemaakt van kokosmelk waardoor hij toch heel romig is. “We moeten vaak uitleggen aan de mensen dat het wel degelijk sorbet is en geen roomijs”, glimlacht Ann. In de zomer biedt de zaak nog een extra smaak van de week aan. Verder kan je hier ook drankjes, cocktails en enkele versnaperingen, zoals nacho’s, pannenkoeken en wafels verkrijgen. Het koffieaanbod is verder uitgebreid ten opzichte van vorig jaar en er is ook meer keuze aan verse thee. Op donderdag- en vrijdagnamiddag kost een pannenkoek met koffie voortaan slechts 6 euro.

GEZINSUITSTAPJE
De komende maanden kan je hier dus rustig met het gezin genieten van het mooie weer in de schaduw van het kasteel en van de talrijke bomen in de kasteeltuin. Op de likweide zijn er tafels en stoelen voorzien, maar ook sfeervolle houten tuinbanken waardoor de zaak perfect als zomers terras kan dienstdoen. Onder de bomen heerst er rust en stilte. Een ideaal uitstapje ook voor gezinnen met kinderen. Terwijl de ouders even van een drankje genieten, spelen de kinderen in de zandbak die de likweide omgeeft. Of op de speeltoestellen die hier staan opgesteld. Af en toe wordt er ook een springkasteel geplaatst. Van 28 april tot eind september is de ijsjeszaak open van woensdag tot zondag, telkens van 13 tot 20 uur. In juli en augustus blijft Puur IJs open tot 22 uur.

ONDEROX-ONTBIJT VAN DE MAAND
Ruim buffet met o.a. huisgemaakte granola, Griekse yoghurt, vers fruit, broodjes, confituur, choco, kazen en charcuterie, kleine hamburgertjes, huisbereide salades, spek, pensen, balletjes, krieken, appelmoes, roerei met asperges, pannenkoekjes, koffie, verse fruitsap en cava.

  • Prijs: 30 euro p.p. (Kinderen tussen 3 en 11 jaar betalen 15 euro p.p.)
  • Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’ krijgt per persoon een waardebon mee naar huis om deze zomer een ijsje van twee bollen te komen eten in de kasteeltuin. Ontbijten kan elke zondag tussen 8.30 uur en 11.30 uur. Reserveren kan ook via de website, bij opmerkingen geef je dan ‘Onderox-Ontbijt’ in. Actie geldig van zondag 30 april tot en met zondag 30 juli 2023.

Filet Puur
Verboekt 115, Vorst-Laakdal
Tel. +32 (0)472 53 37 89
info@filetpuur.com
www.filetpuur.com

Puur IJs
www.filetpuur.com/puurijs
Open: wo tot zo: 13 tot 20 uur
(Juli en augustus: 13 tot 22 uur)
Ma en di gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.