Helemaal op smaak

Den Triptiek, veelzijdige brasserie met bijhorende fun bowling

Gepubliceerd: 28 oktober 2021  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 213

SCHOONBROEK-RETIE — Den Triptiek is een combinatie van een stijlvolle brasserie, een amusante fun bowling en een veelzijdige evenementenlocatie. Het is dus niet toevallig dat de naam van de zaak verwijst naar het iconische driedelige Sint-Job retabel in Schoonbroek. 

Annick Smets en Bart Geerts openden in november 2019 hun zaak langs de Provinciebaan in Schoonbroek. De kiem voor het ontstaan van Den Triptiek ligt in het koffiehuisje dat Annick wilde openen. Getuige de lattes met een smaakje, chococino, espresso, warme chocomelk met slagroom,… die hier geserveerd worden. Met gebak, pannenkoeken en warme wafels voor de liefhebbers. Maar de zaak is ook een volwaardige brasserie met allerlei huisgemaakte gerechten, gebaseerd op echte brasserieklassiekers. “Ons vispannetje en varkenshaasje doen het bijvoorbeeld erg goed”, stelt het koppel. Een greep uit de rest van de kaart: steak met frietjes, mosselen, ribbekes, stoofvlees, videe, spaghetti,… De zaak is elke dag open vanaf 10 uur. Wie wil komen ontbijten kan, na reservatie, al een uurtje vroeger langskomen.

FUN BOWLING
Annick staat vooral in de keuken, Bart bemant de bar en ontvangt de gasten. Bij mooi weer vult het terras achteraan de zaak zich, bij regenweer is de ‘fun bowling’ beneden extra in trek. Die is het hele jaar door geopend. Via de trap kom je er in een verrassend grote ruimte terecht met vier bowlingbanen, je kan met maximaal 9 personen per baan spelen. Per kwartier betaal je 6 euro per baan. “Het is vergelijkbaar met de traditionele bowling, maar de baan is ietsje korter en je speelt met kleine ballen. Het lijkt op de bowling die iedereen kent, maar het is zeker niet makkelijker hoor”, glimlacht Annick. Handig om weten: je kan hier gewoon ‘fun bowlen’ met je eigen schoenen aan. Je hoeft dus niet te wisselen in die oncomfortabele kleurrijke bowlingpantoffels. Fun bowlen kan al vanaf 5 jaar. “We wilden iets leuks in onze zaak dat je niet zomaar overal vindt”, legt Bart uit. “Ik heb dan zitten zoeken naar toffe ideetjes. Op een beurs ontdekte ik uiteindelijk het concept van fun bowling. Dat vonden we hier uitstekend passen.”

EVENEMENTENRUIMTE
Maar de benedenverdieping herbergt nog heel wat bijkomend spelplezier. Naast bowlen kan je er ook poolen en topbiljart spelen. Er staan zelfs twee tafelvoetbaltafels, een airhockey en een dartbord opgesteld. Er is een aparte bar en er staan meerdere tafels, zodat je hier ook kinderfeestjes kan laten plaatsvinden. Daarvoor heeft Den Triptiek speciale buffetformules uitgewerkt. Feesten kan ook in de feestzaal boven de brasserie. Daar zit je als gezelschap helemaal privé. De zaak telt in totaal dus drie verdiepingen. Die veelzijdigheid maakt dat Den Triptiek naast families en gezinnen ook veel vriendengroepen en teambuildings over de vloer krijgt. “Veel mensen kiezen ervoor om eerst rustig op het gelijkvloers iets te eten en daarna beneden te komen bowlen. Anderen trekken rechtstreeks naar beneden en kiezen voor een drankje en wat snacks tijdens het bowlen.” Maar uiteraard is gewoon iets drinken in de zaak zelf of op het terras perfect mogelijk. En niet te vergeten: Den Triptiek is één van de start- en aankomstpunten van het Lekkerstappen Wandelfestival. Je kan er dus ook langskomen voor een verkwikkende wandeling.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND

  • Varkenshaasje met friet/kroketten/puree en warme groenten
    Prijs: 23 euro p.p.
    OF
  • Vispannetje met puree
    Prijs: 24,50 euro p.p

Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’ mag na zijn maaltijd gratis een spelletje komen fun bowlen. Actie geldig van woensdag 27 oktober tot en met zondag 5 december 2021.

Den Triptiek
Provinciebaan 74, Retie
Tel. +32 (0)474 33 96 57
info@dentriptiek.be
www.dentriptiek.be
Open: Di tot zo: vanaf 10 uur
Ma gesloten
Ontbijt vanaf 9 uur

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.