Helemaal op smaak

De Zoete Zonde: zelfgemaakt lekkers op een zomers terras

Gepubliceerd: 27 juni 2024  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 243

MEERHOUT — Versgemaakt lekkers, een gastvrije ontvangst en een zonnig terras. Daar staat De Zoete Zonde voor bekend, het sfeervolle eethuisje van Sara Vleugels en Kevin Vos in Meerhout. De komende maanden zetten ze extra in op zomerse specialiteiten zoals home made soda’s en verfrissende smoothies.

De Zoete Zonde opende in 2013 de deuren. Eerst runde Sara de zaak met haar moeder, sinds 2015 kwam haar man Kevin voltijds mee aan boord. Sara zorgt voor het lekkers dat uit de keuken komt, Kevin ontvangt en bedient de gasten. Een gastvrije ontvangst is hier vanzelfsprekend, Sara en Kevin wonnen al meermaals de prijs voor ‘Vriendelijkste handelaar’, uitgereikt door Handelsgids. Ook het afgelopen jaar nog.

VERS UIT DE KEUKEN
Sara maakt zoveel mogelijk zelf in de keuken. Zo is er altijd vers gebak te verkrijgen. Geen meergangenmenu’s hier, wel gerechten als frikadellen met krieken, croques, pannenkoeken, Brusselse wafels, dagsoep, omelet,… Ook de zelfgemaakte pasta’s zijn erg in trek. Sara heeft vier verschillende recepten vast op de kaart staan. Op de drankenkaart staan allerlei koffies, milkshakes, frisse biertjes en meerdere soorten verse thee. Voor de liefhebbers zijn er ijskoffies en ‘speciale choco’s’, warme chocomelk die rijkelijk versierd wordt met pakweg maltezers, mars, twix of crispy caramel.

HOMEMADE SODA
Wie de komende maanden een verkoelend drankje wenst, kan gaan voor een homemade soda, bijvoorbeeld met limoen en framboos of met passievrucht, limoen en ananas. Ook de smoothies blijven hier het hele jaar door op de kaart staan. “We hebben er momenteel zes verschillende, zelfs eentje met spinazie”, vertelt het koppel. “Allemaal zonder toegevoegde suikers, al blijven ze wel zoet smaken.” De twee populairste smoothies in de zomer? De ‘Paradise’, met mango en aardbeien, en de ‘Sunshine’, met ananas en mango. Ook de desserten zijn huisgemaakt. Denk aan o.a. rijstpap of moelleux. De keuken is elke dag open tot 18.30 uur, de zaak zelf tot 19 uur. Buiten de openingsuren kan je nog heel wat lekkers, van spaghetti tot gebak, vinden in de automaat vlak voor de deur. Een overblijfsel van de coronaperiode.

ZOMERS TERRAS
De hele zomervakantie staat het terras achter de zaak open voor al wie iets wil komen eten en/of drinken. Sara en Kevin nemen ook deel aan het Lekkertrappen Fietsfestival, dat nog tot eind september loopt. Ook heel wat wandelaars vinden hier een momentje van verpozing na een tocht in de omgeving. Parkeren kan vlak voor de zaak, net om de hoek of op de grote parking van de bibliotheek (zo’n 200 meter verderop). Op zondag levert de zaak ontbijtmanden bij je thuis af. Boordevol homemade producten en met kakelverse eiersla, recht uit de keuken. De levering is gratis binnen de 5 kilometer, daarna komt er 1 euro per kilometer bij. Je hebt de keuze uit twee ontbijtmanden voor volwassenen en eentje voor kinderen.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND

  • Spaghetti bolognese (Prijs: 14 euro) OF
    Pasta met kip, prei en champignons (Prijs: 15 euro) OF
    Pasta met spek en broccoli (Prijs: 13 euro) OF
    Vegetarische pasta (Prijs: 11 euro)
  • Gratis trio van desserts voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Actie geldig van donderdag 27 juni tot en met zondag 8 september 2024.

De Zoete Zonde
Genepas 7, Meerhout
www.fb.com/dezoetezondemeerhout
Open: do tot zo: van 11.30 tot 19 uur
Ma tot wo gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.