Helemaal op smaak

De Zoete Zonde: een najaar vol huisgemaakte specialiteiten

Gepubliceerd: 26 oktober 2023  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 235

MEERHOUT — De Zoete Zonde is een sfeervol eethuisje waar Sara Vleugels en Kevin Vos je gastvrij ontvangen. Dit jaar vierde het koppel de tiende verjaardag van hun zaak. De specialiteiten van het huis? Een gezellige sfeer en zelfgemaakte gerechten, drankjes en gebak.

In 2013 opende Sara, samen met haar moeder, De Zoete Zonde in Meerhout. Sinds 2015 werkt ook haar man Kevin voltijds mee in de zaak. Sara is voornamelijk in de keuken te vinden, Kevin ontvangt en bedient de gasten. Met een glimlach, dat spreekt voor zich. Sara en Kevin wonnen er het afgelopen jaar zelfs de prijs voor ‘Vriendelijkste handelaar’ voor, uitgereikt door Handelgids.

SPECIALE CHOCOMELK EN KOFFIE
De zaak staat bekend voor haar zelfgemaakte gerechten: taart en biscuit met fruit (één van de toppers op de kaart), maar ook pannenkoeken, wafels, ijs, dagsoep met brood, pasta, frikadellen met krieken, croques,… Op donderdag is er suikervrije taart. Ook de drankenkaart is uitgebreid met allerlei koffies, milkshakes en meerdere soorten verse thee. Sinds begin oktober staan ook weer heel wat extra ‘speciale choco’s’ op de kaart. “Normaal gezien hebben we vijf verschillende soorten, in de winter komen er daar nog eens vijf bij”, vertelt Sara. De chocomelk wordt dan rijkelijk versierd met slagroom en pakweg maltezers, speculaas of dinokoekjes. Je kan bij die ‘speciallekes’ trouwens ook voor koffie kiezen in plaats van chocomelk. Verder vliegen ook de zelfgemaakte melowcakes hier in de winterperiode de toogbank uit. De keuken is elke dag open tot 18.30 uur, de zaak zelf tot 19 uur. Buiten de openingsuren kan je trouwens nog heel wat lekkers vinden in de autovmaat, vlak voor de deur. Een overblijfsel van de coronaperiode. De automaat wordt regelmatig aangevuld.

WANDELAARS EN FIETSERS
Bij De Zoete Zonde komen heel wat wandelaars en fietsers langs. Sara en Kevin zijn ook deelnemer van het nieuwe Lekkerstappen Wandelfestival, dat begin oktober startte. Zondagvoormiddag worden er, na reservatie, in de directe omgeving ontbijtmanden geleverd. Boordevol homemade producten en met kakelverse eiersla, recht uit de keuken. De bezorging is gratis binnen de vijf kilometer, daarna komt er per kilometer een extra euro bij.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND

  • Spaghetti bolognese (Prijs: 14 euro)
    OF
  • Pasta met kip, prei en champignons (Prijs: 15 euro)
    OF
  • Pasta met spek en broccoli (Prijs: 13 euro)
    OF
  • Vegetarische pasta (Prijs: 11 euro)

Gratis trio van desserts voor wie vooraf bestelt met de vermelding ‘Onderox-menu’. Actie geldig van donderdag 26 oktober tot en met zondag 3 december 2023.

De Zoete Zonde
Genepas 7, Meerhout
dezoetezonde1@telenet.be
www.fb.com/dezoetezondemeerhout
Open: do tot zo: van 11.30 tot 19 uur
Ma tot wo gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.