Helemaal op smaak

De Wekker zet in op lunchgerechten en bezorgmenu's

Gepubliceerd: 16 december 2021  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 215

REUSEL — Restaurant De Wekker is een gezellige familiezaak in Reusel waar je even de alledaagse stress achter je kan laten. Waar je uiterst gastvrij wordt ontvangen, binnen de mogelijkheden van deze tijden. En waar de meergangenmenu’s al vanaf ’s middags worden geserveerd. 

De Wekker is als restaurant gestoeld op de Frans-Nederlandse keuken. Daarop worden nieuwe technieken toegepast om alles licht en luchtig te houden. De meeste mensen komen hier niet voor een snelle hap, maar net om er bewust een mooie avond of een rustige middag van te maken. Zonder de tijd in de gaten te moeten houden. ‘De Wekker’ is als naam dus niet toevallig gekozen. Want het leven is al hectisch genoeg, dan kan je wel eens wat rust gebruiken. “We verwijzen er wel eens naar met een kwinkslag”, glimlacht mede-eigenaar en chef-kok Ad Verhagen. “Als mensen bijvoorbeeld hun gsm tijdens hun maaltijd aan de kant laten liggen, blijkt dat achteraf echt een hele verademing te zijn. Ze moeten dat niet hoor, we gaan hier echt niet met het vingertje staan zwaaien.”

RUSTIG LUNCHEN
Ook voor Kempenaars is De Wekker een vertrouwde locatie voor een avondje of een middagje uit. De Reuselse zaak zet ook steeds meer in op uitgebreidere lunchgerechten. “Nederlanders kiezen meestal voor een snelle lunch, maar Vlamingen genieten ’s middags al graag van een meergangenmenu”, weet Ad. “Wij hebben een aparte kaart met typische lunchgerechten, maar we stellen ook onze volledige kaart al open vanaf ’s middags.”

WARME BEZORGMENU’S
De bezorgmenu’s zijn een overblijfsel van de voorbije coronaperiodes. “Dat zijn we altijd blijven doen”, vertelt Ad. “Wij leveren een all-inpakket aan huis. Het gaat echt om complete menu’s. Een driegangenmenu bijvoorbeeld met wijnglazen, bestek, brood, boter, wijn en water. Allemaal opgediend op borden en afgeleverd in warmhoudboxen. Je hoeft dus niet eerst nog de oven op te zetten, je kan meteen aan tafel en vindt alles bij de hand. Na je maaltijd spoel je de borden even af en zet je alles in de boxen terug aan de voordeur. Daar pikken onze mensen het weer op. Afhalen in de zaak zelf is eveneens mogelijk, à la carte kiezen uit de afhaalgerechten ook.” Omdat het eten warm wordt aangeleverd, kan De Wekker enkel in omliggende gemeentes leveren. In Reusel, Arendonk, Retie, Bladel, Hapert, Hooge Mierde,… Rond Kerstmis voorziet de zaak een speciaal viergangen (bezorg)kerstmenu (verkrijgbaar op kerstavond, kerstdag en tweede kerstdag). Met oudjaar is de zaak gesloten, op nieuwjaarsdag kan je wel langskomen. Wie trouwens nog een leuk eindejaarscadeau zoekt: De Wekker biedt ook dinerbonnen aan.

TUINCONCERTEN
Maar De Wekker kijkt ook al het nieuwe jaar in. “Zo zijn we bezig met tuinconcerten in te plannen voor de zomer”, verklapt Ad. “We gebruiken daarvoor onze feestzaal en ons overdekt terras. Daar kunnen we een 150 personen een plaatsje geven, met voldoende afstand. We vinden het belangrijk om kunst en cultuur te blijven ondersteunen en we hebben het concept het voorbije jaar al voorzichtig uitgeprobeerd, waarbij de reacties zeer lovend waren. Het zijn nu eenmaal geen eenvoudige tijden, maar we willen niet stil blijven zitten.” 

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND (LUNCHMENU)

  • Gemarineerde boontjes, boerderijeend, scampi, knolselderpuree
  • Reebiefstuk, rode kool, linzen, GrandVeneursaus
  • Hazelnootparfait, crumble, hazelnootijs

Prijs: 42 euro p.p.

Restaurant De Wekker
Wilhelminalaan 97, Reusel
Tel. +31 (0)497 64 24 51
info@restaurantdewekker.nl
www.restaurantdewekker.nl
Open: Elke dag: vanaf 11.30 uur
Di gesloten (of op afspraak)

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.